Alla inlägg den 7 augusti 2011

Av Jenny - 7 augusti 2011 09:15

Efter jobbet i torsdags övertalade jag sambo att ta med mig och Affe på en svampjaktstur, till det avlägsna svampstället. Nu är det egentligen kanske lite synd om sambo för han har inget utbyte alls av våra svampjaktsturer eftersom han är av åsikten att svamp det sparkar man på i skogen. Men frisk luft har väl hittills ingen dött av.


   

  GPS av märket Affe :)

 

  Affe "läser tidningen" i friskluftsintaget.


Nu föll det sig faktiskt så att vi hittade svamp denna gång. Inga mängder och inga kolosser men helt lagom för att tillfredställa hitta-svamp-genen.

Affe var med och formligen flög fram i skogen, kors och tvärs. Det blir ju så mycket intressantare när man plötsligt har två personer att hålla koll på.


    

Torsdagens svampfynd


I fredags blev det ett veterinärbesök (på finska sidan) för Affes del, med sambo med som tolk. Jag har under en tid misstänkt att han har problem med sin hals och det visade sig vara en halsinfektion. Nu blir det medicin i 10 dagar som ska mota bort det onda.


Finska apoteket har lite annat utbud än det svenska och tidigare har man kunnat köpa kortisontabletter till hund utan recept.

Sist jag skulle köpa sådana tabletter (för många år sedan) hade jag stora problem att få fram vad jag ville ha pga. språkförbistringar. Tur som var hade jag svärmor i bilen som fick komma in och översätta. Jag höll nämligen på att gå därifrån med avmaskningstabletter. Jag hade med hjälp av handrörelser försökt få till en ormlik gest men uppenbarligen misslyckats.

Nu skulle jag göra ett nytt försök och kollade med sambo för säkerhetsskull att jag hade rätt finskt ord för orm. Sambo började gapskratta och förklarade att det jag just sagt betydde fluga. Hehe, det är svårt det där med språk.


Jämten Bella har under helgen lämnat oss och flyttat ner till Värnamo. Världens snällaste jämthund garanterat, synd bara att det centrala saknas (än!?) dvs. älgsuget, motivationen och drivet. Citat sambo ”livet är för kort för dåliga jakthundar” Men usch, känner mig rätt ledsen och var på vippen att säga att vi ångrat oss, när de nya ägarna anlände tidigt på lördagsmorgonen.


    

  Snäll-Bella 

 

    

   Bella räcker ut tungan.


Helt galet ont har jag från en punkt uppe i nacken ner en bit på axeln och kan knappt vrida på huvudet. Sömn är en bristvara eftersom jag två nätter i rad vaknat så fort jag rört på skallen.

Har letat min dundersalva från Thailand, Boxing cream. Känslan när man stryker på salvan går inte att beskriva, det är omöjligt att säga om den värmer eller kyler, men lindrar för stunden gör den i alla fall.

Synd bara att den inte tar bort illamåendet och lätta yrseln också, som jag tror kommer från nackvärken.


  

Thailändsk salva mot värk.


Har bestämt mig för att sätta mig in i min systemkamera (som jag bara ägt i två år nu) för att kunna få ut mer av mitt fotande. Det är en mindre bibel att ta sig igenom men om jag fokuserar på en funktion i taget ska det nog gå vägen.


Har laddat ner, ett för mig nytt och relativt enkelt bildredigeringsprogram. Här nedan syns lite experiment jag gjort med ramar kring mina bilder.


  

Årets sista jordgubbe!

 

  Körsbär, tyvärr ej egen odling.


   

  Denna svamp rekommenderas inte i matlagningen.


Hoppas ni får en fin söndag.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards