Alla inlägg den 29 april 2012

Av Jenny - 29 april 2012 18:30

Härligt, vi fick njuta av sol idag med men i mera lagom dos, det mulnade på framåt eftermiddagen. Egentligen borde jag kanske inte ha gottat mig i solen det minsta lilla eftersom mina kinder fortfarande har skiftningar åt tomat hållet (dom brann i går) Men inkladdad i solskyddsfaktor 50 parkerade jag och Affe våra bakdelar i snöhögen och lät solen göra sitt jobb. Ljuvligt.


Isen nere vid ån, börjar släppa sitt grepp.


Har gått med hundarna var för sig på morgonen och bägge har fått springa lösa. Affe fyndade någonting levande på sin runda, antagligen en larv, modell jättestor. Vi snackar om måtten 7-10 cm och i min ormfobiska värld kunde det lika gärna ha varit en äsping (huggormsunge) tvi, tvi, tvi. Vilket det naturligtvis inte var (jepp, jag har väl googlat)


Grisigt och gräsligt geggigt är det på sina ställen och Fanny är  rena rama lermagneten. Än så länge funkar snöhögarna som grovrengörare dvs. jag kastar godis i snön som hundarna sedan får plumsa runt i och söka efter. Blir på så sätt två flugor i en smäll eftersom de rensas från värsta sörjan samtidigt som det är bra träning.


  Fanny! Still going strong  


Nu kan jag lägga till bakning av Bagels till min meritlista, om det nu är någon merit. Bagels är ju som ni säkert redan vet, matbröd som förgräddas i kokande vatten för att sedan gräddas klart i ugnen. Hade jag varit läskunnig hade tillvägagångssättet gått betydligt lättare. Men jag vore inte jag om någon punkt missas eller någon ingrediens hoppas över. Resultatet då? Attans så gott det blev.

Tanken var att de skulle fyllas med färskost, sallad, kallrökt lax samt lite annat smått och gott. Men smått och gott det vill säga "konstiga saker" betackar vi (sambo) oss för i detta hus. Så vad hans Bagels smakade struntar jag blankt i (falukorv och kaviar, urk) Men mina, oj oj vad gott det blev. Jag fyllde mina solrosfrötoppade bagels med salami, ost, salladsblad, gurka, tomat preparerad med salt+svartpeppar och avslutningsvis några bitar paprika. Mums! Nu förstår jag vad som menas med att smaker som gifter sig och smaksensationer. Eller också var jag bara jättehungrig *haha*


  Undrar om matte märkte vad jag just åt...


Imorgon är det Valborg, korvgrillningens högtid. Men jag tror knappast vår traditionella grillplats går att utnyttja då den verkar vara alldeles för snöbeklädd. Nå, bara jag får grilla mina korvar över öppen eld är jag nöjd.

 

 

Over and out!

balloony smiley


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards