Alla inlägg den 3 juli 2013

Av Jenny - 3 juli 2013 09:45

Okej så här är det. Jag har väl mer eller mindre bestämt mig för att ta en till hund.
Jag har inte skyhöga krav eftersom jag inte planerar för avel eller utställningar. En spår och motionskompis är vad jag är ute efter, behov som Affe, på grund av sina skador, inte riktigt kan tillgodose. Det behöver inte ens nödvändigtvis vara en valp.
Här uppe i norr är utbudet inte så stort och man "tvingas" tyvärr ta till Blocket.se och liknande.


   Affe blickar ut över domänerna.


Men herre jösses vad många idioter det finns. Det skulle spara så ofantligt mycket av min värdefulla, dyrbara tid om de kunde skriva in fakta redan i annonsen.
Skriv för f_n att tiken saknar stamtavla och "lilla" hunden väger 20 kg och dessutom är "räddad" från ett annat land. Men nej. Istället förskönar och fabulerar man så till den milda grad.


Och det är helt otroligt hur många hundägare som utvecklar allergi och får förändrad jobbsituation när hunden blir si så där 8 månader.


Kan även konstatera att fraser som: "säljes med sorg i hjärtat" "Detta är ABSOLUT ingen problemhund" "Han/hon funkar jättebra med andra hundar men säljes gärna till äldre par utan hund" används relativt flitigt.


Numera när jag mejlar på någon intressant individ skriver jag konsekvent att jag inte är intresserad av någon "problemhund" och jag är tacksam för ärlighet. Det är inte många svar jag får tillbaka.


Frågeställning 1. Om tiken är 100% renrasig jack russell, varför är hon då inte registrerad och hur kan man begära 8000:- för oreggade valpar, det är för mig en gåta.


Frågeställning 2. Och varför i hela friden är det så många som parar en slag ulltuss (typ bichon frisé) med annan slags ulltuss (typ shih tzu) varför?? Det finns en uppsjö med denna typ av meningslösa kombination. *kräks*


   Men kärring, säg varsågod då, nu,nu NU!


   Lavendeln blommar fint, älskar lavendel..


Jag har ju ingen panik, så jag använder, för ovanlighetens skull, mitt sunda förnuft och letar vidare.
Har redan avböjt en valp, som jag faktiskt var inställd på att ta. Hade nästan börjat fundera på namn och söka semester, då det uppdagades att han var lågställd. *urk* Vill inte ha en limpa med korta, tjocka pygméstumpar till ben.
Förlåt om du råkar ha en lågställd JRT men i mina ögon är de inte fina alls. Antagligen för att jag hittills bara haft högställda, smäckra individer, förutom lilla fröken Fanny då som visserligen var lite lägre men fortfarande inte kort och satt i kroppen och inte med pygméer ben.


Jag och fisen letar vidare efter vår nya kompis.


  
Fast fisen är ju förstås inte så aktiv i
sitt letande :)


   Nu borde det vara dags för en löptur, innan avfärd till jobbet.
Men åhhh, vad jobbigt och jag som hade migrän igår (igen).
Kanske har jag har skäl nog att låta bli....


 
Har investerat i en billig men faktiskt helt ok surfplatta.


 
Så nu kan jag höja mitt candy crush beroende en nivå till.


Trevlig onsdag

  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards