Direktlänk till inlägg 2 november 2008
Lyckades klämma in en ny maträtt den här veckan också. Det blev Västerbottensostgratäng med viltskav och kantareller. Låter gott va? Den rekommenderades i mattidningen av en professor i gastronomi. ”Alla älskar den! Lovar Gert” som dessutom var årets kock för 12 år sedan. Jo, tjena och hela maträtten blev naturligtvis ett enda stort Jasså! Den var intet sägande och definitivt inget jag längtar efter att kalasa på till lunch i morgon. Dessutom blev det mycket disk.
Så här ser receptet ut:
4 portioner pasta
1 gul lök
5 dl rensade kantareller
2 paket viltskav
3 msk hackad persilja
salt, peppar
3 dl riven Västerbottensost
2 ägg
3 dl grädde
Gratängen har på något underligt sätt antagit en grönaktig nyans på fotot, måste ha med ljuset att göra och gör ju inte att det ser aptitligare ut, blääk.
Bloggen finns kvar och jag kan fortfarande logga in "wow" Det här var min bästa terapi under tunga tider som när jag tänker efter inte alls känns speciellt tunga idag. Vilket lyxliv jag levde. Synd bara att jag inte insåg det då. Nåväl, kanske ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 | 20 |
21 |
22 | 23 |
|||
24 | 25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
30 | |||
|