Direktlänk till inlägg 28 november 2011

Inte som planerat!

Av Jenny - 28 november 2011 14:15

Idag blev då inget alls som jag planerat. Hade ett bankmöte inbokat klockan 10 och det var med stor motvilja jag började göra mig i ordning för avfärd. Någonstans inom mig hoppades en liten ond djävul att hon på banken var sjuk så det hela skulle bli inställt. Döm av min förvåning där de en stund senare ringde från banken och lät meddela hon faktiskt var sjuk. Jag fick ju så klart omgående dåligt samvete.

 evil angle smiley

Åkte och tränade i hopp om att schasa ut de sista resterna av förkylning ur min kropp. Kändes inte alls bra och hemma igen kände jag mig än mer vissen. Tur att jag är ledig så jag kan kurera mig. Då ringde telefonen – Hej det är kris på jobbet och ingen kan stänga, kan du komma? Vad säger man? Kollade snabbt av med sambo om han kunde vara hemma ikväll och ha Affe-jour, vilket han kunde. Inget att skylla på med andra ord så nu är det bara att tagga inför ett extra pass på Ica.

Många timmar extra blir det denna vecka, utöver ordinarie schema. Börjar fundera på en dag ledigt någonstans fast julkarusellen börjar så smått komma igång och det gillar ju jag och den som spar hon har.


På hemmafronten plockade jag igår fram stjärnor och ljusstakar. Men nä det smakar inte riktigt. Lite som att äta godis när man inte är sugen eller dricka vatten när man är törstig eller sova när man inte är trött. Jösses jag skulle kunna rabbla i evigheter. Resten av pyntet, tomtar, gran mm får vänta ett tag till.


Jag hade en medstjälpare i mitt adventspyntande, en Affe vem annars? Alla jullådorna skulle inventeras noggrant och när jag vände ryggen till passade han på att sno allt han kom över. Rätt söt var han visserligen, där han låg på vardagsrumsmattan och lekte med en stulen tomteluva. Vardagsrumsmattan, dit han förövrigt för allt för allt sitt tjuvgods. Den här hunden måste ha varit kleptoman i sitt tidigare liv och här hemma går han under namnet lill-Kirre, efter en lokal klåfingrig figur.


 

Klepto-Affe  


Förra året hade jag gjort en jättefin dekoration på golvet med några tomtar, en släde, en lykta och en liten gran. Funderade på samma arrangemang i år men insåg snabbt, efter att jag ställt fram tomtarna på golvet, att det absolut inte skulle fungera. Skillnaden mellan i år och förra året är att jag numera har en Affe på frifot. Vid den här tiden för ett år sedan befann han sig fortfarande bakom lås och bom, inte instängd i bur men väl bakom kompostgaller på en begränsad yta. De dryga 50 cm höga tomtarna var oemotståndliga och omöjliga att lämna ifred. Alltså ingen golvdekoration i år.


Ont i sin hals har han, den lilla kraken. Det märks tydligt när han försöker skälla (förbjudet) eller när han blir ivrig. Ätandet går betydligt långsammare och han spottar emellanåt ut maten och gör ett nytt försök. Men det ska väl bli bättre och bättre. Vila och inga aktiviteter ännu en tid framöver. Synd på finvädret idag som verkligen lockade till promenad. Fanny fick sig i alla fall en lite längre tur utomhus, då hör och häpna, hon och husse begav sig till skogs. Husses omdöme efter promenaden, långsamt bortåt, snabbt hem. Det är mattes lilla mysbubbla i ett nötskal det.heartshape2.gif : 46 par 30 pixels.


Nu väntar jag med spänning på mina foton som jag skickat in för framkallning. Över 300 bilder blev det och tog någon timme att ladda upp.


Tjing

 
 
resume writing

resume writing

15 december 2011 16:10

My dog have almost the same behaviour. I think that they can be friends.

http://cvresumewritingservices.org

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 26 april 2022 19:40

Bloggen finns kvar och jag kan fortfarande logga in "wow" Det här var min bästa terapi under tunga tider som när jag tänker efter inte alls känns speciellt tunga idag. Vilket lyxliv jag levde. Synd bara att jag inte insåg det då.   Nåväl, kanske ...

Av Jenny - 2 juli 2017 19:00

Shit och helvete, vilken vecka.... Snacka om bottenrekord. Jag har aldrig i hela mitt liv varit så långt ner på botten som nu. Jag har gråtit tårar nog att fylla ett badhus. Hemma, på jobbet. Jag har brutit ihop så många gånger.  Mat! Jag har inte ku...

Av Jenny - 25 juni 2017 19:45

Det är underbart att vara jag. Underbart 24 timmar om dygnet, VERKLIGEN. Får ofta höra att jag inte har något liv och att allt är sååååå enkelt när man är själv. Jo tjena. Undrar var jag ska börja. Men tro mig, ni hade inte velat gå ett steg i mina s...

Av Jenny - 22 april 2017 19:15

För precis ett år sedan berättade jag på bloggen att jag hade fått ett nytt större ansvarsområde på jobbet. Idag får jag göra exakt samma sak. Jag kan dessutom bjuda er på en titel. Jenny -säljledare kolonial. En "resa" jag påbörjat har i och med det...

Av Jenny - 9 april 2017 20:30

Det var ett tag sedan, minsann. Och gissa vad jag har gjort sedan sist, om nu någon finns kvar          Jag har varit på min tredje "solo"resa, som tog mig tillbaka till Thailand och två för mig helt nya ställen. Första veckan tillbringade j...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards