Alla inlägg den 15 augusti 2011

Av Jenny - 15 augusti 2011 10:45

Det här inlägget är egentligen skrivet igår, söndag men när det kom till slutklämmen, redigera bilder, ladda upp bilder och korrektur läsa orkade inte författaren pga. lördagens aktiviteter löpa linan ut och få inlägget publicerat. Ber redan nu om ursäkt för eventuell förvirring i inlägget.


Lördagen blev förövrigt en underbar kväll som avslutades många timmar efter ordinarie sovtid, vilket i sin tur skapade en väldigt trött Jenny under hela söndagen. Men det var det så värt   


  

Undrar just om någon av dessa är ätliga?


Söndag brukar betyda ledig dag från jobbet och därmed hundarnas dag. Så idag åkte jag, Affe och husse i väg på svamp-span. Med oss hade vi en ryggsäck fylld med chokladmuffins, kaffe samt läsk åt barnen (läs sambo) Ja just det! Och vatten åt hunden, så klart. Svamp hittade jag massor, men bara av fel sort.


   Affe och husse

 

  

Fikapaus


Affe var helnöjd och fick sig en rejäl motionsrunda eftersom han pendlar mellan mig och husse, fram och tillbaka hela tiden. Mycket roligt hade han även med sin leksak, en blå rund fågel som han fyndade i ryggsäcken. Det bästa av allt, inga kortisontabletter behövde utnyttjas efter denna utflykt, hurra.


Du ÄR en fågel, du KAN flyga!

 

 

Kom igen då! FLYG sa jag!

 

 

YES, jag visste det, jag har magiska krafter.

 

 

Hallå! Till vänster, du ska flyga till vänster. Måste jag peka med hela

tassen för att du ska fatta, dumma fågel fä.

 

 

Attack!


Sedan var det lilla Fannys tur. På hennes runda hade jag större tur med svamparna. Eller större kanske är fel ord för de var verkligen pyttesmå. Men det fanns livstecken. Nu har jag efter bästa förmåga gömt dem med en massa mossa och jag ska minsann vakta dem som en hök. No one steals my mushrooms twice!


   Har jag rätta blicken nu?


Får nog säga att jag tagit mitt jaktintresse till en högre nivå i och med att jag börjat googla efter tips, råd och annat matnyttigt, på nätet. Något som dök upp som resultat av mina sökningar var svampjaktsfilm på you tube. Jag som i flera år hånat sambo som suttit och kollat in jaktsekvenser på ovannämnda media. Nu förstår jag plötsligt tjusningen i det hela. Att få se någon annan jaga och sedan finna (i mitt fall då kantareller) triggar jaktlusten alldeles något enormt och det känns nästan som att frossa i en gigantisk godispåse (om man nu äter godis) Hade klockan inte varit så mycket och hade inte kroppen varit så trött hade jag omgående gett mig ut i skogen, peppad av alla nya råd och tips.


   Chokladmuffins


Idag (måndag) tänkte jag försöka ta tag i hälsan igen. Ingen manisk träning och inga hysteriska dieter, utan bara vara lite sundare helt enkelt. Inledde på gymmet imorse, men det ger inte så mycket, tyvärr. Kan inte springa, kan inte köra stepmaskinen och kan knappt använda rodden. Men det blev något gjort iallafall.


Efteråt bar det av till Riekkola med Affe som väntat i bilen. Hej och hå vilken bra början det blev. Man med två lösa hundar, resultat GALEN Affe som skulle efter. Gick i motsatt riktning, stötte på två nya individer. - Men oj, oj, oj släpp hunden längre säger kvinnan - Jaså tycker du? - Jaaaa, han vill springa, det ser jag. NO shit!

Efter detta var Affe så uppskruvad att han nästan var uppe i talltopparna och hoppade. Dra i kopplet, dra i kopplet, dra i kopplet, jag blir galen. Dröjde inte länge innan vi fick en människa bakom oss och det var lika jobbigt det, för nu kunde han ju inte gå framåt.


Måste försöka ta tag i eländet och köra stenhård träning med honom, för så här kan vi inte ha det. Frågan är hur jag ska bryta honom i hans stressade, hysteriska, maniska beteende?

På lördag ämnar jag iallafall att sätta mig på en stol utanför IKEA och bara sitta där tills han ger upp, om han nu någonsin gör det.


Ha nu en bra vecka.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards