Alla inlägg under mars 2009

Av Jenny - 15 mars 2009 15:48

Idag är valparna 1 vecka och vid vägningen kunde vi konstatera att de nästan dubblat sin vikt. Det är bra "poffa" i Albas mjölk =)

Det är hundhår precis överallt. På golv, filtar och till och med valparna är täckta av Albapäls. Så idag tog vi en tur till Djurmagasinet och införskaffade en Furminator, som utan att överdriva är helt fantastisk. Reklamen stämmer för en gångs skull. Men ett tips är att hålla sig utomhus och "furmisera" för det är MYCKET hår som lossnar och det vill gärna till att virvla omkring.

Här går det att läsa mer om Furminatorn.

I morrn börjar jag jobba igen, kul =S  Och sambo tar ut hussedagar hela veckan lång.



Av Jenny - 14 mars 2009 10:57

Satt en god stund efter frukosten och njöt av Albas små valpar och det är omöjligt att hålla sig för skratt. Dom är så intensiva. Tappar en taget om spenen blir det jordbävning i valplådan, mat, mat, maaaat. Det pips, skriks och kravlas hystersikt. Allt som oftast ligger dom i en enda hög på varandra och sover, alla vill tydligen vara den som ligger underst =)  Det är ett evigt möblerade i högen för att hitta den rätta positionen. När en väl lyckats ta sig under kommer den översta på att den minsan ska dit och så håller dom på.

Läste just i sista nummret av Jaktjournalen att valparna ska vara runda, stadiga och livliga. Huvudet på spiken =) Det är våra valpar i ett nötskal och i morgon firar vi med 1 veckas kalas. Otroligt att dessa små råttor ska lämna oss om redan sju veckor.

Inledde morgonen med en skidtur i kombination med promenad (krävs skidor för att ta sig till en perfekt hundpromenixväg). Hade med båda hundarna och det var första gången i Fannys sexåriga liv hon fick hänga med på skidtur. Men oj så hon sprang. Härligt att se min lilla soffpotatis få sådan fart. Lite strul men linor och så när man hade båda hundarna. Men i övrigt gick det bra och nu är det två utmattade terriers som ligger i soffan och sover.

Av Jenny - 11 mars 2009 19:25

Skulle ha jobbat idag men har tagit ut några "mattedagar" för att kunna vara hemma med valpisarna. Men någon semester är det då rakt inte. Eftersom jag kommer att jobba mycket framöver har jag passat på att baka inför kommande valpåskådningsbesök. Och detta är vad jag åstadkommit: Silviakaka, mandelrutor med nougat, knäckiga kakor och Philadelphia bullar. Idel nyttigheter alltså ;) Tvingade sambo att provsmaka alla sorterna innan de packades in frysen. Man vill ju liksom inte bjuda gästerna på äckelpäckel. Jo, honom får man nästan tvinga. Han är definitivt ingen fikare. Det är däremot jag. Gärna, ofta och framför allt mycket. Men under veckorna är det fikastopp =)

Så här blev resultatet och ätbart enligt sambo.


Av Jenny - 10 mars 2009 18:57

Det är jobbigt att vara valpmorska och jag är gräsligt trött just nu. Igår kväll somnade jag framför tvn strax efter 20,30. En timme senare insåg jag att det var lika bra att avsluta måndagen och gick och la mig. Idag efter lunchen somnade jag vid köksbordet, sittandes i en konstig ställning. Kan väl aldrig ha med åldern att göra? Näää, det är helt enkelt jobbigt att valpa.

Idag har jag varit och fått ett träningsprogram och maskininstruktioner. Ska nämligen börja på ett nytt gym. Men känner mig lite skeptisk. Där jag går nu är det ett helt annat koncept, ta i lite mer och färre repetitioner. På nya stället är det i regel 3*15 repetitioner. Det tar längre tid och den stora frågan är vilken metod som är vettigare. Ett stort minus är att de saknar mitt hatkärleksobjekt; roddmaskinen. Tillsvidare kommer jag att ha dubbla kort så jag kör lite turvist.

Gjorde även idag en så kallad BIA-mätning. En mätning som visar hur stor del i kroppen som är vätska, FETT och muskelmassa (här går det att läsa mer) Mycket, mycket  intressant. En mätning kostar 350 kr men jag hade turen att få den för halva priset. Hur som helst var det väl värt varenda krona och rekomenderas varmt till alla (tjocka som smala). Men kanske speciellt till alla de som har lite skev kroppsuppfattning.

Valpsen mår bra och Alba är en duktig mamma. Hon är väldigt mån om de fyra valparna hon har kvar.

Lägger in en bild på Fanny från dagens promenad. Hon var lös i skogen och hade rackarns kul med att jaga fåglar som flög upp ur gropar i snön. Mina fågelkunskaper är usla. Är sambo med en älgjägare så mina kunskaper på alces alces området är betydligt större. Man kan ju inte kunna allt. Dessa flygande fän var väl orrar, ripor eller tjädrar, välj själva för mig kvittar det =)


Av Jenny - 9 mars 2009 10:22

I dag är vi lite ledsna, minivalpen har dött under natten. Väntat men ändå så  förfärligt tråkigt. Nu ligger den i en liten papperslåda, inbäddad i silkespapper. Ska förvara den i frysen tills det går att gräva i marken. Vi kan inte förmå oss att slänga den lilla krabaten i soporna eller elda upp den.

De övriga fyra valparna utstrålar verkligen livskraft. Dom äter, sover och frodas. De verkar helt enkelt må förträffligt och växer så det knakar. Det luktar valp i hela rummet och från valplådan hörs det smackade, gnyende och pipande, underbart =) Att betala tv-licens känns nuförtiden helt onödigt. Vem har tid att se på tv (vem vill ?) när det finns valpar att beskåda.

Idag ska vi väga dem igen och ta lite mer foton. Bildbevis kommer.

Trevlig måndag...

Av Jenny - 8 mars 2009 10:45

I natt 00,50 kom den första valpen till världen, en fin stark kille. Sedan med ca 20 minuters mellanrum kom de övriga. Tre killar i följd och så avslutningsvis en liten tjej =) Allt gick strålande och Alba betedde sig som hon aldrig gjort annat än klämt ut valpar. I snitt vägde valparna 500 gr. Tiken något mindre.

Efter några få timmars sömn hade plötsligt fyra valpar blivit fem. En till, väldigt liten tjej hade hittat ut. Dock tror vi inte att hon kommer att klara sig. Hon är liten och verkar inte vara helt utvecklad. Men tiden får utvisa vad som händer.

Lägger upp några bilder här resten kommer att finnas på vår kennel sida Jämtmyrens och på pixbox.

Av Jenny - 7 mars 2009 14:18

Än så länge verkar inte valparna ha någon större längtan att träda ut i världen. Det är ett evigt passande och vaktande nu. Idag har jag "jouren" eftersom husse har åkt till Piteå för att se sitt älskade Asplöven krossa pitelaget. Vi pratar alltså om ishockey (på korpnivå, i mitt tycke)

Lite småfix kvar att göra i valprummet ännu. Igår var vi iallafall och köpte en gigantisk Biabädd som ska placeras i valplådan. Måste möblera om lite och leta fram lite gamla lakan.

Eftersom hon är såpass stor trodde vi nog att det skulle bli ganska många valpar. Men röntgenbilderna visade på 4 valps. Lite besvikna blev vi men samtidigt ändå glada. Hon hade ju kunnat gå tom eller haft ännu färre. Nu hoppas vi bara att alla ska klara sig.

Resten av dagen ska jag nog bara lata mig. Jag och Emil var ute på en 90 minuters morgonrunda och jag premiär joggade utomhus för i år. Dock joggade jag definitivt inte alla 90 minuter =) 

Hade verkligen behövt gå in på Ikea idag, men det var fullt på parkeringen =massor av folk, så jag slapp ;)

Så här ser vår julgris-jämte ut idag.



Av Jenny - 6 mars 2009 10:00

Jag och sambo gjorde under gårdagen ett besök på Ikea för att införskaffa sängram. Ramen vägde ca 80 kg och skulle hämtas utanför kassorna (efter betalning) Naturligtvis hittar man annat smått och gott när man besöker det stora möbelvaruhuset. Detta smått och gott stoppades ner i en gul Ikea påse som hängde i tryggt förvar på min axel. Väl i kassan skötte sambo betalandet och jag var klar att gå iväg. -Och gula påsen då, säger kassörskan i väldigt myndig stämma. Först kopplade det inte ens, trög som man är. Vaddå vilken gula påse? När poletten väl föll ner kan jag meddela att jag ville sjunka död ner genom betonggolvet och sambo var definitivt beredd att ta till flykten. Han blev absolut stärkt i sin tro att det inte går att ha med mig i offentliga sammanhang. Jag klantar mig alltid.

Kan tillägga att jag tillhör kategorin som inte ens kan knycka ett gem. Lever i tron att något hemskt, stort och fruktansvärt skulle drabba, min familj eller mina djur, om jag skulle göra det.

Nå, sängen kom hem och blev ihopmonterad efter de antal timmar det tar att sätta ihop en Ikeamöbel.

Skulle behöva lite annat från Ikea insåg jag idag, men det får nog vänta tills jag kan gå in genom dörrarna utan att bli röd om kinderna.



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9 10 11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards