Direktlänk till inlägg 15 november 2011

En ledig tisdag.

Av Jenny - 15 november 2011 20:00

När jag nu äntligen är tillbaks från underjorden är det väl lika bra att hålla ångan uppe. So here we go, ett nytt inlägg från Tokigterrier.


Ledig har jag varit igår och idag, fast mina lediga dagar har en tendens att fyllas med alltför mycket aktiviteter. Igår var jag faktiskt till och med tvungen att avboka en aktivitet, ett möte på banken till förmån för ett möte på jobbet. Javisst ja, jag var ju ledig. Men igår var enda dagen jag och den andre mötesdeltagaren kunde synka vår agenda. Vad viktig jag lät nu.


Vackert ljus och alldeles spegelblankt nere vid ån igår. 

  

Rudolf med röda mulen, tycker inte Jenny om. Satans ren, rent ut sagt. Dessa urbota korkade, stendumma djur har åter hittat hit, till mina domäner, samma visa varje år. Alla byns jakthundar har således drabbats av akut renfeber och skäller som vettvillingar i sina hagar, irriterande.

Naturligtvis törs jag inte släppa Herr Piraff på sina (livsnödvändiga) springa-lös-rundor och abstinensen börjar bli kraftig. Att se honom sätta efter Rudolf ren tror jag skulle bli för mycket för mitt arma hjärta och för stor påfrestning på mina redan nu darriga nerver. Nä, koppel får det bli, tillsvidare.


Vi har nu för tiden med oss ett motvilligt bihang på våra (koppel)promenader. En Fanny!  -Åh nej, inte nu igen, måste jag, ska vi vända nu. Detta är garanterat vad hon sagt om hon kunnat tala. Men tjock som en julegris är hon och i soffan förbränns inga kalorier, hur mysigt och bekvämt det än är där. Matte vet!xanimal_smilepig.gif : 26 par 35 pixels.


Terrorist-Affe är jättebra på att förstöra för de andra deltagarna på klubben. Under gårdagens träning lyckades han, innan jag fick fast honom, dra i väg till två andra ekipage och sabotera deras platsliggning.

Matte skäms, ber om ursäkt och tackar samtidigt sin lyckliga stjärna att han är snäll och att de övriga deltagarna är minst lika vänligt sinnade och deras mattar överseende.  

Fast han kanske skulle behöva sig en liten näsbränna för att inse att man inte ska springa fram till allt med tassar och svans. Tassar, svans, ben, fötter när jag tänker efter har han inga begränsningar alls. Allt och alla är potentiella polare.


Jag var i mitt förra inlägg inne på det här med vädret och det underliga vinterklimat vi faktiskt har just nu. Imorse när jag slog upp korpgluggarna och tittade på termometern konstaterade jag snabbt, brrr vad kallt det är idag. KALLT!? Det var – 6 grader och det mina vänner är ju blida här uppe så här års, i vanliga fall. Nu är det noll gradigt och jag myser.


Solen, en sällsynt syn denna höst. Men inte idag.


  

Dags att baka en omgång av mitt frukostbröd och om jag hinner (läs: orkar) ska jag fålla upp de nya julgardinerna jag investerat i.

Hade egentligen tänkt ignorera julen totalt i år. Men här står jag nu med nya gardiner och en ny adventsljusstake. Så det verkar bli jul även i år. Vilket innebär att operation storstädning ska inledas så smått. Suck. Jag har som tradition att vända upp och ner på ALLT, från golv till tak till första advent och jag tror bestämt jag ogillar mina egna traditioner. Och nej, det blir inte jul om jag låter bli städningen eller fuskar någonstans *haha*smiley: Winky - keystrokes: ;)


Ha det gott

 
 
Ingen bild

Majako

16 november 2011 14:59

Förstår att det är jätte jobbigt att ha renar springande runt hus knuten och att det kan göra både matte och hundar helt galna. Verkar som om Fanny blivit lite bekväm och Affe fortsätter att bete sig som Ratta.Du har verkligen lyckats med att ta vackra sen höst bilder.Många stora kramar från oss.

 
Malin

Malin

17 november 2011 18:28

.. även jag är kvar som "trogen läsare"
även om jag blivit en väldigt "otrogen" kommentatör.. :(
fick du mitt mail *då-för-längesen*? Jag har iaf inte fått
något svar - hoppas ni är ok, både 2-benta & 4-benta.
Äh, låt Affe sätta lite fart på Rudolfarna ;)

http://www.madofi.se

 
Ingen bild

Jenny

20 november 2011 18:00

Malin, Brukar finnas något här uppe som kallas renrace :) ett race med renar och släde, under kontrollerade former. Tror dock inte att Affes Rudolf-race skulle vara så kontrollerat ;)
Hundtäckes mejlet?

Majako, lilla fröken har väl alltid varit lite lat, utom när det kommer till att leka med sina saker. Just nu ligger hon i soffan och jäser som pösmunk.

Kram.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 26 april 2022 19:40

Bloggen finns kvar och jag kan fortfarande logga in "wow" Det här var min bästa terapi under tunga tider som när jag tänker efter inte alls känns speciellt tunga idag. Vilket lyxliv jag levde. Synd bara att jag inte insåg det då.   Nåväl, kanske ...

Av Jenny - 2 juli 2017 19:00

Shit och helvete, vilken vecka.... Snacka om bottenrekord. Jag har aldrig i hela mitt liv varit så långt ner på botten som nu. Jag har gråtit tårar nog att fylla ett badhus. Hemma, på jobbet. Jag har brutit ihop så många gånger.  Mat! Jag har inte ku...

Av Jenny - 25 juni 2017 19:45

Det är underbart att vara jag. Underbart 24 timmar om dygnet, VERKLIGEN. Får ofta höra att jag inte har något liv och att allt är sååååå enkelt när man är själv. Jo tjena. Undrar var jag ska börja. Men tro mig, ni hade inte velat gå ett steg i mina s...

Av Jenny - 22 april 2017 19:15

För precis ett år sedan berättade jag på bloggen att jag hade fått ett nytt större ansvarsområde på jobbet. Idag får jag göra exakt samma sak. Jag kan dessutom bjuda er på en titel. Jenny -säljledare kolonial. En "resa" jag påbörjat har i och med det...

Av Jenny - 9 april 2017 20:30

Det var ett tag sedan, minsann. Och gissa vad jag har gjort sedan sist, om nu någon finns kvar          Jag har varit på min tredje "solo"resa, som tog mig tillbaka till Thailand och två för mig helt nya ställen. Första veckan tillbringade j...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards