Direktlänk till inlägg 11 oktober 2012

Limpor och hundarna med Musse Piggöron

Av Jenny - 11 oktober 2012 20:15

Varför måste man slänga limpor längs vår promenadväg?
Eller egentligen vet jag ju varför. Det kallas för åtel.  Översättning för oinvigda: Åtel = hög med ätbart i oftast i olika färg och form, ju äckligare desto bättre, utplacerad för att locka till sig djur av olika slag.
Säkert inte regelrätt tolkning av ordet åtel men den är min privata.

Gissa om min Fanny, den glupskaste av de glupska, var i himmelriket när hon på promenaden fyndade en massa ätbart. Bröd i munnen, bröd i öronen, äta, äta allt vad man kan och inte höra matte som vrålar. Grrrrrrr.


 

332 foton i normal storlek är i väg skickade för framkallning dessutom x antal förstoringar till min fotovägg samt till de två ramarna i hallen. Mest nyfiken är jag på bilderna till hallen. Dessa lät jag göra som oljemålningsimitationer. Kan bli jättesuperbra eller bara skit, det återstår att se.  332 bilder och då har jag gjort ett urval, ska ni veta. Sen, när jag börjar scrappa sker ett nytt urval där enbart de bästa bilderna blir utvalda om fint ombonade i mitt scrapbooks album. Resten hamnar väl i vanligt album och några brukar jag ge bort, till bättre behövanden :)


 

Ibland (ofta) funderar jag hur folk tänker. Kom in en kund som ville lösa in en check. Den var av modellen som vi tar emot men den liksom såg och kändes  annorlunda. - Har du med dig originalet? Frågade jag efter en stunds vridande och vändande på checken. - Nä, nä svarade kunden, - den är 100 mil bort, går det inte med den här? En check, inscannad och utskriven på färgskrivare, jösses...


 

Termometern har frispel 2,2 - 0,2 - 1,9 - 2,1 - 1,3 -2,4 Den flipprar värre en att ett flipper spel. Var säker på att det skulle bli rejält minus i natt men kanske inte ändå.
Hoppas på en fin, klar dag i morgon med pigga hundar eftersom det är sista dagen av uppehållet i älgjakten. När jakten drar igång på lördag igen blir vi bannlysta från den långa, fina promenadvägen (limpvägen)
Fast lycka till att jaga med hund där säger jag, eller överhuvudtaget med hund här i området just nu eftersom det fullkomligt pumpar av Rudolfar(renar) Grannen tvärs över hade ett 15 tal på sin gård härom dagen och längs "limpvägen" är det som sagt gott om renspår. Gott tycker definitivt Fanny, äcklefia.


 

Jag har beställt ett duschdraperi med motivet av en jack russell och en halsduk med hundar på. Det är ganska nördigt kan jag själv tycka. Men oj vad spännande det ska bli att se hur de ser ut.


Har ni förresten läst senaste hundsport och kåseriet av Ursula Wilby. Det är bara SÅ JAG, att köpa dyra, fina hundsängen, som inte har någon riktig plats och som ingen sedan vill ligga i, mer än möjligtvis jag själv.


 

Höll på att fnittra ihjäl mig när jag tog bilderna på hundarna i Musse Piggöronen. Ingen av dem protesterade dock att ha dem på sig, tänk vad mina stackars hundar få stå ut med.

Fanny, fotomodellen nummer ett poserar alltid så tjänstvilligt. Tror hon varit modell i tidigare liv. Den andra, suck, han ser ju bara så tokrolig ut, lilla muppen.


   To be, or not to be, that is the question :)



Go kväller...

 
 
Ingen bild

Jonna

11 oktober 2012 20:32

Ååh var hittar man ett sånt duschdraperi? Och jisses vad söta hundarna är i sina öron, man hade nog tittat både en och två gånger om man mött sånadär sötnosar! :)

 
Ewa

Ewa

11 oktober 2012 21:37

Vad Fanny är söt över huvud taget. Vilka ögon!

Allt klär en skönhet sägs det ju.

http://www.fundringar.bloggplatsen.se

 
Malin

Malin

12 oktober 2012 06:23

Nu får du ju ändå ge dig.. Doggy är INTE nån j**la Yoda .
Förtydligande av Fanta-frilla.. Har ni inte tv där upp i norrland?
För nåt år sedan gick en Fanta-reklam, Free Fanta & haircut - tokiga fläckvis klippningar.. inte sett den?
Iallafall så är det så att när en Russellpäls är riktigt mogen så går den att dra av väldigt lätt - i trånga trånga gryt så löser det sig liksom själv på sina ställen.

Bildbevis Fanta-frilla:
http://www.madofi.se/D-JAKT/jakt1144.jpg


Ser fram emot bildbevis på dina hundnördiga saker & nya bilder
Ha en trevlig helg!

http://www.madofi.se

 
Malin

Malin

12 oktober 2012 06:24


tänkte på en annan grej.. Du sa att det "inte går" att trimma ner Fanny - eftersom hon allt som oftast i kallt väder ändå har "kläder" & inte jagar, dvs inte "behöver sin väderbeständiga päls - att du inte tar en trimmer & klipper ner den?

http://www.madofi.se

 
Ingen bild

majako

12 oktober 2012 17:47

Söta fröken Fanny hon har otroligt vackra ögon håller med om att hon säkert har varit modell i sitt tidigare liv. Affe är en riktig snygging men man kan inte låta bli att le när man ser bilden med mussepigg öron.Ha en fortsatt bra dag kramar från oss.

 
Ingen bild

Jenny

13 oktober 2012 08:25

Jonna, På H&M home hittade jag draperiet :)

 
Pysselfarmor

Pysselfarmor

24 oktober 2012 19:48

men waff då du kan väl ta på dig örona själv va ? :-) så tycks voffs tänka

skrattade gott åt checkhistorien - är den sann så är jag helt förstummad - är folk så dumma?

http://pysselfarmor.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 26 april 2022 19:40

Bloggen finns kvar och jag kan fortfarande logga in "wow" Det här var min bästa terapi under tunga tider som när jag tänker efter inte alls känns speciellt tunga idag. Vilket lyxliv jag levde. Synd bara att jag inte insåg det då.   Nåväl, kanske ...

Av Jenny - 2 juli 2017 19:00

Shit och helvete, vilken vecka.... Snacka om bottenrekord. Jag har aldrig i hela mitt liv varit så långt ner på botten som nu. Jag har gråtit tårar nog att fylla ett badhus. Hemma, på jobbet. Jag har brutit ihop så många gånger.  Mat! Jag har inte ku...

Av Jenny - 25 juni 2017 19:45

Det är underbart att vara jag. Underbart 24 timmar om dygnet, VERKLIGEN. Får ofta höra att jag inte har något liv och att allt är sååååå enkelt när man är själv. Jo tjena. Undrar var jag ska börja. Men tro mig, ni hade inte velat gå ett steg i mina s...

Av Jenny - 22 april 2017 19:15

För precis ett år sedan berättade jag på bloggen att jag hade fått ett nytt större ansvarsområde på jobbet. Idag får jag göra exakt samma sak. Jag kan dessutom bjuda er på en titel. Jenny -säljledare kolonial. En "resa" jag påbörjat har i och med det...

Av Jenny - 9 april 2017 20:30

Det var ett tag sedan, minsann. Och gissa vad jag har gjort sedan sist, om nu någon finns kvar          Jag har varit på min tredje "solo"resa, som tog mig tillbaka till Thailand och två för mig helt nya ställen. Första veckan tillbringade j...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
29 30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards