Direktlänk till inlägg 15 augusti 2011

Svampjakt!

Av Jenny - 15 augusti 2011 10:45

Det här inlägget är egentligen skrivet igår, söndag men när det kom till slutklämmen, redigera bilder, ladda upp bilder och korrektur läsa orkade inte författaren pga. lördagens aktiviteter löpa linan ut och få inlägget publicerat. Ber redan nu om ursäkt för eventuell förvirring i inlägget.


Lördagen blev förövrigt en underbar kväll som avslutades många timmar efter ordinarie sovtid, vilket i sin tur skapade en väldigt trött Jenny under hela söndagen. Men det var det så värt   


  

Undrar just om någon av dessa är ätliga?


Söndag brukar betyda ledig dag från jobbet och därmed hundarnas dag. Så idag åkte jag, Affe och husse i väg på svamp-span. Med oss hade vi en ryggsäck fylld med chokladmuffins, kaffe samt läsk åt barnen (läs sambo) Ja just det! Och vatten åt hunden, så klart. Svamp hittade jag massor, men bara av fel sort.


   Affe och husse

 

  

Fikapaus


Affe var helnöjd och fick sig en rejäl motionsrunda eftersom han pendlar mellan mig och husse, fram och tillbaka hela tiden. Mycket roligt hade han även med sin leksak, en blå rund fågel som han fyndade i ryggsäcken. Det bästa av allt, inga kortisontabletter behövde utnyttjas efter denna utflykt, hurra.


Du ÄR en fågel, du KAN flyga!

 

 

Kom igen då! FLYG sa jag!

 

 

YES, jag visste det, jag har magiska krafter.

 

 

Hallå! Till vänster, du ska flyga till vänster. Måste jag peka med hela

tassen för att du ska fatta, dumma fågel fä.

 

 

Attack!


Sedan var det lilla Fannys tur. På hennes runda hade jag större tur med svamparna. Eller större kanske är fel ord för de var verkligen pyttesmå. Men det fanns livstecken. Nu har jag efter bästa förmåga gömt dem med en massa mossa och jag ska minsann vakta dem som en hök. No one steals my mushrooms twice!


   Har jag rätta blicken nu?


Får nog säga att jag tagit mitt jaktintresse till en högre nivå i och med att jag börjat googla efter tips, råd och annat matnyttigt, på nätet. Något som dök upp som resultat av mina sökningar var svampjaktsfilm på you tube. Jag som i flera år hånat sambo som suttit och kollat in jaktsekvenser på ovannämnda media. Nu förstår jag plötsligt tjusningen i det hela. Att få se någon annan jaga och sedan finna (i mitt fall då kantareller) triggar jaktlusten alldeles något enormt och det känns nästan som att frossa i en gigantisk godispåse (om man nu äter godis) Hade klockan inte varit så mycket och hade inte kroppen varit så trött hade jag omgående gett mig ut i skogen, peppad av alla nya råd och tips.


   Chokladmuffins


Idag (måndag) tänkte jag försöka ta tag i hälsan igen. Ingen manisk träning och inga hysteriska dieter, utan bara vara lite sundare helt enkelt. Inledde på gymmet imorse, men det ger inte så mycket, tyvärr. Kan inte springa, kan inte köra stepmaskinen och kan knappt använda rodden. Men det blev något gjort iallafall.


Efteråt bar det av till Riekkola med Affe som väntat i bilen. Hej och hå vilken bra början det blev. Man med två lösa hundar, resultat GALEN Affe som skulle efter. Gick i motsatt riktning, stötte på två nya individer. - Men oj, oj, oj släpp hunden längre säger kvinnan - Jaså tycker du? - Jaaaa, han vill springa, det ser jag. NO shit!

Efter detta var Affe så uppskruvad att han nästan var uppe i talltopparna och hoppade. Dra i kopplet, dra i kopplet, dra i kopplet, jag blir galen. Dröjde inte länge innan vi fick en människa bakom oss och det var lika jobbigt det, för nu kunde han ju inte gå framåt.


Måste försöka ta tag i eländet och köra stenhård träning med honom, för så här kan vi inte ha det. Frågan är hur jag ska bryta honom i hans stressade, hysteriska, maniska beteende?

På lördag ämnar jag iallafall att sätta mig på en stol utanför IKEA och bara sitta där tills han ger upp, om han nu någonsin gör det.


Ha nu en bra vecka.

 
 
Malin

Malin

15 augusti 2011 11:07

Fnissar åt jaktlust när man pratar om ..., svamp..
Den första av svamparna på bilden hade jag iaf INTE satsat på - det är ju naturens sätt att signalera - röd svamp "Dont eat me"

Fortfarande ingen Baileys-kaka i brevlådan..
Om du nu ska bli nyttig så kan du skicka dina bakalster till mig!

My offer still stands, utebliven roman tolkade jag som + på "hundkontot". Jag har ju mina tankar o idéer om det där om att gå i koppel, o flera av mina "adepter" har testat med bra resultat - OM man bara är koncekvent!

http://www.madofi.se

 
Ingen bild

Melitta

15 augusti 2011 18:53

Jallå:) Kan ju säga att jag skulle lugnt ha orkat ett par timmar till i Lördags;) Annat var det ju mer er som gav upp;) hihi.... Roligt som attan var det:) o längtar tills nästa gång:)

Magen den lider sina sviter nu!! det är höga doser medicin idag:( Men det var det värt:)

Ha en bra vecka!!
Kram

 
Ingen bild

Jenny

16 augusti 2011 19:45

Malin, Hehe, jakt som jakt ;)
Nä, röda svampen får stanna i skogen, de andra med tror jag. Kantarell och flugsvamp är de enda jag med säkerhet känner till. Ja, så champinjon på burk då =D

Melitta, Fniss, man brukar säga att gammal man gör så gott han kan. I detta fallet får vi väl ändra det till kvinna :) Superduper trevligt och som sagt, detta var en FÖRkväll, fortsättning följer alltså ;)
Så synd med magen :( Du får testa Karinas ordination ;)

Kramen.

 
Ingen bild

Linda + schäferligan

17 augusti 2011 08:51

Mitt kunnande i svampskogen är inte heller mycket att ha, men svampen i mitten (ljus fot och mörkbrun hatt) ser definitivt ut som en Karl Johan svamp och dessa är i allra högsta grad ätliga! :)

 
Ingen bild

Jenny

18 augusti 2011 08:21

Linda, Har googlat på Karl johan svamp och tror du har rätt. Ätlig är den och dessutom tydligen riktigt god. Tack för tipset :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 26 april 2022 19:40

Bloggen finns kvar och jag kan fortfarande logga in "wow" Det här var min bästa terapi under tunga tider som när jag tänker efter inte alls känns speciellt tunga idag. Vilket lyxliv jag levde. Synd bara att jag inte insåg det då.   Nåväl, kanske ...

Av Jenny - 2 juli 2017 19:00

Shit och helvete, vilken vecka.... Snacka om bottenrekord. Jag har aldrig i hela mitt liv varit så långt ner på botten som nu. Jag har gråtit tårar nog att fylla ett badhus. Hemma, på jobbet. Jag har brutit ihop så många gånger.  Mat! Jag har inte ku...

Av Jenny - 25 juni 2017 19:45

Det är underbart att vara jag. Underbart 24 timmar om dygnet, VERKLIGEN. Får ofta höra att jag inte har något liv och att allt är sååååå enkelt när man är själv. Jo tjena. Undrar var jag ska börja. Men tro mig, ni hade inte velat gå ett steg i mina s...

Av Jenny - 22 april 2017 19:15

För precis ett år sedan berättade jag på bloggen att jag hade fått ett nytt större ansvarsområde på jobbet. Idag får jag göra exakt samma sak. Jag kan dessutom bjuda er på en titel. Jenny -säljledare kolonial. En "resa" jag påbörjat har i och med det...

Av Jenny - 9 april 2017 20:30

Det var ett tag sedan, minsann. Och gissa vad jag har gjort sedan sist, om nu någon finns kvar          Jag har varit på min tredje "solo"resa, som tog mig tillbaka till Thailand och två för mig helt nya ställen. Första veckan tillbringade j...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards