Alla inlägg den 9 juli 2012

Av Jenny - 9 juli 2012 21:15

Tamtamdiddelidoo.


   Min lunch, en sallad innehållandes en massa gottigheter.


Sommaren och värmen har ju anlänt och jag är redan less. Det är varmt och svettigt. Det kryllar av en massa bevingade kryp och naturligtvis de förhatliga snakarna (ormar) Såg en imorse när jag tog en hurtig morgonpromenad med Affe. Där låg den, vid sidan av vägen, redo att sätta sina sylvassa gifttänder i ett oskyldigt oanande offer. Men tji fick den. Jag har ögon som en hök, så här års och hann fiska in Affe som befann sig i kollisionskurs. Nackdelen är att allt ser ut som potentiella ormar och nio av tio gånger så är det ju faktiskt bara en pinne.


   Sädesärla på besök.


Affe drar fortfarande i kopplet MEN betydligt mindre och idag gick han långa stunder väldigt, väldigt fint. Det har bara tagit ett år att komma hit. Men så länge det dras, är jag inte nöjd, så vi fortsätter nöta.
Något som sitter, i ordets rätta bemärkelse är att han ska sitta kvar vid dörren, när vi kommit in, tills han får lov att göra annat. Tankspridd som jag kan vara, glömde jag honom härom dagen och där satt han, lilla fisen, och väntade på sitt varsågod, så söt.

Men han är en liten pajas och igår fick han mig att gapskratta. Han ska ju alltid under allting, korgar, kuddar och dynor, oavsett hur varmt det än är. Den här gången var det under min rygg han skulle. Måste tillstå honom att hans tappra försök att få heffan matte att rubbas. Men stackaren fick ge upp till slut. Jag kan ana vad han tänkte. Matte, din diet verkar inte hjälpa *haha*

Måste på allvar börja kika efter en ny dator. Sista dagarna har i princip varit helt datorfria på grund av strul och åter strul. Och nu fick jag göra en återställning av systemet igen. Nya fel, varje gång. Ska den starta eller inte, det är frågan. Funderar på en Mac, men vet inte riktigt. För 100 år sedan när jag jobbade på teliasupporten var alla Mac-problem rena hebreiskan och en stor fasa och förlamning inträffade när kunden berättade vilket operativsystem han eller hon hade. Kanske säkrare att hålla sig till det man kan någorlunda. Har kikat på en med större skärm, blir nog en 17 tummare denna gång. Bye, bye skattepengarna.


Jag och Affe packade strandväskan igår med siktet inställt på bad. Naturligtvis var det upptaget, invaderat av en skock ungar. Har de ingen uppblåsbar pool de kan roa sig med istället och överlåta the real deal åt mig och Affe. Fast det kanske vore något för Affe, det där med en liten pool hemma på gården. Tål att tänkas på.

  Tänk om man ändå fick hoppa i plurret. 

Idag hade vi bättre tur med badandet och dessutom perfekt väder. Allt var så perfekt så till och med jag badade och det  mina vänner är sällsynt. Ska man bada gör man det i badhus eller i Thailand. Men idag från gick jag alltså mina principer och Affe såg så snopen ut när jag kom plaskande bakom honom.

   Affe kastar sig i väg efter floppen

   Men varför i hela friden måste han dyka, skrämmer ju livet ur mig


   Jag hittade den, matte, längst ner på havets botten.


   Floppen var en helt perfekt vattenleksak. Den ska vi vara rädd om.


   Liten Affe-fis i stor sjö.


     Affe plöjer fram som en säl.


Just det. Förutom mitt beroende av jordgubbar har jag ett nytt begär. Jag blev nämligen barnsligt förtjust i Lokas vatten, Loka likes mash-ups, den med smak av jordgubb/lakrits. Mmmm, vad god den är och påminner lite om glassen lakrits puck. Ska köpa upp ett lager, ifall den nu bara gör ett litet gästspel.

Lite bekymrad är för Affe är jag så här på kvällskvisten. Han verkar nämligen lite vissen och olycklig. Kanske har han fått i sig lite för mycket vatten, kanske har han ont i kroppen. Han har ju faktiskt simmat massor idag. Hoppas det blir bättre till imorgon.

 

 Detta var allt för idag. Hoppas ni tyckte om mina badbilder. Hej då!

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards