Alla inlägg under oktober 2009

Av Jenny - 20 oktober 2009 19:00

Jag har gräsligt ont i mina ben. Att gå i trappor (nedför) samt sätta sig på stol (toastol= undvika om det går) är en pina. Av erfarenhet vet jag att dag två brukar vara värst och det är imorgon det, hjälp.

Har lyckats irra och virra i Kerässkogen idag också. Tog med mig hundarna på en promenad i skogen för att mjuka upp musklerna lite. Strosar på, njuter av naturen, skrattar åt en "flygande" Emil och inser att jag inte har koll på var jag är. Den tänkta vägen låg inte där den skulle ligga och jag kände inte alls igen den omgivande skogen. Gick, gick och gick och så äntligen dyker ett välbekant älgtorn upp. Jag var inte ens i närheten där jag trodde mig vara.

Nå, det hade inte gått någon större nöd på mig i skogen, hade fickan full med korvbollar, det senaste i korvväg till ungar tydligen. Jag kör det som belöningsgodis till jyckarna, mycket praktiskt.

Nu känner jag mig rätt trött. Samma sak med mina hundar av allt att döma, just i skrivande stund ligger Emil i soffan, gnyr lite och småskäller i sömnen, så gulligt.

I morgon är det Ica som gäller igen och på torsdag åker jag på Maxiträff till Luleå.

Av Jenny - 19 oktober 2009 14:59

gått upp i vikt, de sista månaderna (sommarfet) men se springa 1 mil kan jag fortfarande göra Cool Det är faktiskt bara tredje gången i världshistorien jag lyckas med det. Nu var inte tanken att jag skulle utföra detta idag, har nämligen inte sprungit en kilometer på minst 1 månad eftersom knäet varit under behandling. Får numera springa, lite försiktigt. Tog det så klart lugnt Oskyldig och knäet känns helt ok, höften är det lite värre med.

Min relativt nya MP3 spelare har redan havererat, sånt gillar jag inte. Naturligtvis sker detta när jag äntligen lyckats ladda ner några låtar jag sökt efter länge. En ny är iallafall på väg Glad

Annars har jag inte hunnit med så mycket mer i dag, eller jo, jag har gjort klart 8 kompletta matlådor, det är lite ambitiöst Skrattande Det är så plättlätt att bara ta fram från frysen och ta med till jobbet.

Dags att hänga tvätt, om jag kommer upp ur stolen. Börjar redan ana träningsvärk Rynkar på näsan

Av Jenny - 18 oktober 2009 15:32

så känns det just nu. Har haft huvudvärk utan dess like ända sedan jag vaknade imorse. Bad en bön att huvudet skulle få trilla av temporärt men blev icke bönhörd. Natten har förresten tillbringats i soffan igen eftersom Emils hals krånglade. Konstigt nog blev det bättre när han fick komma under mitt täcke och sova.

För att fira mitt tillpiggnande bestämde jag mig för lite glass, riktigt god glass från Häagen daz, som jag visste att jag hade två oöppnade burkar av. Letade i frysen, nix inte där, letade boxen inte där heller. Tillbaks till frysen, tillbaks till boxen och så vidare. Funderade ett slag och visste att när jag frostade av frysen i köket, härom dagen, flyttade jag känsliga saker till boxen. Åter till boxen, och vad hittar jag på golvet bredvid boxen om  inte en påse innehållandes några burkar med hjortron, lite hallon, kycklingfärs, löjrom och min GLASS Skrikandes Förbannde min klumpighet  när jag insåg att sambo i fredags var och grävde fram en stek ur just frysboxen. Naturligtvis nekar han till att lyft ur någon påse men jag är då inte övertygad.

Så någon Häagen daz glass blev det naturligtvis inte, fick hålla till godo med citron/lakrits glass från Sia och det var ingen höjdare. Lite synd på den förstörda löjrommen oxå Gråter jag som enkom sparat lite extra på den.

Kontentan av detta då? Frys inget, spara inget ät som att du skulle dö imorgon. Eller frosta helt enkelt inte av frysen.

Kram på er....

Av Jenny - 17 oktober 2009 18:17

Inte för att skryta men jag har fått så himla mycket gjort idag Skrattande 

Av gårdagens effektivitetsplaner blev det ingenting så imorse vid niotiden stod jag och stekte kött som skulle vara till middagen. Sedan har det bara rullat på. Har putsat fönster, bytt gardiner, städat, vädrat täcken och kuddar, bytt glödlampor i utebelysningen, tömt blomkrukor, klippt ner rosorna osv. Nu när jag äntligen sitter ner känner jag mig rätt trött.

En kollega berättade att hon blivit less på att städa under sina lediga dagar så hon hade skaffat hemhjälp. Det är inte ett tänkbart alternativ för mig. Inte för att det roar mig att städa men har jag skitat ner kan jag nog ta rätt på eländet också och så mycket tid tar det ju inte. Om man nu inte väder upp och ner på halva huset, som jag gjort idag. Fast jag tror minsann att jag ska föreslå hemhjälp för sambo, bara för att se reaktionen, han lär trilla av stolen Skrattande Men visst är det väl en slags tillfredställelse när man äntligen är klar med städningen och sätter sig ner för att begrunda det "strålande" resultatet.

Tycker Emils hals verkar sämre igen Gråter Det kommer nog att sluta med ett veterinärbesök.

Trevlig lördagskväll..


Av Jenny - 16 oktober 2009 09:42

Lovely, en ledig fredag Kyss Men någon sovmorgon blev det inte eftersom jag var på Nautilus 06,00, gristrött och den träningen är förresten redan förbrukad eftersom jag klämt i mig två stora muffinsar Oskyldig

Jag vill, vill, vill se senaste Ice age NU! När kommer den på DVD egentligen? Ice age är enligt min åsikt de absolut bästa "barn" filmerna som någonsin gjorts och jag vet inte hur många gånger jag sett de första delarna. I och för sig har vår DVD-spelare gått sönder under natten, hur det nu är möjligt, visar bara en mystisk sifferkombination i displayen. Så jag kan ändå inte se någon film.

Jag blev bönhörd i mitt tidigare inlägg ang temperaturen, det är betydligt mildare nu. Men inte sjutton bad jag om något regn Obestämd

Nu ska jag snart styra bilen mot staden, ska besöka Ikea, sedan snabbt hem och dra igång städning.

Ha en trevlig fredag

Av Jenny - 15 oktober 2009 09:21

Emil verkar må lite bättre idag och jag kunde avboka min tid till djursjukhuset, hurra.

Nu kan jag bara spekulera i vad det berodde på. Kan vara lilla barrbiten han kräktes upp. Slog mig i går att han käkat vadd (från ett litet hål i korgen) för någon dag sedan, kan det påverka? Hon på djursjukhuset gav förslag på tonsillerna och det känns som ett mycket troligt alternativ. Hur som helst är det bara att hoppas att det blir bättre och att han inte har ont och mår dåligt.

Nu verkar det äntligen som att kylan, som egentligen inte är någon kyla om man jämför med -20, håller på att ge vika. Jag vill ju hemskt gärna städa bort alla sommarkrukorna (som sitter fastfrusna just nu) och fixa till perennerna. Så hoppas, hoppas helgen blir mild och snöfri.

Ha det gott.

Av Jenny - 14 oktober 2009 09:24

Dags igen, en fyrbening som inte mår bra Gråter 

Strax efter ett i natt vaknade jag av att Emil inte mådde bra. Han får något skumt (han har haft det tidigare men inte så kraftigt) i halsen/svalget, tror jag. Jag inbillar mig att han har svårt att svälja och får liksom skjuta fram huvudet för att hjälpa till, han slickar sig kring nosen, kan inte komma till ro och tuggar i luften i mellan åt. Något litet krax kommer det också.

Tillslut imorse kräktes han. Kom upp en liten barrbit men jag är tveksam om det är den som orsakat hela pådraget? Nu ligger han rätt vissen och sover i kökssoffan. Hade han varit vilken annan hund som helst hade jag redan varit i Gammelstad. Men nu är han ju inte det och i hans tycke klassas veterinärerna som de värsta av fiender. Ska någon av dem komma närmare än tre meter krävs munkorg (lätt att kolla halsen) eller lugnande/sövning. Och det vill jag inte utsätta honom för i onödan.

Av Jenny - 13 oktober 2009 16:55

Måste säga att det var överförväntan trevligt att vara tillbaks på jobbet Skrattande Varenda kotte jag hälsade på, tyckte att jag varit borta så väldigt länge, fast det bara rör sig om två och en halv vecka. Naturligtvis måste det bero på att dom saknat min trevliga uppenbarelse Tungan ute Eller också inte Oskyldig

Mina täckbyxor hade till min stora (med betoning på STORA) förskräckelse bilvit för små, sen de hängdes in i garderoben i våras. Skräck Skrikandes Detta var dock en perfekt spark i ändan och gissa vem som var på gymmet innan jobbet idag Skrattande

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23
24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards