Direktlänk till inlägg 20 augusti 2011

En tand fattigare!

Av Jenny - 20 augusti 2011 10:15

I gårdagens bagage har jag väl en si så där 30 mils bilkörande och drygt 7 timmar på strosande fot.

Vad har jag gjort? Jo lämnat Fanny på Gammelstads djursjukhus för tandutdragning. Inlämning kl 8 och hämtning kl 16, en hel arbetsdag att fördriva på stan alltså. Vilket förvisso gick riktigt bra och blev inte så fasligt dyrt heller, om man bortser från själva veterinärbesöket då.


  Dagens fynd, skitfina ljuslyktor från Ica (Luleå) 19 kr/st


Tiden gick riktigt fort och hade inga problem alls att gå i affärer, hann inte ens med alla butiker jag planerat att besöka. Dessutom jag unnade mig en hel timmes mat och fikapaus.


   Inte är det väl en liten morotskaka som gömmer sig bakom muggen? Näää!


Nu är jag lite bekymrad för Fannys väl och ve. De drog alltså ut en tand som var emaljskadad samt lös. Det var inget enkelt företag att få ut den och jag är nästan glad att det inte var jag som låg i tandläkarstolen (och sprattlade med benen, som veterinären uttryckte sig)

Är inte riktigt på det klara med tillvägagångssättet då jag lider av tandläkarhat och delvis stänger av öronapparaturen när det kommer till saftiga detaljer. Men så mycket vet jag att de fick borra upp tanden och klyva den i tre delar (på grund av rötterna) och sedan knacka ut bitarna. *rysa, rysa, rysa* stackars lilla tjockkorv.


   Fanny undersöker matutbudet på djursjukhuset.


Till det stora bekymret, Fannys känsliga mage tål inte metacam. Sist hon behövde denna medicin blev hon så dålig att hon fick läggas in med dropp på djursjukhuset under några dagar, magen skar ihop totalt.

I stället för metacam har hon nu fått ett morfinpreparat injicerat. Men det är så klart inget de sätter i händerna på djurägaren. Har hon uppenbart ont så blir det en ny resa till Luleå under dagen.


Affe hade i och med detta en heldag med husse på tu man hand. Allt har naturligtvis gått bra och husse har till och med lämnat Piraff ensam hemma (jösses, trodde inte det gick) huset stod stadigt och tapeterna satt kvar på väggarna. När han kommer hem ligger hunden i korgen och reser sig inte ens. VA! *skakar på huvudet* Konstaterar bittert att den hunden antagligen är besatt av mig. Inte så att han tycker överdrivet mycket om mig utan mer som att han ska äga mig och ha stenkoll på mig. Affe är min hallick.


I torsdags hade sambo fått besök av en kompis och dennes treårige son. Affe älskar verkligen barn och hade varit eld och lågor över treåringen, som i sin tur njutit i fulla drag av Affens uppmärksamhet.

Gissa om jag hade velat bevittna scenen när Affe och 3 åringen delade korg.


Nåväl fortsättningen är dock inte lika puttenuttig då Affes eld och lågor övergår till skogsbrand och treåringen lyfts upp på bordet för att få äta sina kakor i fred. Grrrr, vad jag hade velat vara här och åtminstone försöka göra något åt hans uppspelta, hysteriska beteende.


Roligt är det att se hur bra det faktiskt fungerar att belöna rätt (önskvärt) beteende hos hunden (när det väl dyker upp, vill säga)

Vi hade härom kvällen tillverkat lite smörgåsar som skulle förtäras framför teven, vilket omedelbart i sin tur medförde en trampande Affe. Runt, runt som en vandrande pinne. Vid mina ben är det total stopp, jag accepterar inget tramp eller smulletande så länge jag sitter i fåtöljen, det vet Affe.


stopsign.gif : 30 par 44 pixels.


Men hos husse är det en annan femma och han fortsätter envist försöka. Men så av en tillfällighet la han sig ner bredvid husse och då fick han en liten smakbit. Han avancerade snabbt och låg mot slutet faktiskt kvar (några mikrosekunder) trots att vi reste oss.


Imorse hade vi en helt ok morgonpromenad, den bästa någonsin tror jag. Faktiskt har hans koppeldragande minskat markant.

Jag kör enligt en ny taktik, dvs. låst flexikoppel (i vanlig kort koppellängd) vilket innebär att det är omöjligt för honom att seg-dra sig fram som han gör i ett vanligt koppel. Vanliga kopplet funkar inte alls för jag märker inte att jag ger efter och helt plötsligt har han tagit hela längden.

Sedan stannar jag vid minsta lilla drag och belönar frikostigt när han hamnar vid min sida. Avslutar med att koppla om till sele så han på ett varsågod får kuta lite.


Nu har vi lyckats få en ansenlig mängd regn och det är definitivt dags för en svampcheck.  

Ha en fin helg.

 
 
Ingen bild

Melitta

20 augusti 2011 17:53

Jaåå! Ja du har verkligen haft att göra:) En tripp till Lule hade vart mys:)
Alltid hittar man nå bra att ha saker:) hihi...

Hoppas du hade god svamp lycka!
Trevlig helg på er:)
Kram

 
Ingen bild

Jenny

21 augusti 2011 08:20

Melitta, Jepp, slinker alltid med något välbehövligt när man är på Lulebesök. Men känns lite dystert nu när butikerna är fulla av höstkläder, även om jag gillar hösten. Men det blir så definitivt att sommaren verkligen är slut.

Inga svamps ännu så idag ska jag och Affe på lingonjakt istället.

Kram.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 26 april 2022 19:40

Bloggen finns kvar och jag kan fortfarande logga in "wow" Det här var min bästa terapi under tunga tider som när jag tänker efter inte alls känns speciellt tunga idag. Vilket lyxliv jag levde. Synd bara att jag inte insåg det då.   Nåväl, kanske ...

Av Jenny - 2 juli 2017 19:00

Shit och helvete, vilken vecka.... Snacka om bottenrekord. Jag har aldrig i hela mitt liv varit så långt ner på botten som nu. Jag har gråtit tårar nog att fylla ett badhus. Hemma, på jobbet. Jag har brutit ihop så många gånger.  Mat! Jag har inte ku...

Av Jenny - 25 juni 2017 19:45

Det är underbart att vara jag. Underbart 24 timmar om dygnet, VERKLIGEN. Får ofta höra att jag inte har något liv och att allt är sååååå enkelt när man är själv. Jo tjena. Undrar var jag ska börja. Men tro mig, ni hade inte velat gå ett steg i mina s...

Av Jenny - 22 april 2017 19:15

För precis ett år sedan berättade jag på bloggen att jag hade fått ett nytt större ansvarsområde på jobbet. Idag får jag göra exakt samma sak. Jag kan dessutom bjuda er på en titel. Jenny -säljledare kolonial. En "resa" jag påbörjat har i och med det...

Av Jenny - 9 april 2017 20:30

Det var ett tag sedan, minsann. Och gissa vad jag har gjort sedan sist, om nu någon finns kvar          Jag har varit på min tredje "solo"resa, som tog mig tillbaka till Thailand och två för mig helt nya ställen. Första veckan tillbringade j...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards