Direktlänk till inlägg 19 december 2010

Godistillverkning.

Av Jenny - 19 december 2010 15:30

Vit citrontryffel

Lakritstryffel

Saffranstryffel

Minttryffel

Baileystryffel

Saffran/apelsin knäck

Knäck

Vit hallontryffel med mörk topp

Mörk hallontryffel med vit topp

Toscatrekanter med nougat

Saffransbiscotti, bäst, bäst BÄST.

Strassburgare special (småkakor med en chokladkrämsfyllning)

Smörkola godis (hamnade i soporna)


Ni förstår säkert var mina timmar under helgen försvunnit. Dessutom fixade jag en riktig ”gomiddag” igår med helstekt älgfilé och hasselbackspotatis samt städade hela huset.


Idag har jag bara gjort 4 av ovanstående uppräknade sorter.


Biscotti är en ny erfarenhet för mig men attans vad gott det blev, jag tror minsann en ny tradition är skapad. Så ruskigt enkel att göra också.


Jag har haft en liten medhjälpare (stjälpare) i köket hela dagen idag, en Piraff som äntligen fått större yta att röra sig på. Han hittade ett nytt favoritställe, nedanför ugnen, inte alls i vägen. Försökte fösa undan honom med foten när det blev bråttom att ta ut ett skållhett bakverk, men icke. Affe gjorde sig tung och vägrade flytta på sig. En stund senare låg han halvvägs under den nerfällda luckan till diskmaskinen, gruvligt, gräsligt SÖT.

  

                             Spisvakt


Märker att han gärna ville ligga vid mina fötter och sova, lilla gosingen, det gör han förresten just nu också.


Goda snälla vänner ska man vara rädd om, de växer inte på träd. Imorgon ska en sådan vän hjälpa sambo vid valparnas veterinärbesiktning i Kalix. 5 små yrväder och vildaste kullen någonsin är snudd på omöjligt att fixa på egenhand och då jag har svårt att kunna följa med har hon lovat att hjälpa oss, det värmer hjärtat.


Snart julafton och i år är första året på länge som jag sluppit uppleva den gräsliga julångest jag brukar drabbas av så här strax innan jul. En känsla, likt en tung, blöt handduk som kommer över mig och som säger att jag inte alls gillar julen, att alla ljusstakar, allt mys och alla ”tillbehör” som julen för med sig är helt totalt meningslösa. Jag gillar inte att uppleva den där känslan alls, att allt är onödigt och hysteriskt, vilket det egentligen är ;)


Affe gjorde ett nytt besök hon valpisarna härom kvällen, lika lycklig igen men på tok för snäll. Han säger inte alls ifrån och de 5 jämthundarna kör över honom totalt. En hänger i örat, en på ryggen, en drar i svansen, en sitter fast i läppen, endast en var vänlig nog att bara titta på.

  

Snacka om förnedring, kolla in tassen på Affens nos =)


Detta känns så ovant, med en ”hundsnäll” hund. Tänker ofta på Emil som inte ens tålde att se annan hund på långt avstånd. Även om det efter intensiv träning blev hanterbart för honom men att vara nära en annan hund det gick absolut inte. Minns så väl hans och Fannys slagsmål, huva vad otäckt det var.


Kolla! Man kan klättra på honom också.

    

Sitter ditt öra fast?

  

Omsvärmad 

 

Nä dags att ta tag i middagen, delvis hemmagjord pizza (har köpt färdig botten på rulle) häften kebab och hälften skinka/räkor blir fyllningen. Bra bantningsmat så här innan jul.


Apropå bantningsmat. Det som jag tillverkat under helgen är inte tänkt att hamna i egen mage. Jag äter ju inte godis, av princip (men blir jag sugen så tar jag, hittills har dock inte suget uppkommit och jag har varit utan godis i över ett år) Har faktiskt inte ens kunnat provsmaka exempelvis tryffeln, den är på tok för söt. Tur nog har jag en tjänstvillig sambo som mer än gärna ställer upp som försökskanin. Biscottin (skorpor) kommer dock att stanna kvar här.


Återkommer inom snar framtid med lite bildbevis på bakverken.

 
 
Ingen bild

melitta

19 december 2010 18:53

Håller med dig om att bra vänner ska man hålla hårt i:) Det är inte ofta man har den äran att få en sådan vän. Du har verkligen bakat:) jag har tänkt på julbaket i två veckor nu... men lyckats skjuta på det, nu är det verkligen ett måste. Huja! inte min grej det alls. Kram

 
Ingen bild

Jenny

20 december 2010 08:59

Men hallå =) med din fina maskin måste det ju gå plättlätt ;)

 
Majsan

Majsan

21 december 2010 01:43

Mums låter gott!!
Underbart att se Affen utanför buren, det bubblar i mitt hjärta av lycka!!
Kram från oss.

http://lillalucas.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

melitta

21 december 2010 05:53

Hahahah.. jo int är det fel på maskinen, ägaren är mer lat på att starta ett bak;) Kram

 
Malin

Malin

21 december 2010 10:43

Göta Petter vad du är flitig!!
Saffanstryffel lät ju riktigt spännande,
behöver du smakråd så kan du skicka ett
litet avsmakningspaket åt mitt håll ;o)
Skönt att Affe nu får röra sig lite mer
och att han funkar bra med andra hundar.
Han är nog bara så glad att han "får göra
något" så han köper det mesta.

Ha en trevlig julhelg!

http://www.madofi.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 26 april 2022 19:40

Bloggen finns kvar och jag kan fortfarande logga in "wow" Det här var min bästa terapi under tunga tider som när jag tänker efter inte alls känns speciellt tunga idag. Vilket lyxliv jag levde. Synd bara att jag inte insåg det då.   Nåväl, kanske ...

Av Jenny - 2 juli 2017 19:00

Shit och helvete, vilken vecka.... Snacka om bottenrekord. Jag har aldrig i hela mitt liv varit så långt ner på botten som nu. Jag har gråtit tårar nog att fylla ett badhus. Hemma, på jobbet. Jag har brutit ihop så många gånger.  Mat! Jag har inte ku...

Av Jenny - 25 juni 2017 19:45

Det är underbart att vara jag. Underbart 24 timmar om dygnet, VERKLIGEN. Får ofta höra att jag inte har något liv och att allt är sååååå enkelt när man är själv. Jo tjena. Undrar var jag ska börja. Men tro mig, ni hade inte velat gå ett steg i mina s...

Av Jenny - 22 april 2017 19:15

För precis ett år sedan berättade jag på bloggen att jag hade fått ett nytt större ansvarsområde på jobbet. Idag får jag göra exakt samma sak. Jag kan dessutom bjuda er på en titel. Jenny -säljledare kolonial. En "resa" jag påbörjat har i och med det...

Av Jenny - 9 april 2017 20:30

Det var ett tag sedan, minsann. Och gissa vad jag har gjort sedan sist, om nu någon finns kvar          Jag har varit på min tredje "solo"resa, som tog mig tillbaka till Thailand och två för mig helt nya ställen. Första veckan tillbringade j...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards