Alla inlägg den 1 september 2013

Av Jenny - 1 september 2013 08:45

Ruben har sedan starten haft lite bekymmer med sina ögon. Det har runnit och varit irriterat. Vid första veterinärbesöket (i Kalix, den lokala kreaturs stationen)  kom de med rådet att jag skulle sätta Zilkeyedroppar i hans ögon, 3 gånger om dagen. Till att börja med blev det bättre men så försämrades det igen.


 

I torsdags kontaktade jag djurkliniken i Öjebyn, där de har en ytterst kompetent ögonspecialist. - Vi har en avbokad tid hos honom idag, kl 11.15 sedan kommer han att vara ledig ett tag  framöver (LÄS ÄLGJAKT!!!) - Eh, okej, jag kommer!
Hinner jag till Öjebyn från Haparanda på strax över 2 timmar, med tanke på att jag inte vet exakt VAR  det är någonstans? Har bara varit där en gång tidigare, för 100 år sedan.
In med Ruben i bilen, panik, panik, panik. Dåligt med diesel i bilen ännu mer panik. Tur att jag är så naturligt vacker *ironi* för jag hann varken duscha eller fixa till mig. En snabb inventering av mig själv klargjorde att jag åtminstone hade hela, rena kläder på mig, alltid något. Resten får jag helt enkelt kompensera  min bländande personlighet *mer ironi*


 
40 minuter före utsatt tid var jag på plats. Schhhh och hysch, hysch, för när jag räknar på det inser jag att det gått fort, väldigt fort. Men körkortet är än så länge i tryggt förvar i portmonnän, för jag har väl inte klippt några fartkameror, eller......


 
Bilresan med Ruben gick bra och bilåkning verkar inte bli något framtida bekymmer, skönt. I väntrummet på kliniken var han en ängel, så lugn och harmonisk. Han tittade så klart på de andra besökarna men låg lugnt och stilla i min famn. Valpar väcker alltid uppmärksamhet men "bullar" lite extra, har jag märkt. - Vad roligt med en lite "annorlunda" ras sa en av de som inte kunde motstå "Rubencharmen"


 

 

 

Han fick en diagnos på sina problem, follikulär konjunktivit,  en ganska vanlig åkomma hos unga hundar tydligen. Under 1 månads tid ska han nu behandlas med kortisondroppar och sedan ska det förhoppningsvis vara bra. Undrar om jag någonsin kommer att få äga en kärnfrisk hund........


 

I fredags åkte Affe, Ruben, jag och husse till bästa badstället och hade en mysig stund. Ruben är inget vattendjur än så länge men tror att det kommer att ge sig med tiden. Han tittade avundsjukt när Affe plaskade men nöjde sig med att gå ut en liten bit i vattnet med jättetassarna. Bilderna i inlägget är så klart tagna där.


 

Igår var vi och stadstränade och vad passar väl bättre än att tillbringa passet vid ingången till IKEA. Och imorgon bär det av till veterinären igen. Då är det dags för 12 veckors sprutan. 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards