Alla inlägg den 21 augusti 2010

Av Jenny - 21 augusti 2010 19:30

Kan erkänna att jag blivit smått besatt av kantareller efter att jag hittat några på ”hemmaplan”  

Så numera är ALLT potentiella kantareller. Oftast visar sig dock fyndet vara antigen ett löv eller ”fel” sorts svamp (vanligast) Börjar få ont i ögonen av allt gloende   

Idag fick jag med mig sambon på svampjakt    trots att han inte ens gillar svamp. ”Svamp sparkar man på i skogen” är hans devis   Men ändå var han, som sagt vänlig nog att följa med. Och vi hittade faktiskt lite svamp, yihoooo    -Stanna bilen! vrålade jag och mycket riktigt, där vid sidan av skogsvägen växte några kantareller och inne i skogen fanns fler.

Bildbevis från dagens skörd

  

Nu hade vi inte möjlighet att vara så länge eftersom Affen var ensam hemma och helt ärligt har jag egentligen inte alls tid att ranta runt i skogen och leta svamp men det är ju så fruktansvärt roligt.

En hemlis, ska imorgon ta fyrhjulingen och bege mig på en ny liten svamptur    Har aldrig kört fyrhjuling tidigare, mamma mia    Måste komma ihåg att ta med GPS’en, för virrig är mitt mellannamn.

Tråkiga nyheter för dagen är att Piraffen är jättehalt igen   Har inte alls kunnat promma med honom idag. Hemskt att se hans svårigheter att ta sig ur korgen och att resa sig från liggande till stående, mitt hjärta blöder.

Fanny däremot har fått sig en ”godissök” promenad så hon är nöjd, trött och glad.

En vecka kvar till Stockholmsavfärd, himmel vad jag har mycket att uträtta innan dess.

Ha en trevlig kväll.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards