Direktlänk till inlägg 9 oktober 2013

Affe spårar rådjur.

Av Jenny - 9 oktober 2013 09:30

Kom på att jag kanske skulle varna om någon nu är känslig för bilder på döda djur. I så fall kan du hoppa över detta inlägg.


Idag blir det kort. Vill bara berätta att jag och Affe, egentligen Affe då, blev utkallad på jobb igår kväll. Den här gången gällde det ett skjutet rådjur som låg någonstans och behövde bli upphittat. Skytten hade kanske kunnat hitta det själv, fast nja, det hade hunnit bli mörkt och det var minst sagt kryptisk terräng. Hur som helst så är jag ju så tacksam när de ringer och vill ha vår hjälp.

Vi stötte på patrull omgående då rådjuret från härom dagen, det påkörda, inte var nergrävt utan låg som åtel och dessutom inte långt från själva skottplatsen. Affes nos gick som en propeller, högt och lågt, han kastade sig i väg och virrade fram och tillbaka. Det var ytterst svårt att veta vilken vittring han egentligen gick på.
Sniff, sniff i backen och pannlampans sken visade det Affe redan konstaterat, blod. Han spårade och han HITTADE. Jag blir så stolt.

   Affe undersöker sitt fynd.


   Vift, vift på lilla svansen :)


   Svårt att få hyfsade bilder i mörkret med mobilen.


Just det, lilla Ruben kan ju inte hänga med på våra uppdrag, så han lämnas ensam  hemma med en fryst matkong. Det vill säga en hundleksak, i extremt hållfast material, som fylls med gotta (mat och älgfärs) som sedan förvaras i frysen, tills behov uppstår. Jag lovar, han märker inte ens att vi är borta, han är så upptagen med sin kong. Två flugor i en smäll, så att säga. Spårträning för Affe och ensamhetsträning för Ruben.

   Vår specialbjörk igen. Igår morse var det riktigt
vackert med några minus grader, frost i gräset
och solen första strålar som lyser på björken.
Åsså lilla Ruben då, i förgrunden.


PM mest till mig själv. Skaffa ytterligare en spårlina, så jag kan kapa av den ena till kortare längd. I eländig och snårig terräng är en lång spårlina bara till besvär, den trasslar in sig och det blir stopp.


Have a nice day
  

 
 
Ingen bild

melitta

10 oktober 2013 08:01

Hej hopp:) vad duktig Affe är på att spåra, visste att du har intresset men att han blivit så bra:) har jag missat helt.. duktig förare;)

Fina höst biler... Gillar inte hur kalt och kallt det hunnit bli medan jag varit bortrest:(

Kramar på dig fining:)

 
Ingen bild

Jenny

10 oktober 2013 09:39

Hej :D Något har hänt med honom sedan förra året i dec. Plötsligt har alla, nåväl inte alla kanske, men många av spårbitarna fallit på plats. Han har varit alldeles för virrig och stressad tidigare. Antar att han mognat i lilla ärtan :) Och roligt är det, jag har verkligen saknat spårandet, det är ju liksom min grej. Spännanade samtidigt som man gör nytta.
Huva, klimatchock att komma från värmen till kylan. Få se när snön kommer....
Kram...

 
Naima

Naima

11 oktober 2013 20:51

hittade precis din blogg(: riktigt fiin blogg(: titta gärna på min:)

http://seessishe.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 26 april 2022 19:40

Bloggen finns kvar och jag kan fortfarande logga in "wow" Det här var min bästa terapi under tunga tider som när jag tänker efter inte alls känns speciellt tunga idag. Vilket lyxliv jag levde. Synd bara att jag inte insåg det då.   Nåväl, kanske ...

Av Jenny - 2 juli 2017 19:00

Shit och helvete, vilken vecka.... Snacka om bottenrekord. Jag har aldrig i hela mitt liv varit så långt ner på botten som nu. Jag har gråtit tårar nog att fylla ett badhus. Hemma, på jobbet. Jag har brutit ihop så många gånger.  Mat! Jag har inte ku...

Av Jenny - 25 juni 2017 19:45

Det är underbart att vara jag. Underbart 24 timmar om dygnet, VERKLIGEN. Får ofta höra att jag inte har något liv och att allt är sååååå enkelt när man är själv. Jo tjena. Undrar var jag ska börja. Men tro mig, ni hade inte velat gå ett steg i mina s...

Av Jenny - 22 april 2017 19:15

För precis ett år sedan berättade jag på bloggen att jag hade fått ett nytt större ansvarsområde på jobbet. Idag får jag göra exakt samma sak. Jag kan dessutom bjuda er på en titel. Jenny -säljledare kolonial. En "resa" jag påbörjat har i och med det...

Av Jenny - 9 april 2017 20:30

Det var ett tag sedan, minsann. Och gissa vad jag har gjort sedan sist, om nu någon finns kvar          Jag har varit på min tredje "solo"resa, som tog mig tillbaka till Thailand och två för mig helt nya ställen. Första veckan tillbringade j...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards