Alla inlägg under april 2014

Av Jenny - 29 april 2014 17:00

Jag borde gå till frissan. Vilket är lägligt att göra när man är ledig. OM man är ledig. Varannan onsdag har jag ledig dag. I morgon är en sådan onsdag. OM inte någon nu hade öppnat sin födointagsapparat och erbjudit sig, av egen frivilja, att faktiskt arbeta. Tig min mun så får du socker.


   Någon lekte detektiv i diket.


   Naturligtvis måste man lägga snoken i blöt.

    Och vips ser man ut så här.

Kommer att bli en helvetisk vecka med helgjobb och hundkurs om vartannat. På lördag kväll är det bra om jag kan uttala mitt namn, kommer vara helt slut. Inleder med jobb på lördag morgon, ca kl 6. Vid 9 drar jag iväg på fyra timmars hundföreläsning (inför stundande hundkursen med Ruben) åker tillbaks och jobbar efter det. Sedan på söndag är det skarpt läge för Rubens del då han gör entré i kursandet. Totalt fyra halvdagar under majmånad är inbokad för hundkurs. Ska bli jättespännande.


   Porlande diken är spännande.


   Hoppsan, så det kan gå. Plötsligt var det någon som
druttade i.

   Lilla Herr Snyggo.


   En till...


   Två små puckon.


   Två koltrastar på ängen ställer till
bekymmer. Eller var det svanar. Hur som
helst vill Affe gärna jaga fjädrarna av dem.



   Nere vid ån ser det ut så här..


Just det. På måndag ska jag till djursjukhuset och kolla upp hårlösheten på Rubens svans.


   Mot nya mål och nya äventyr...............



Happy Valborg på er
 

Av Jenny - 27 april 2014 08:30

Börja om från början, börja om på nytt. Jupp, så är det. Bara att skriva första raden på detta inlägg visade sig kräva många börja om från början, börja om på nytt.


 

Underlaget ute suger 110% Vissa bitar av vårt promenadstråk är rena rama lervällingen, känns nästan som att trampa omkring i lös chokladpudding. Ruben som får vara lös älskar att kuta omkring i sörjan och stänker ner både mig och Affe med gyttja när galopperar förbi likt en fullblodsarab. Igår efter promenaden blev det helrekond  för Rubens del, då tassbadet (mot svampen) kombinerades med schamponering. 
Geggan förtar verkligen promenadglädjen och på asfalten vill jag inte heller gå med Ruben riktigt än eftersom hans tasspricka just läkt ihop.


   Synnerligen svårt att få vettiga bilder utomhus
då han inte står still mer än en mikrosekund



   Mys på ny filt.


Ruben är en oturskorp och efter varje promenad (nästan) hittar man en ny blessyr någonstans på hans kropp. Imorse var inget undantag. Blod på baktassen, något hade rispat huden men inte så farligt djupt. Och alldeles nyss upptäckte jag att han tappat hår fläckvis på svansen f_n. Google, människans nya bästa vän talar om violkörtel, parasiter och annat päckel. Orkar inte...


   Hittade spår som vi efter en tids analyserande kom
framtill måste tillhöra en älg.


Jag ska bara och Åh nej, är två  uttryck som är ganska signifikativa för mig. Jag ska bara, för att jag har så svårt att släppa och lämna saker ogjorda och Åh nej, som är kopplad till min klantighet. Åh nej, det kom 68 av något jag beställt i stället för 6. Åh nej, där åkte jobbtelefonen i komprimatorn. Åh nej, någon råkade i fredags stänga in sig själv i förvaringsutrymmet för lastpallar och plastbackar. - Vill du komma ut? frågade en av brödleverantörerna vänligt genom den blockerade dörren som var min tänkta utväg. -Ja tack svarade jag både röd om öronen och om kinderna. En kollega kallar mig för virrhönan, förstår inte alls vad han syftar på.


   Ruben "gjorde stan" och besökte favoritaffären.



Nu har jag varit ledig i dagarna två och är nästan färdigladdad för en ny arbetsvecka.

Av Jenny - 23 april 2014 16:00

Aj, ännu mörbultad efter söndagens trauma och vaknar varje morgon med hjärnvärk, fast inte i samma division som i söndags, tack och lov.


Det har rått promenadvila i en dryg vecka för de fyrbenta, då Ruben haft en envis sårspricka i trampdynan. I måndags orkade vi inte vara inne längre och tog en efterlängtad skogspromenad. Det är blött, det är geggigt, det snö, det är barmark. Helt omöjligt att hitta ett par lämpliga skor just nu alltså och hundarna tassar ser ut därefter. Min vattenälskade Affe-fis upptäckte, till sin stora lycka, årets första plaskbara vattenpölar, vilka han absolut MÅSTE gå i, varenda en. Ruben verkar inte riktigt förstå tjusningen med blöta tassar men följer ju Affe likt en skugga och badar alltså tassarna han med.
Ska bli skoj att se de där två tillsammans när badsäsongen kommer igång. Fast för Affes del har den ju redan inletts.


 

Jobbelijobb, - du jobbar alltid sa en kund till mig igår och det är nästan så jag faktiskt gör det. Det är fortfarande roligt men det blir allt tyngre att kliva upp när klockan ringer 03.45


 

Idag har jag ätit den äckligaste hamburgaren i hela mitt liv och bara för att jag var så extremt, gräsligt hungrig slank den ner. Krävdes dock en massa lök och dressing för att dämpa smaken av "välgrillad"
Sambo, som likt alla andra män, saknar förmågan till simultankapacitet klarade inte av att grilla samtidigt som han pratade i telefonen. Resultatet blev svarta, stenhårda, illasmakande skosulor. Mmmmmm, vad gott och i munnen har jag nu en besk eftersmak av bränt. - Kan jag äta dom så kan du äta dom sa jag, när han började "gnöla" och tvingade  honom därmed att inta de förkolnade resterna av det som en gång var en hamburgare.


 

Nu ska vi gå ut på en liten promenad.
Tjingeling..
  

Av Jenny - 21 april 2014 15:45

Jag lovade ju en påskhälsning. Nu kom den inte riktigt när den var tänkt eftersom jag var dödens dålig igår. Vad det var vet jag inte riktigt. Kan ha varit en migränanfall  bauta grand mal. Jag hade förskräcklig huvudvärk, ont i nacken, kräktes, hade svårt att prata och kunde knappt stå på benen. Övervägde nästan att åka in akut. Men vad skulle de tro där då? Jo, att Jenny firat påsk med flaskan, vilket jag definitivt inte gjort efter mitt 10 timmars påskaftonspass på Ica. 


 
Framåt dagen lättade det något och på kvällen var det "bara" spränghuvudvärk.  
Så sur över att min lediga dag försvann i ett vakuum. Tyckte jag var förtjänt av den då jag  jobbat 6 dagar i sträck och flera av dessa dagar har som sagt varit 10 timmars pass.

Idag är det bättre fast frukosten var förskräckligt svår att få ner imorse och jag räknade nästan med att få gå hem tidigare från jobbet, vilket jag inte behövde *lycka*


   Bekväm sovställning :)


Rubens första internationella utställning är härmed inbokad. Den 17 maj ska vi till Piteå och göra bulle-ringen farlig. Jag vet redan att han mest troligt blir diskad men jag vill prova iallafall. Hans tänder sitter inte riktigt där de ska, utställningsmässigt. Men vi testar och ser om han kan charma bort den lilla petitessen för domaren ;)


Här kommer den, lite sent, men i alla fall.

   Glad påsk önskar Jenny, Affe och Ruben, mina påskgubbar!

Av Jenny - 17 april 2014 19:00

Bullterrier bortskänkes!
Milda makter vad han är påfrestande just nu. Måste vara någons slags 10 månaders trots och testperiod samt en liten klick vårkänslor. Det är jätteroligt, att klockan 05,00  före tuppen ens vaknat, utsättas för Ruben-rakets bullterriervilja. Precis lika roligt när man kommer hem från jobbet efter en 10 timmar arbetsdag.
Hans grej när han inte riktigt får som han vill är att ge tjuvnyp. Han tar en liten bit hud mellan sina framtänder och biter till. Uschligt ont gör det och när man säger åt honom viftar han bara på svansen - vaddå??? Han har även börjat ha dragkamp med klädesplagg som sitter på en, ett byxben, en strumpa, tröjärmen osv. Djup suck.....

   Tassbadarbalja.


   Affe sover skönhetssömn.


Jag jobbar hela påsken och lite till. Det vill säga jag jobbar på ledig dag och förlänger arbetspassen. Igår gick jag och la mig 20.20, det ni. Ska jag vara ärlig så sneglade jag på klockan redan vid 17.30 Idag lär det också bli tidigt.


   Gruppdrink.


   Två av fem ullbollar.


   Ooops! Trodde jag va en hund men baktill ser jag
ut som en groda *kvääääk*


   Hörde en duns från köket, gick dit och möttes
av denna syn. En sak är säker. Man har aldrig
tråkigt med en bullterrier.


Kanske vågar jag lova lite påskbilder på vovvarna :)
Förhoppningsvis under morgondagen.
Over and out!
Kram!

Av Jenny - 13 april 2014 14:32

Affe har roat sig med sina jämthundsbarn idag, uppskattat av både honom och barnen. Han är verkligen världens bästa valpvakt, vår lilla Affe-fis. Svårt dock att ta bilder när objekten är i konstant rörelse. Men några blev det i alla fall. Och så i slutet en Ruben-Puben-raket som kom på att man kan bära omkring på sin matskål.

Mer än så blir det inte dag, förutom fotona då.


     

   
  
   
  
  
Stackars Fisen, överfallen av blodtörstiga jämthundsvalpar.

 

Tack o hej!

Av Jenny - 12 april 2014 14:45

Jag är ledig idag. Välbehövligt men TRÅKIGT. Nu väntar jag bara på att det ska bli kväll så jag får gå och sova *hahaa*

Har varit rysligt risig under veckan med både migrän och skitaxel. Nu är båda delarna bättre men jag vågar ju inte göra något.


  Affe och hans bäbisar. 


Det gäller att ladda för nästa vecka som blir extra slitig i och med påsken. Påsken som jag för övrigt jobbar, på både längden och tvären, vilket är rätt skönt kan jag tycka och bra betalt dessutom.


   

Jag och hundarna har njutit av långpromenader under veckan som gått. En sväng blir strax över 1 mil. Tiden när man kan gå just den rundan är begränsad så vi passar på att gå så ofta vi hinner och orkar. Tack M.D för tipset :)
Ruben fyndade under gårdagens runda och satte i sig x-antal decilitrar med älgpoop. Lite kom upp på kvällen och resten kom ut den naturliga vägen på morgonrastningen. Jösses vilka lass han avlossade. Affe fyndade också bajs, men av annat slag, vad vet jag inte men betydligt ÄCKLIGARE.


   Promenadvägen.


   Man skulle nästan kunna tro att man är i fjällen.


   Affe går på bakbenen, man ser ju lite bättre då.


   Först upp och sedan ner i ett rasande tempo, så snön sprutar.


   Något hägrar upp på kullen, vilket Affe naturligtvis observerar.
Klara färdiga gå och han sticker.


   Uppe och nöjd med sig själv.


   Här hade jag kunnat nacka hunden. Jag ropar mig blå att han skall
komma. Men gör han det? Ni ser honom om ni tittar noga. Där står
han högst uppe på kullen och vet att det tar 100 år innan heffan
matte kommer krälandes upp för kullen. Retsticka.


Rubens svampodling mellan tårna håller på att dö ut. Det var ett synnerligen effektivt schampo får man nog säga och tur var väl det med tanke på priset. Idag är det tvättdags igen.


   Här sover vi på egen stol.


 Men någon är lite rund om rumpan. 

   Hahaaa 


Jag önskar verkligen att jag hade videofilmat den morgonen Ruben hittade en fönsterskrapa, som han så stolt kom bärande på i munnen. Med skaftet i munnen liknande han mest en liten teletubbie. Han var så lycklig över sitt fynd. Öronen var som klistrade mot huvudet och han viftade på hela rumpan. - Nämen vad har du hittat?  frågade jag. Det skulle jag inte ha gjort. Ett totalt lyckorus gick genom hunden och han "lycko-pinkade" på sovrumsgolvet.
När jag senare på dagen skulle demonstrera för husse kunde jag väl inte i min vildaste fantasi tro att han skulle "lycko-pinka" igen. Det gjorde han. Nu får han inte fönsterskrapan mer. Det behövs sannerligen inte mycket för att glädja en bullterrier.


Trevlig helg

Av Jenny - 7 april 2014 16:30

Hej


Egentligen har jag inget vettigt att komma med men bara för att chockera slänger jag in ett inlägg idag med.


Gårdagen tillbringades utomhus, vädret var ljuvligt. Solen lyste i mitt ansikte hela dagen och helt ärligt övervägde jag att stanna hemma från jobbet idag. En kokt kräfta är blek i jämförelse med mina kinder. Har kladdat ner kinderna med aloe vera och lite bättre blev det. Jag är ofta lätt röd om kinderna så det kanske inte är så där jätteuppseendeväckande trots allt.


   Det ska vara mjukt där man parkerar
lilla bullerumpan.


Lilla Ruben börjar anpassa sig till mina och Affes rutiner. Att kunna sitta, ligga och bara ta det lugnt i en snödriva, på ett gosigt fårskinn är ett måste och igår verkade han börja inse tjusningen med det hela. Men det är jobbigt att vara ute och han var alldeles slut när vi väl kom in.

   Ruben solbadar sig.



   Affe älskar att vara med ute i solen.



   Näe, det luktar inte svamp, matte har nog dödat
din skörd med sitt specialschampo.


 


Jag och Affe fisen tog en sen kvällsrunda i skogen igår, på tu man hand. - L-J-U-V-L-I-G-T- Jag säger alltid att vårvintern är skälet till att jag bor där jag bor och nu när vårvintern visar sig från sin bästa sida får jag bekräftelse på att det jag säger är sant. Skrota sommaren, skrota våren och vintern. Ge mig bara höst och vårvinter, tack.


   En kvällsprommis.



  
 
Lycka när skaren bär och man kan ta
sig djupt in i skogen.



    

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards