Alla inlägg den 21 augusti 2011

Av Jenny - 21 augusti 2011 20:00

Tänkte komma med en liten förvarning om att dagens inlägg är en riktig bildbomb. Men eftersom det är alldeles bara min blogg så får jag lägga in 300 hundbilder om jag vill, *fniss* photosmile.gif : 48 par 31 pixels.


Nu är jag på jakt igen men inte i skog och mark denna gång utan i fotoalbumen. Jag har hittat en superlustig effekt som kallas för tilt shift vilket får föremål i bilderna att se ut som miniatyrer.


    

Min favorit (pappas foto) traktorer från Svartbyn i modellen tilt shift


Hittills har jag bara använt mig av en sajt för automatisk redigering av tilt shift bilder, där man lägger in lite värden och vips har man en tilt shiftad bild.

Men det går även att skapa på egenhand antingen med photoshop eller med ett speciellt (dyrt) objektiv.


Bäst och mest effekt får man av bilder som är tagna uppifrån. Jag tror mig ha en hel drös sådana bilder från våra Asientrippar. Vilka allihop dessvärre är på gamla hederliga papperskopior och behöver sålunda först scannas in, pust vilket jobb.

Kan tänka mig att mina foton från Victoria peak i Hong Kong kommer att bli perfekta för detta ändamål.


  

 Någonstans i norra Thailand.


Alltså egentligen är jag nog lite emot detta med bildredigering. Att lägga på lite ramar och skuggning må väl vara. Men att förändra skärpa, nyanser och kontraster är baske mig FUSK, nästan som att banta med xenical, gastric bypass eller fettsugning  evilsmile.gif : 19 par 18 pixels. Eller också tycker jag bara det för att jag inte behärskar tekniken (än) *Haha* runt öronen lär jag nu få i alla fall.


  

Krabi


  

En myllrande gata i Bangkok


Affe var under gårdagen med och granskade svamptillväxten och fyndade på egenhand en riktig delikatessmåltid bestående av död mus. Urk, blä, tvi, spy. Emil gjorde det också för hundra år sedan och svalde den, precis som Affe hel. Efter någon timme kom den upp, i oförändrad form på min vita ryamatta. Jag har nog aldrig varit med om något så äckelpäckligt i hela mitt liv.


 Här kommer Pippi Aff-Strump, tjolahopp

 

Söndag idag och en lugn sådan. Fanny vilar mestadels och tar det lugnt efter sin tandförlust. Nog har hon haft och har säkert ännu ont i truten men aptiten har det inte varit fel på alls, tack och lov. Och ingen extratripp har (ännu) behövt göras till djursjukhuset.

Affe och jag har varit till skogen idag så att han fått rasa av sig lite.


  

 Vad får jag om jag INTE sticker in huvudet i gropen?


 

 Fullt ös medvetslös, se upp! En kraftig vänster gir!


Under dagens skogstur drog han en sådan praktvurpa att jag trodde det var kört. Förvånad reste han sig, tittade sig omkring och tycktes fundera vad sjutton var det som hände? Äh, ingenting som dödade mig iallafall, kuta, kuta, kuta. 90 minuters lösspring i skogen och är han trött och utmattad då? Nope!


  

 Undrar just om man skulle...

 


   Vadå NEJ? Det ju inte typ som att jag tänkte bada eller så.

 

 

Jag ska bara kika lite.   


 

Oops jag gliiiider.

 

  

Men matte, hur i allsindar hamnade jag här? 


  

Äsch, nu när jag ändå är blöt, yihaaa vattenspinning!

 

  Plaska, plaska.

Av någon anledning blev jag jätteförtjust i bilden nedan, trots att det enda man egentligen ser är en terrierrumpa och en bit mark. Upplever ändå att den säger så mycket. 

  

Min Piraff i full frihet


Just nu sitter jag och väntar på att mitt alldeles högst personliga frukostbröd ska bli klart. Personligt eftersom det på grund av sitt (nyttiga)innehåll inte duger åt sambo. Brödet består av solroskärnor, pumpa och linfrön, psyllium, rivna morötter och russin. Ja, förutom de ordinära ingredienserna då.


    Jag kan sitta korta stunder om det krävs men helst INTE


Avslutningsvis: I dagarna har i skogen skymtats en ny variant av fladdermus, den vita terrierbatten, mycket sällsynt och fruktansvärt skygg. Nu är den äntligen fångad på bild.

 

  Den vita terrierbatten.

 

 

Ha nu en riktigt bra vecka!

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards