Alla inlägg under december 2008

Av Jenny - 17 december 2008 09:27

Somliga är skapade för att laga mat, andra för att äta den. Jag tillhör solklart den andra kategorin, ätarna.

Började så stort med mina julköttbullar och tanken var att det skulle bli på ett kilo. Men eftersom jag led av tidsbrist bestämde jag för att 0,5 kg räcker och det får bli sås av resten. Hackade lök för glatta livet, saltade och pepprade, irriterad över att alla recept bara är på 400-500 gr färs. Vilket pucko gör på enbart 400 gr när man ändå grisar ner sig. OOOPS! Dubbel mängd salt, peppar och lök. Det blev inga köttbullar. Tror jag förlitar mig på farbror Felix istället. För att värma köttbullar, det ska väl till och med jag klara av.

Av Jenny - 16 december 2008 10:19

och alla fina planer spricker är det lätt hänt att man får en tryck över bröstet och svårt att andas. Och vad vill jag då ha sagt med detta? Ingen aning egentligen =) mer än att det blir jul även om kräftsillen är slut och det inte finns några fina julskinkor med perfekt form. Tillägg: var i Luleå igår och fick inte tag på det jag skulle ha =)

Skulle enligt schemat vara ledig idag, så blev det naturligtvis inte.

Så innan dagens arbete ska jag rulla köttbullar av 1 kg färs samt tillaga en omgång köttfärssås. Hundarna ska på promenad innan och här sitter jag och klämmer i mig lussebulle nummer två för dagen. Känns som att morgonens träning på Nautilus är en aningen bortkastad  ;)

Vet inte om jag inbillar mig eller är faktiskt folkets julkänslor mer dämpade i år än tidigare... Jag har väntat hela december på hysterin som brukar träda i kraft på Ica. Men än så länge är det luuugnt och det är faktiskt bara 8 dagar kvar till doppare dan, otroligt.

Vänta lite, måste få berätta om min tjälknöl. Den tillbringade ca 21 TIMMAR i ugnen (fatta vad det ska kosta) och jag var övertygad om att den skulle vara som en gammal gummisula. Men icke, saftig och fin den blev. Nästa gång ska jag försöka med en mindre bit, så kanske det räcker med receptets 10-12 utlovad timmar i ugn.


Av Jenny - 13 december 2008 18:05

Har satt en tjälknöl av älg i ugnen igår kväll kl 20.45 och den är fortfarande i skrivande stund INTE klar. Något säger mig att den kommer att vara som en gammal skosula att tugga på. Så istället för dagens tänkte middag, tjälknöl med potatisgratäng och vitlöksbröd blev det Lei Lanis pizza. Visserligen gott men aning snopet.


Nu är det bara 5 grader kvar........

Av Jenny - 11 december 2008 09:26

snälla stoppa tiden lite. Har inte så förfärligt höga krav, bara kanske att en minut blir två osv (dock inte under arbetstid) Jag skulle "njuta" in den här julen, det var bestämt så. Men i stället går tiden i en rasande fart och jag hinner inte med.

Dricka glögg och göra julkort, julpynta, läsa mysiga jultidningar, tillverka knäck mm, mm. Bah, jag hinner varken det ena eller det andra. Dessutom börjar jag känna att julen faktiskt är överskattad och att det känns en smula meningslöst att vansinnes handla tomtar och julgardiner som sitter uppe i max 6 veckor. Usch, jag börjar visst bli gammal och tråkig  =)

Nå, allt hopp är inte ute än iallafall. Idag efter arbetet ska jag minsan städa och gräva fram lite tomtar från jullådan. Har man inte julstäming per automatik blir man väl så illa tvungen att fejka fram den ;) Och vem vet, den kanske hinner dyka upp....


Av Jenny - 6 december 2008 09:04

Sitter här med lite kaffe och försöker samla kraft inför dagens arbetspass, som inte lär bli någon lek. Det är nämligen Finlands självständighetsdag just idag och vis av erfarenhet brukar det betyda att varenda finländare bestämmer sig för att invadera ICA, just när jag jobbar. Men för att reparera eventuella arbetsskador har jag en Baileys på avkylning som efter jobbet får intas i medicinsktbruk.

I morgon är jag ledig och då bär det av till Kalix. Jag och bägge hundarna ska träffa djurpratare Annika. Det blir vårt andra besök och det ska bli mycket spännande. Emil höll dock på att skämma livet ur mig förrra gången då han pinkade inne på kontoret, inte mindre än tre gånger. PINSAMT!

Har fikadag idag och hade innan jag åkte till Nautilus tagit fram en lussebulle och en saffransmuffins från frysen, skulle riktigt kalasa tänkte jag. Men nu sitter jag här med mitt kaffe och vill inte ha dom, är inte sugen alls. Vilken besvikelse ;)

Ja, ja nu är det 70 minuter kvar innan jag stämplar in, kanske dags att göra sig i ordning.

Av Jenny - 2 december 2008 11:59

Det här bakade jag igår, vanliga bullar med saffran och mandelmassa (riven vit choklad i vissa), lussekatter och 3 olika slags frallor. Gjorde av med 10 paket jäst och 5 liter mjölk. Idag har jag såklart ont i nacken och höger axel värker utav bara s_ _ _n, men det är det värt. Synd bara att jag har fikaförbud ;) Men jag vet nog att det finns frivilliga provsmakare =)

I dag tar jag det bara lugnt. Har varit på en 8 km promenad med Emil, men det är bara en njutning, trots det halkiga underlaget. Mina nya "dubbdäck" till skorna har nämligen öppnat en helt ny värld och numera kan jag ta mig fram trots att det  är halkigt. Dumt att jag inte köpt sådana tidigare. Visst, det är ju ganska stor pensionärs och töntvarning på dem. Men I don´t care, jag är friiii =) Dock ska man INTE ha på sig dem inomhus, korkmattor mår inte bra av skobroddsakupunktur. Hur jag vet det? Fråga inte ;)

Ha det gott!

Av Jenny - 1 december 2008 10:38

Korkade så stort upp flaskan med glögg igår kväll, efter mycket moget övervägande. Bara för att konstatera att det var alldeles för mycket "poffa" i starkvinsglöggen för att den ska vara god. Kunde inte ta mer än ett par teskedar, inte ens russinen gick att äta.

Nu har vi plusgrader och snön är på väg att tina bort. Angående det har jag delade känslor. Skogsvägarna blir tillgängliga igen, det är positivt. Men det blir även blött, sliskigt och halt och det hamnar definitivt på minus sidan.

I dag är jag ledig och har planerat att baka hela dagen lång. Förkylningen finns kvar men är bättre, hurra.



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards