Alla inlägg den 28 september 2010

Av Jenny - 28 september 2010 19:30

Igår vad det baddags    för Affen igen och han laddade hela vägen till Luleå, jag lovar. Först, innan badet ska han duschas och när jag placerar honom i duschkabinen skriker och piper han som att tusen nålar sticks i honom, elaka matte. Att sedan trä på selen kräver flinka fingrar och slugt sinne. Men att gå in i baljan eller tanken är inga som helst problem.


Det var effektivare gång igår, fast han går sakta, bredbent och ganska stelt, båda framtassarna vinklas utåt.


Om han drack mycket klorvatten sist, då hällde han i sig denna gång. Med jämna mellanrum kom det rejäla vattenburpar, (rapar)   superäckligt. Jag hade tagit med mjukost för avleda men efter närapå en halv tub blev det tydligen enformigt (mätt!) och han roade sig med att skvätta vatten istället, jättekul att slå med tassen mot vattenytan och jaga vattendropparna.


Med anledning av detta mådde han inte alls bra igår kväll/natt. Förutom allt pinkande blev han dålig i magen. Jag har sovit med kläderna på i natt för att snabbt kunna ta ut honom, vilket krävdes ungefär varannan timme.


Idag fick han ett tokfnatt ute på gräsmattan, en rörelse som inte alls var bra för benet och jag hoppas så att skadan inte rivits upp igen.


Håller på att sy ett eget designat täcke åt honom eftersom jag inte hittat något på marknaden som uppfyller mina krav. Att det ska vara så svårt att få ett täcke som går ner över bogen, har bogveck (för rörelsefrihet), är rymligt, lätt att ta på, är varmt och vatten avvisande, utan skavande detaljer.

Det blir inte vackert, jag är ingen sömmerska men försöker i alla fall att göra det ordentligt. Har vissa problem med den blivande täckesinnehavaren som inte riktigt vill ställa upp som provdocka  Var i alla fall till Torneå idag till och inhandlade de sista detaljerna, kantband och spännen, så imorgon ska det bli klart. Hoppas bara att det passar.


Vi väntar tillökning, Alba är dräktig (enligt dagens ultraljud) och allt från 4-6 puppisar finns i magen. Om ca 4 veckor är nedkomsten beräknad.


Nu är det nog dags för skönhetssömnen.

 

 

 

 


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards