Alla inlägg den 16 augusti 2015

Av Jenny - 16 augusti 2015 21:00

Uppdaterandet börjar ju nästan bli en ful ovana. Fast jag har påbörjat inlägget redan i torsdags så det kan bli väldigt snurrigt. Stavfel och borttappade ord får ni på köpet.


Jag har varit ledig tre dagar i följd och det är säkert minst ett år sedan sist. Ja, det är sant.
Efter förra helgens "påtvingade" ledighet, som visade sig vara väldigt njutbar, ville jag till allas häpnad prova vara ledig i tre dagar. Ångrade mig redan när jag yttrat orden och fick uppriktigt lite svårt att andas.


   Jinx

Kraschade snortidigt på torsdagen. Naturligtvis vaknade jag vid 4 nästa morgon och slumrade efter det kanske 20 minuter i taget. Redan vid 4 kände jag av en gräslig huvudvärk, som för var gång jag vaknade blev värre och värre.
Klev upp, åt frukost (ute i täckjacka) proppade i mig medikamenter och åkte till stan. Huvudvärken övergick i migrän, så det var bara att åka hem och bädda ner sig. Is i nacken, is i pannan, mörkt rum, migränmedicin och sova, sova, sova. Men varje gång jag slumrade till drömde jag att jag tog en tugga mat och öppnade så klart munnen. Vilket jag även gjorde på riktigt och det fick mig att vakna. Så irriterande och framför allt sjukt. Vid 14,30 kunde jag ändå stiga upp som en relativt ny människa. Men snacka om bortkastad ledig dag.


   Från dagens promenad. Syns lite dåligt men Ruben
bär på en slags ryggsäck. Tom än så länge. Med
tiden kan man lägga i lite vikt.


Att må som man förtjänar har jag förövrigt gjort under hela veckan, mer eller mindre, och kan säga att det var ett stordåd att jag lyckades hålla mig på jobbet hela passet i måndags. *urk*
Övervägde seriöst att gå hem då jag var ytterst nära att snäsa av en kund med kommentaren - Men köp den i Kalix då, för i helvete! Den äldre herren ville liksom inte sluta gnata om tunnbrödet som minsann fanns i Kalix.
Lite kortare dagar och en stor portion envishet har dock fixat veckan.


 


 


 

Lördag morgon klockan sju packade jag in J och J i bilen och åkte till svampskogen/hjortronmyren. Trodde nog inte att jag skulle hitta varken det ena eller andra.
Började med att hitta en mård. Den klättrade upp i ett träd när vi kom gående. Den glodde stint på oss och jag fick känslan av att den var bra sugen på att hoppa på mig.


    En mård, enligt Google.

  
Hade inte trott att jag skulle få mer hjortron i år. Men nu kom jag hem med ytterligare 1.5 kg. Hade kunnat bli ännu mer men jag fick konkurrera med huskysarna.


   Välja bästa bären del 1


Välja bästa bären del 2 


Tror ingen plockat där sedan jag var där sist. Hur otroligt är inte det då. Och svamp hittade jag, ingen som plockat dem heller. Magiskt.


Ruben visar en av varje från helgens skörd.



   "Grisbär" men väldigt vackra.


Det är en sak att plocka och något helt annat att ta hand om eländet. Imorse stod jag och rensade upp något kilo blåbär, hjortronen och svampen. Suck, vilket tråkgöra.


Ruben i blåbärsskogen.  


 


 Mumsa lite blåbär. 




   Hemska knottbett efter skogsturen.


Idag, som igår har jag varit ute större delen av dagen. Har varit ljuvligt väder. Precis lagom varmt. Alla mina måltider under helgen har förtärts utomhus. Jag älskar det. Jag avgudar min altan och med mig har jag min trogna följeslagare Ruben. Älskade lilla hund.


   Är med när det vankas mat.



Håller koll så matte gör rätt drag i spelet.  



Spanar in domänerna.  



Spexar lite.  



   Eller bara myser.


Jag kan ärligt säga att jag blivit så väldigt mycket klokare den här helgen. Jag har insett saker och ting. Och allt tack vare en dröm jag hade. Den gjorde mig otroligt lättad, väldigt glad och gav mig enormt hopp för framtiden. Tänk att ens undermedvetna kan lyckas med sådana bedrifter. Jag skulle kunna göra hälften av världens psykologer arbetslösa *hahaaa*
Jag hade behövt den här drömmen redan i mars men jag var väl kanske inte redo då. Nu är jag det!

I vanlig ordning hittar man en hel massa klokskaper och mantran på Pinterest som stödjer tankebanan och liksom blir sista spiken i kistan.


      

Natten efter var det inte lika rosenrött och värsta skräckfilmerna rullade runt i huvudet. Kanske skulle behöva den dära psykologen i allafall *hahaaa* Hemska mardrömmar som gjorde att jag inte ville sova alls. Stackars Ruben som delar rum med mig . Jag vet att jag ropade på mamma i drömmen, så det gjorde jag säkert på riktigt också.


Alltid på en måndag och den här måndagen känns verkligen som början på något nytt
på många sätt.

  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards