Direktlänk till inlägg 26 oktober 2012

Ond bråd kvalster död

Av Jenny - 26 oktober 2012 19:45

Fick en köldchock imorse då jag slog upp mina blå och kunde konstatera att det var -18,9 grader. Jag ställde omedelbart in den tänkta morgonpromenaden och slumrade en stund till.


 

Minusgrader ska ju tydligen vara en stor kvalsterfiende och vem har väl inte sett de gigantiska förstoringarna på alla de tingestar som vi faktiskt delar säng med, förutom  sambosar, hundar eller vem du nu väljer att ha bredvid dig. Alltså ett ypperligt tillfälle att slänga ut alla sängkläder. I vanlig ordning har jag glömt att ta in dem så jag behöver nog inte svettas inatt.


Har ytterligare en punkt att lägga till på min "att hata lista" nämligen att bo i en håla som Haparanda, när man behöver ha tag på något.

Har ränt runt som ett torrt skinn i samtliga lokala affärer som kan tänkas tillhandahålla vadd, sånt som man stoppar kuddar med. I mitt fall är det ju inte kuddar som ska stoppas utan små nassar. Slutade med att jag fick köpa två kuddar som jag ska sprätta upp och dra ut vadden ifrån. Håla!!

Dessutom är jag extra sur för min grisögonsbeställning som borde ha kommit idag, uteblev. Så nu blir det på sin höjd några blinda grisar under helgen. SUR!!


Riktigt fint väder blev det på dagen med strålande sol och några minusgrader, så jag tog med bägge hundarna på promenad. Bråka, bråka med Affe, suck.

Mötte för ovanlighetens skull några människor efter skogsvägen och Affe i vanlig ordning glad och uppspelt som en påtänd känguru men får ju absolut inte hälsa, fast han så gärna vill.

Inte blev han lugnare när tanten med falsett röst berömde hans glädje -Meeeeeen, jaaaaa, man ärrrrrrrrrrr, ju såååååååååååååååå glaaaaaaaaaaad, oj, oj, oj.

Ni skulle ha sett honom, jag trodde han skulle spricka. Ju galnare han blev desto mer pep hon. Jösses, varför fortsätter man när man ser vilken hysterisk effekt det har på hunden. Fast det kanske inte är så självklart för alla.


Fanny var däremot inte alls road och höll sig konstant 5 meter bakom och småmuffade. Fanny som förövrigt satte i sig all sköns delikatesser under promenaden, urk. Återstår att se om hennes mage mäktar med eller om det blir en "springa ut på gården natt"


   Gissa vem som sabbade platsliggningen.... - Kom igen vi draaaaar.


Jag är så glad över att vara människa igen, huvudvärken är som bortblåst *yey* Var rädd att det skulle bli ett flera dagars "migränrace" igen. Att gå och lägga sig med huvudvärk och vakna med densamma är förskräckligt.


Hade ju mina aningar att gårdagens sena och kopiösa koffeinintag skulle ha en något "uppiggande" effekt och mest troligt störa sömnen. *Host* lätt speedad kanske är rätt benämning *hehe* Vid 22 tiden kom jag på att jag borde byta köksgardiner, vilka först behövde sys. Byter man gardiner putsar man fönster, ovillkorligen. När jag till slut gick och la mig var det snyggt och prydligt, sytt och bytt i mina köksfönster.


Nu är resten av huset också städat, dock en light variant, eftersom det endast är ca 4 veckor kvar till den årliga stora julstädningen. Jag är såååå sugen att göra jul redan nu men det går ju inte för sig.

Hittade en ny liten ljuslykta på Hemtex. Kan väl erkänna att jag har en liten svaghet för ljuslyktor. Men denna blev jag verkligen kär i. Ute på bron brinner också ett ljus för att hedra de som inte längre finns med mig, både två- och fyrbeningar.


 

Ha en trevlig fredagskväll.

 
 
Ingen bild

Melitta

27 oktober 2012 10:08

Hejsan! Huva... För kyla och vinter:( jag måste tydligen skaffa tjockare kläder.

Jag vet flera som håller på med handarbeten och köper 10kr kuddar på Ikea och sprättar upp dem! Det blir tydligen mycket billigare än vadd:)

Var hittade du din servett hållare? Passar kaffe filter i den?

Nu ut i pite och göra plånboken tunnare;) hihi..

Trevlig Lördag:)
Kram

 
Ingen bild

Jenny

27 oktober 2012 18:30

Melitta! BRA tips, det var ju superbilligt. De kuddarna jag köpte på Jysk kostade 60 spänn styck, inte så billigt.
Servetthållaren, stjärnan? Den har jag köpt på Ikea :)Det gick jättebra att ha kaffefilter i den, testade ;)

Ha det gott!
Kram.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 26 april 2022 19:40

Bloggen finns kvar och jag kan fortfarande logga in "wow" Det här var min bästa terapi under tunga tider som när jag tänker efter inte alls känns speciellt tunga idag. Vilket lyxliv jag levde. Synd bara att jag inte insåg det då.   Nåväl, kanske ...

Av Jenny - 2 juli 2017 19:00

Shit och helvete, vilken vecka.... Snacka om bottenrekord. Jag har aldrig i hela mitt liv varit så långt ner på botten som nu. Jag har gråtit tårar nog att fylla ett badhus. Hemma, på jobbet. Jag har brutit ihop så många gånger.  Mat! Jag har inte ku...

Av Jenny - 25 juni 2017 19:45

Det är underbart att vara jag. Underbart 24 timmar om dygnet, VERKLIGEN. Får ofta höra att jag inte har något liv och att allt är sååååå enkelt när man är själv. Jo tjena. Undrar var jag ska börja. Men tro mig, ni hade inte velat gå ett steg i mina s...

Av Jenny - 22 april 2017 19:15

För precis ett år sedan berättade jag på bloggen att jag hade fått ett nytt större ansvarsområde på jobbet. Idag får jag göra exakt samma sak. Jag kan dessutom bjuda er på en titel. Jenny -säljledare kolonial. En "resa" jag påbörjat har i och med det...

Av Jenny - 9 april 2017 20:30

Det var ett tag sedan, minsann. Och gissa vad jag har gjort sedan sist, om nu någon finns kvar          Jag har varit på min tredje "solo"resa, som tog mig tillbaka till Thailand och två för mig helt nya ställen. Första veckan tillbringade j...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
29 30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards