Alla inlägg den 12 juli 2011

Av Jenny - 12 juli 2011 09:30

Haren skuttar fram så fort……….Hjälp ack, hjälp ack, hjälp du mig annars äter AFFE mig…. (ni känner väl igen barnvisan?)


  

Jag är världens oskyldigaste terrier. 


Piraffen skulle igår få sig lite lösspring när jag var och kontrollerade kantarellstatusen. Hade precis gett ”fri” kommandot, när det prasslade till i det höga gräset och en hare dök upp en dryg meter framför oss.

Affe var hur lydig som helst och gick fint vid min sida, NOT! Jag hann inte ens reagera så var han borta, puts väck. Ropade men utan resultat.


Så plötsligt ser jag en liten vit terrier skalle guppa till där inne i skogen.  Han kom fram till mig men satte iväg lika snabbt. Så höll det på några gånger innan jag slutligen fick fast honom. Kopplade honom, gick några meter och släppte honom på nytt (is i magen) bara för att inte göra själva kopplandet så negativt.


På det hela är jag faktiskt ganska nöjd ändå, han kom ju tillbaka till mig, även om det nu beror på att han antagligen tappade haren. Kantarellerna då? Jepp, de är på G.


  

Små än så länge.


  

Har du sett herr Kantarell...


Lite senare på dagen blev det bad igen, denna gång med flytvästen på. Men hu vad galen han var. Det blåste vilket medförde rätt mycket vågor i vattnet. Dessa vågor skulle infångas, allihopa och helst sväljas också. Men lite krokodilsim blev det i alla fall och när kvällen kom var det en trött Affe.


  

Affe i sin fina, gula flytväst.

 

  

Jo matte, den fungerar ju.


  

 Jag ÄR................

  

  

Ett fruktansvärt sjöodjur, grrrrrrrr!


Resten av gårdagen ägnade jag åt kökstjänst och bakning. 4 olika sorters matbröd knåpade jag ihop. Ena sorten var ett så kallat Bake off bröd. Har inte hunnit provsmaka ännu men tanken är verkligen kanon. Man gör degen och bakar ut till frallor, som får jäsa en stund. Man penslar och stör på lämplig ”topping” för att sedan stycke frysa dem, ogräddade. När man blir sugen på nybakat bröd tar man bara fram lämpligt antal från frysen, låter dem tina en dryg timme, gräddar och vips nybakat bröd, plättlätt.


Igår skördade jag. Rabarbern börjar ta slut men jordgubbarna tar vid istället och de smakar underbart.


     

Första jordgubbarna, mums.


  

Kärlek.

 

Jag fattar inte att folk är så förbannat korkade. Nästan varje dag på jobbet, så här års, kommer det in någon upprörd människa som säger – det är en hund instängd i en bil på parkeringen och den mår inte alls bra.

9 av 10 gånger är det en mörk bil och fönstren är nerdragna på sin höjd max 3 cm. Söndagens exemplar satt dessutom fast i kätting inne i bilen. Dagen före hade en kund kommit in och meddelat att en hund tydligen försökt klämma sig ut från bilen genom den delvis nervevade rutan men fastnat och blivit hängande i bakbenen. Sjuka, sjuka människor som släpar med sina hundar i denna värme.angry smiley

Men en tacksamhetens tanke till alla de som uppmärksammar detta och försöker hjälpa till.


  

Mattes ögonstenar   


Nu står det mera bakning på schemat och senare i dag ett (extra) kvällspass på Ica. Känns lite småurkigt men lovat är lovat.


Vill HA regn NU, så mina svampar kan växa.

  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards