Direktlänk till inlägg 21 juni 2013

Livstecken

Av Jenny - 21 juni 2013 16:00

Hej på er!


Trott att jag emigrerat eller avlägsnat mig från jordens yta? Riktigt så illa är det dock inte. Men när tiden är knapp får man prioritera. Mor med sambo har varit här och vi har fullbordat en begravning, mormors. Jag har dessutom jobbat en hel del.


Värst under de gångna dagarna, förutom begravningen då, var tömningen av mormors lägenhet. Hela bohaget var bestämt att gå till välgörande ändamål. Men innan allt skeppades iväg skulle vi gå igenom prylarna för att se om det var något vi ville ha. Att rota igenom mormors lådor kändes förskräckligt. Att man sedan ratade det mesta och bara plockade ut godbitarna, det bästa, russinen ur kakan, gjorde känslan än värre.


Att hon är borta är fortfarande lite svårt att förstå, det gick så ofantligt fort.
Under begravningen såg jag bara gråa håret på en äldre dam och kom på mig själv att tänka, jaha nu är mormor här också, tills jag insåg vems begravning jag faktiskt bevistade.  
Livet går vidare och nu får det räcka med död. Man inser att man varit på många begravningar när man plötsligt kan jämföra och märker när något inte är som det brukar, under själva akten.


   Begravningsskorna är inpackade i sin
låda och undangömda i längst in i
garderoben.


Idag är det midsommarafton och jag är ledig. Hade fått jobba om jag velat men avstod. Tror jag behöver ledigheten för att orka köra på hela sommaren. Le, vara trevlig och hälsa kunderna välkomna, jag kommer att spy på mig själv innan halva sommaren gått. Igår hade jag åtminstone en kund som tackade för bra service. Jag har mina ljusa stunder, alltför sällsynta dock *hehe*


   Midsommarbukett från egna blomrabatten.


Affe-fisen då? Ja, han är alldeles precis som vanligt han. Busar, sover, badar, knycker, tuggar ben och gosar. Han är verkligen min lilla lycko-fis.


   Han hittade Fannys gamla leksak och blev
en aningen ivrig.


   Med påföljd att han fastnade i leksaken, lilla
puckot.


Affe är ju en väldigt snäll och go hund och enda gången jag märkt av någon slags skärpa hos honom var när han befann sig mitt i analysen av en hel älgskalle och Lotta, rätt ung då, kom för nära och ville engagera sig.
Nu har det hänt IGEN två år senare. Min "aggressiva" lilla terrier ville inte släppa in Effa i äppelpoolen. Trodde först jag hört fel, var det verkligen ett litet morr från Affes strupe, han såg nästan själv lite förvånad ut.
Jo, jo, där ser man, valpar får kliva och klättra på honom, ta hans ben och bita i hans öron men bada i hans pool, där går tydligen gränsen.


Regn eller inte regn, det är frågan. Fast egentligen spelar det ingen roll för myggen sätter ändå stopp för alla eventuella tankar på inta midsommar sillen utomhus. Sill blir det för övrigt på längden och tvären. Jag har handlat på mig sill och sambo hade gjort detsamma, så mycket sill blir det.


   Pilutta dig matte.


   Att det ska finnas så mycket att titta på..


  
Han liknar mest någon grekisk gud :)


 

I vanlig ordning ska ju den obligatoriska midsommarbilden tas och jag saknade min fina Fanny alldeles förskräckligt. Nu får ni hålla tillgodo med Herr Piraff men det är minsann inte så pjåkigt det heller.


 

  

Ha nu en riktigt trevlig midsommar

      



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 26 april 2022 19:40

Bloggen finns kvar och jag kan fortfarande logga in "wow" Det här var min bästa terapi under tunga tider som när jag tänker efter inte alls känns speciellt tunga idag. Vilket lyxliv jag levde. Synd bara att jag inte insåg det då.   Nåväl, kanske ...

Av Jenny - 2 juli 2017 19:00

Shit och helvete, vilken vecka.... Snacka om bottenrekord. Jag har aldrig i hela mitt liv varit så långt ner på botten som nu. Jag har gråtit tårar nog att fylla ett badhus. Hemma, på jobbet. Jag har brutit ihop så många gånger.  Mat! Jag har inte ku...

Av Jenny - 25 juni 2017 19:45

Det är underbart att vara jag. Underbart 24 timmar om dygnet, VERKLIGEN. Får ofta höra att jag inte har något liv och att allt är sååååå enkelt när man är själv. Jo tjena. Undrar var jag ska börja. Men tro mig, ni hade inte velat gå ett steg i mina s...

Av Jenny - 22 april 2017 19:15

För precis ett år sedan berättade jag på bloggen att jag hade fått ett nytt större ansvarsområde på jobbet. Idag får jag göra exakt samma sak. Jag kan dessutom bjuda er på en titel. Jenny -säljledare kolonial. En "resa" jag påbörjat har i och med det...

Av Jenny - 9 april 2017 20:30

Det var ett tag sedan, minsann. Och gissa vad jag har gjort sedan sist, om nu någon finns kvar          Jag har varit på min tredje "solo"resa, som tog mig tillbaka till Thailand och två för mig helt nya ställen. Första veckan tillbringade j...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards