Alla inlägg den 20 augusti 2010

Av Jenny - 20 augusti 2010 16:03

Tre kantarellmackor och en gräsligt stor Possumunkki samt kaffe har just landat i magen, så gick det med den bantningen   

Possumunkki för oinvigda är någon friterad sak med sylt i mitten och socker utan på, en slags munk alltså. Himmelskt gott när man får tag på dem färska.


Annars vad har hänt? Var på klubben i onsdags och tränade med Piraffen, det gick hyfsat. Blev även skotträning, vilket jag först tänkte banga men insåg att det är lika bra att ta tjuren i hornen. Han reagerade inte nämnvärt, så himla skönt.

Och två nya klickerböcker låg i brevlådan häromdagen. Nu finns inga bortförklarningar längre.

  


Igår hände så många roliga och glädjande saker att det tillslut faktiskt gav mig huvudvärk och fick mig att stupa i säng tidigt.

Jag träffade en vän jag inte sett på länge, sådant förgyller alltid   

Jag fick svamp (kantareller) av en kund, bara för att hon tycker jag är snäll och trevlig, vilken hjärtevärmare. Tänk att inte ALLA (läs sambo) tycker att jag är ett rivjärn)

Tog en skogsprommis med Fanny efter jobbet, frisk luft och frid i själen.

Sedan avslutades det hela med kantareller, på HEMMAPLAN så att säga. Tog en liten sväng till skogen med Affe, han valde en väg jag inte alls planerat. Gick en bit och tittade på marken, svamp! Men är det inte kantareller?

Det var det och på vägen hem hittade jag några till. Vilken lycka och detta får mig att fundera på om de vuxit där i alla år, rakt framför näsan på mig. Tyvärr var de flesta svamparna rätt torra men det gör inget, för nu har jag ett eget ställe för framtida skördar.


Mindre trevligt var ormen jag såg imorse, den var stor och riktigt, riktigt fet, huvvaligen. Hoppas den var död, mina nerver tillät mig inte stanna och ta reda på det.


Jag och Fanny tog oss nyss en tur till skogen men hittade inga nya svampställen, det är typiskt när man letar så hittar man inget. Men det blev bra motion för lilla tjockis (Fanny) och stora tjockis (matte)


Ha en trevlig fredag.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards