Direktlänk till inlägg 12 maj 2013

En bild (eller många) säger mer än tusen ord.

Av Jenny - 12 maj 2013 17:00

Tror jag påbörjat minst 5 inlägg under den gångna veckan men inte lyckats färdigställa ett enda, som ni märkt.
Eftersom jag inte har något vettigt att komma med, gnäll och tråkigheter vill ju ingen läsa om, så får ni min vecka i bilder istället och mycket bilder blir det.


   Isen är borta och nere vid ån forsar det för fullt.


   Ingen grönska ännu men....


   det är på gång..


   Äter man sååå här "nyttig" mat måste man nog
motionera lite extra.

  

   Det vet Affe men påpekar att det är svårt att motionera
när inte sladden sitter i....


   Affe, före John Blunds besök.


   Affe, efter John Blunds besök.


   Min lilla solcell söker sig till de varma sol-
fläckarna på golvet.


   Det har tuggats ben.


   Och lekts med Cuzar.


Det har varit rätt ruttet väder sista tiden med regn och rusk så det har inte direkt lockat till uteaktiviteter. Idag var det äntligen uppehåll och jag passade på att packa in Affe i bilen, ladda kameran och åka iväg för lite miljöombyte. Inte jättelångt, några mil men omväxling förnöjer, både för mig och för Affe.


   Affe spanar in den "nya" vägen.


   Väldigt bra underlag för Affes tassar, sämre
för mitt knä. Gissa vad som är viktigast ;)


Konstigt hur vädret kan skilja sig på 3-4 mil. Här hemma var det sol och där, på Seskarö, var det dimma och alldeles grått. Nå, det var skönt iallafall.


   London-dimma på vår slutdestination.


Affe struttade på som bara den, dock helt utan öron, dom måste han ha glömt hemma, så kopplet fick vara på nästan hela tiden.
Hade jag varit sakletare hade jag gjort en massa fynd under promenaden. Nu är jag ju inte det så jag nöjde mig med att fota några fynden. Ni hittar dem längre ner.


   De gigantiska vindsnurrorna
gömde sig i dimman.


    


    


 Två av sakletar-fynden, ett renmärkningshalsband? och en sandal. De verkar gilla att hänga
prylar i träden.


   Ett tredje fynd, som Affe hittade. Men VAD är det? Jag vet då inte.
Storlek som ett gigantiskt uppstoppat marsvin. Det var inte bara
en pälsbit, pillade på den/det med en pinne.
Mystifikt. Affe var
  i alla fall sugen på att ta med den/det hem. Inte
jag, tråk-matte!


Affe ligger trött och nöjd i sin lilla korg och sover och jag är rätt nöjd jag med. Ska bara försöka ta mig i genom ett litet motionspass så är dagen komplett. 


   Rakt i plurret, utan tvekan.


   Full fart, flying-Affe


   Svalkar skönt? Endast 3 grader i luften så tveksamt om svalkan
behövs.


   Passar på att fågelskåda lite.


Fullfart igen...


 

 Till kvällen hägrar söndagsmys och förhoppningsvis någon bra film. Har sett två svenska filmer på raken nu,  Sune i Grekland samt Mammas pojkar och de var SÅ dåliga. Mammas pojkar brydde jag mig inte ens om att se klart. Svensk film suger!


   Lycka är att skutta fram i vattnet.


Nallarna har vaknat i skogarna, har jag hört det sägas. Är inte rädd i allmänhet när jag vistas i skogen men nallebjörnen vill jag absolut inte stöta på. Är lite osäker på björnspillningens utseende, den verkar kunna se ut lite hur som helst. 


    Denna hög stötte jag på där vi var idag. Björn-poop eller ej,
jag var på min vakt i alla fall.


Det var allt för idag mina vänner.
  

 
 
Ingen bild

Melitta

13 maj 2013 08:55

Hejsan:) Härliga bilder:) Skönt att snön är borta och värmen kommer.... Sommar och sol ska bli så skönt.
Bra att du kollat båda filmerna då vet jag att hoppa dem... Har nämligen funderat själv på båda... Började med Hobbit och blev tungt irriterad över hur den slutade.... Suck!! vänta.. vänta... på uppföljaren:(

Ha en bra vecka:)

Kram

 
Ingen bild

tyra-terrier

13 maj 2013 12:54

hej har precis hittat hit.
jättekul att läsa om dina äventyr m affe !
jag har en jrt , 3,5 år , tik, gullig, tokig, älskvärd å ibland heeelt hopplös, mao en helt normal terrier, eller ??
en liten fråga, hur lyckas du ha affe lös ? min lilla dam e en jaktentusiast ( vilket jag INTE e) när det dyker upp ett spår, vilket det ofta gör, blir hon helt okontaktbar, sen ser man bara en energisk terrier-rumpa som försvinner i fjärran.
numera har jag henne alltid i långlina, vilket jag tycker e ett elände, framförallt tråkigt för hunden !!
har du nåt träningsknep, jag har tränat kontaktövningar, inkallningsövningar, lek, godis, berömm osv i massor, hon e jätteduktig, så länge hon vill/inte får upp spår.
jag vill ju ABSOLUT INTE ta i hårt med min bästa lilla vän, man har ju hört en del "terriermänniskor" som anser att man ska "nypa till rejält" när hundarna inte lyder. nej tack säger jag , jag vill ju att min hund ska va trygg med mej, skulle aldrig kunna göra så å det verkar ju som att du har samma inställning !
tyras matte

 
Ingen bild

Jenny

13 maj 2013 14:25

Melitta.

Fast du kanske tycker filmerna är kul ;) Nu är ju jag en supertorris med underlig humor, enligt Pekka i alla fall :D
Hobbit har jag inte hunnit se än, sparar lite på den :)
Ha det gott.

 
Ingen bild

Jenny

13 maj 2013 15:08

Hej Tyra-terrier och välkommen hit :)

Hahaa, ja det låter som en helt vanlig terrier. Det är ingen riktig terrier om det inte kommer ett terrier-bryt lite då och då.

Det där med jaktlust är ju liksom något man får på köpet när man skaffar sig en JRT, sedan kan ju styrkan på intresset variera från individ till individ.

Min förra tik, Fanny, hade noll jaktintresse. Hon satt och tittade på haren 10 meter framför henne och hade inte en tanke att sätta efter den.

Affe däremot har stort och starkt intresse. Han är inte 100% lydig och kontaktträningen/lydnaden är en ständigt fortgående process för oss.

Har man terrier måste man ju alltid ligga steget före och vara smartare än hunden och ENVISARE. Vilket lätt kan ge en gråa hår eftersom det är sluga, stenhårda små rackare vi har att göra med, som du säkert märkt :D

Och NEJ, att ta i med hårdhandskarna är ingen metod som jag utnyttjar mig av. Det skapar inte tillit och samhörighet. En hund som lyder av rädsla är ingen lydnad i förlängningen.

Jag gör mig intressant på promenaderna, varierar belöningarna och försöker överaska. Matte ska ju vara en spännande person att komma till och att hålla rätt på. Att gömma sig när hunden drar i väg lite för självständigt är ju ett annat knep.
Sedan har jag en visselpipa som är vår "nödklocka" När jag blåser i den betyder det megajackpot-belöning.
Den tränar man in så att hunden aldrig misslyckas med att komma. Dvs. du blåser bara i den när du vet att hunden är på väg till dig och ger då världens bästa belöning.
Men allt detta vet du säkert redan. Men så här arbetar jag. vinner.

Har du provat att lägga spår åt henne? Så hon får lära sig spåra under kontrollerade former. När man har sele och lina är det ok att spåra, inte annars.

Man lär ju sig "läsa" hunden och märker jag på Affe att hela hans nos är proppad med dofter av färska spår, kanske jag väljer att inte släppa honom alls. Ligger öronen kvarglömda hemma i hallen är det ju liksom onödigt att utmana ödet i onödan :)

Det finns nästan inget som värmer mitt hjärta så mycket som att se "bästa vännen" springa lös över stock och sten med öronen och tungan flaxande i vinden <3

Du får fortsätta vara envisare än din terrier för dom är liksom värda att få vara lösa lite då och då. Trägen vinner :D

Lycka till

Häls Jenny

 
Ingen bild

Tyra-terrier

15 maj 2013 00:02

hej igen
ja du att leva med en terrier e nåt helt annat än att leva med vilken annan ras som helst verkar det som.
jag har bara haft stora hundar förut (bruks/vall) å dom brukade göra som man sa efter ett antal repetioner men terriern gör som man ber när HON vill det ;)
vi går blodspår med henne , hon har gjort anlaget å ett öppet spår, hon ääälskar att spåra å e duktig på det.
ibland lägger jag ett personspår till henne bara på skoj , eller så kör vi lite uppsök.
i år hoppas jag att vi kan leta kantareller ihop , vi håller på m lite specialsök m torkade kantareller , får se hur det kommer att gå. jag går/har gått div kurser med henne.
vi tränar dessutom med en grupp kvinnor som har assistans-hundar, så tyra får lära sej att ex stänga dörrar, plocka ur tumlaren, dra av strumpor/jacka eller plocka upp grejer man tappar.vid denna sortens träning använder jag klicker.
att gömma sej på promenad funkar inte alls hon struntar fullständigt i om man försvinner, det har hon gjort ända sen hon va pytteliten, hon roar sej själv med att spåra eller bara "rota runt" självständig e bara förnamnet.
hon e en förtjusande liten dam , vill gärna samarbeta MEN bara om det inte finns nåt annat som hon anser e intressantare ex vilt, då "tappar" man henne fullkomligt, spelar liksom ingen roll vad man erbjuder, å det går från noll till hundra på en millisekund, hennes jaktintresse e enormt, vissa dagar låser hon sej även vid bilar å vill jaga dom, vet inte hur många timmar vi tillbringat sittandes vid vägkanten med en tub mjukost å belönat "skvaller" på bilar.funkar utmärkt ibland å sen återfaller hon med full kraft, olika för var dag , märkligt.
sen ska sägas att detta e en underbar liten tik som jag inte skulle vilja byta bort för allt i världen, vi e tillsammans dygnet runt, promenerar flera timmar varje dag, tränar , leker å har roligt, men hennes jaktintresse..... det ställer till det!!
nåväl det va smart m "nödvisselpipan" den ska jag prova med , tack :) jag hänger kvar här å kollar hur du lyckas "bemästra" din terriertok, här finns säkerligen massor för mej som e förstagångsterrierägare att lära
lev väl
Tyras matte

 
Ingen bild

Tyra-terrier

15 maj 2013 00:17

lät lite konstigt förut, hon har alltså inte BARA gjort anlaget å ett öppet spår, utan vi går ju blodspår med henne som vi lägger själva utan domare oxå ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 26 april 2022 19:40

Bloggen finns kvar och jag kan fortfarande logga in "wow" Det här var min bästa terapi under tunga tider som när jag tänker efter inte alls känns speciellt tunga idag. Vilket lyxliv jag levde. Synd bara att jag inte insåg det då.   Nåväl, kanske ...

Av Jenny - 2 juli 2017 19:00

Shit och helvete, vilken vecka.... Snacka om bottenrekord. Jag har aldrig i hela mitt liv varit så långt ner på botten som nu. Jag har gråtit tårar nog att fylla ett badhus. Hemma, på jobbet. Jag har brutit ihop så många gånger.  Mat! Jag har inte ku...

Av Jenny - 25 juni 2017 19:45

Det är underbart att vara jag. Underbart 24 timmar om dygnet, VERKLIGEN. Får ofta höra att jag inte har något liv och att allt är sååååå enkelt när man är själv. Jo tjena. Undrar var jag ska börja. Men tro mig, ni hade inte velat gå ett steg i mina s...

Av Jenny - 22 april 2017 19:15

För precis ett år sedan berättade jag på bloggen att jag hade fått ett nytt större ansvarsområde på jobbet. Idag får jag göra exakt samma sak. Jag kan dessutom bjuda er på en titel. Jenny -säljledare kolonial. En "resa" jag påbörjat har i och med det...

Av Jenny - 9 april 2017 20:30

Det var ett tag sedan, minsann. Och gissa vad jag har gjort sedan sist, om nu någon finns kvar          Jag har varit på min tredje "solo"resa, som tog mig tillbaka till Thailand och två för mig helt nya ställen. Första veckan tillbringade j...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards