Alla inlägg den 23 september 2010

Av Jenny - 23 september 2010 10:45

Segt med uppdateringar fast just nu är det sirap och stiltje i det mesta. Jag har åkt på förkylning     Fanny går omkring med tratt och Affen har stelnat till i sitt ben. Jippie vilka glada dagar. För att inte deppa ihop totalt fokuserar jag på det positiva i tillvaron, som exempelvis, ehh …… Hm, måste fundera lite, återkommer.


Historien om Fanny och hennes tratt är så osannolik och pinsam så jag tvekade länge och väl om jag ens skulle nämna det. Nå väl här kommer det. Stod i köket i måndags eftermiddag och förberedde middagen, Fanny sin vana trogen var naturligtvis med. Ur mitt pluttiga lilla Ikea diskställ föll plötsligt en sked och hamnade på golvet. Böjer mig för att plocka upp den och får syn på Fanny med ett igenknipt öga. Vad är oddsen för detta måntro, att skeden råkar träffa just hennes lilla mandelformade öga? Tack gode gud att det inte var en gaffel eller en kniv.


Ringde så klart djursjukhuset för att rådgöra. Medan jag satt i telefonkö övervägde jag att “hitta på” ett annat scenario, ett för mig mindre pinsamt. Men insåg snabbt att det var bäst att hålla sig till sanningen. Hur som haver rådde de mig att avvakta men för säkerhets skull förse henne med tratt, så hon inte gnider och kliar sig i ögat. Och där är vi nu, känns som att någon snart borde sätta “djurägarförbud” på mig.

Stackars lilla Fanny, hur förskräckligt det än är med “skeden i ögat” så kan jag inte låta bli fnissa lite, pyttelite. Med tanke på hur stort kök jag numera har känns sannolikheten för händelsen lika stor som att vinna 30 miljoner på lotto. Men det gör jag ju minsann inte.


Lite höstbilder:

  

Daggtäckt spindelväv

 

  

En sista tapper Stormhatt

 

 

  

Och en lika tapper Lupin

 

 

  

En kantarell, eller vad det kanske möjligtvis en flugsvamp, blandar alltid ihop   

 

 

  

En blyg viol

 

 

Ha en trevlig torsdag, hälsar en som nu ska bädda ner sig i soffan och köra antingen Sagan om ringen eller Ice age maraton, har inte riktigt bestämt mig ännu.  Man får göra sånt (mitt på dagen) när man är förkyld och det ösregnar ute, så det så.


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards