Alla inlägg under februari 2015

Av Jenny - 7 februari 2015 18:00

Det gör sååå ont i min axel. Den är helt paj igen. FAAAAN! Har inte sovit ett skvatt i natt, för att det värkt. Gick hem tidigare idag för att jag mådde så överjävligt.

När jag har ont, äter jag (onyttigt SÖTT SLISK som kakor, semlor)  Så nu mår jag dåligt både för att jag har ont och för att jag ätit så mycket obehagliga saker. Jag är ju knäpp.


Apropå slisk..

- Får jag fresta med sallad? Fast du som är så tunn äter väl sallad hela tiden!? Var tvungen att titta mig omkring, om han pratade med någon annan. Jag, tunn?? Hahaa, årets överdrift  men jag suger åt mig i alla fall. Allt ligger ju i betraktarens ögon, säger man väl....


   Semmel"BULLE"


   Här tog semmel"bullen" eget initiativ. Men vi är vana

att dela, jag å Ruben   


Hepp! Taket är skottat. Jösses, vad det fanns snö där uppe. Min takskottare ansåg inte att han behövde använda säkerhetsutrustning, eftersom taket inte var så brant. 2 gånger kom han ner, ofrivilligt. Jag var dock helt lyckligt omedveten om detta. Men inga ben brutna, inte ens en stukad led.


   Ser kanske inte ut att vara så mycket snö...


 
Men tro mig, det var det! Uppemot 1 m
på vissa ställen.


Naturligtvis har jag varit tvungen att skotta idag och axeln. Ja, den skulle jag lätt kunna amputera.


   Mitt allt i livet
  


Trevlig helg!

Av Jenny - 4 februari 2015 15:24

Dag två med känslan att inte orka lyfta armarna. Bläääk. Gick hem tidigt idag. Eller egentligen hade jag ledig dag så gå hem tidigt kanske är felformulerat. Tur dock att jag var på jobbet. Vi hade oanmäld inspektion och jag fick beröm för att min avdelning var snygg och välskött. Sånt är roligt att höra. Misstänker dock att det kommer bakläxa också under morgondagens möte....

Blev en extremt tidig kväll igår och lutar nog åt samma idag.


Gjorde IKEA efter jobbet och inhandlade en ny stol. Ruben lyckades ju demolera den förra. Han är ju så go den hunden, när han sover. Släpade sedan med det lilla underverket på promenad. 1 mil skrapade vi ihop och efter det blev det snöskottning. Han får numera vara med mig ute på gården när jag skottar och han tycker väl inte att det är så där jättekul. Men han blir trött och behaglig. Det tackar vi för. Dagens skottning, gångar i snön, suger för axelns del. Det går liksom inte att knuffa snön framför sig utan den måste kastas över kanten. Dåligt, sämre, sämst för axeln.


   Hjääälp matte! Jag drunknar i snön..

Av Jenny - 3 februari 2015 17:45

Knäckt men inte död, än. Jag tror söndagens maratonpass i snön, nästan tagit livet av mig. Idag har jag varit olidligt trött och knappt orkat lyfta mina armar. Drack en Celsius (energidricka) som i vanliga fall ger mig hjärtklappning och nästan får mig att studsa runt likt en duracellkanin. Men inte idag. Jobbar hela helgen och funderade i förmiddags hur i hela friden det ska gå till.


Trots trötthet tog jag en promenad med Ruben efter jobbet och skottade undan den snö som fallit. Det är jag stolt över.

Kanske inte bara är snöskottningen som gjort mig trött. Fick deklarationspapper från jobbet och ett snabbt överslag visade att jag dubblerat min arbetstid 2014 jämfört med 2013. Jag kan slå ut arbetstiden på 52 veckor (alltså ingen semester) och ändå få ihop en bra bit över 40 tim/vecka, ooops.


Försöker "tjäna" ihop till larmkoden till jobbet, vilket gör att jag kan mig in lite tidigare, eller mycket tidigare om jag vill *hahaa* Men de är envisa och vill inte ge den till mig. De tror att jag kommer att vara där klockan 4. Hur de nu kan tro något sådant. Fick ett nej igår IGEN!! Jäklar också.. Bevisligen jobbar jag mindre nu, råkade visserligen bli en 10 timmars dag idag, ooops igen. Men nej, det var tvärstopp. Jag har vänt på det hela, kör snyftvarianten och antyder att det beror på att de inte litar på mig *fniss* Men det hjälper inte heller.



Meningslöst å dra ut på det oundvikliga.
God natt!!

Av Jenny - 1 februari 2015 18:30

Jag har dött och hamnat i ett vitt helvete eller också drömmer jag världens längsta mardröm.  
Försöker räkna hur många timmar jag tillbringat ute idag och kommer upp i minst 7. Jag har skottat, plumsat i snö upp till midjan, klättrat på stegar och skottat lite mer. Har faktiskt inte ramlat ner från ett endaste tak, nära en gång, men låg fallhöjd tackvare snön *hahaa* Fick däremot, den svintunga stegen i huvudet. Det gjorde ont och som påminnelse har jag nu en rejäl bula.


Några av projekten för dagen:


 

 


 


 

Behövde ta mig till stan och precis när jag var på väg att åka, kom plogbilen. Den snökarmen fick mig att bryta ihop en aning. Bara att torka tårarna och börja skotta.


En av svängarna jag var ute hade Ruben totalmassakrerat sin korg. Hur mycket han fått i sig av vadd och skumgummi, vet jag inte. Arg och väldigt kaxig talade jag klart och tydligt om för honom att han får dö om han vill, jag tänker INTE åka till djursjukhuset. Har en känsla av att han inte trodde mig, ingen annan heller för den delen *hahaa*


  


 

Tack och lov är det måndag imorgon. Är dock lite orolig att inte ta mig ut från gården så jag får väl ställa klockan lite tidigare IGEN!


Skulle kunna hoppa jämfota på mitt aktivitetsarmband. Det har nämligen en förmåga att vibrera på armen vid jämna mellanrum med uppmaningen RÖR DIG! Rör mig?? Jag har ju för sjutton inte gjort annat idag än rört mig.


 

Om detta snöande fortsätter kommer jag varken att ha fetmaproblem
eller sysselsättningsbrist.

    

Av Jenny - 1 februari 2015 09:45

God morgon, fast det är det inte egentligen. Före frukost var jag ute och skottade undan den snö som fallit under natten. Skillnaden nu, jämfört mot snöfallet under veckan, är att nu driver det och drivorna blir ju fan stenhårda. Det tar liksom tvärstopp, man får skyffelhandtaget i magen och tappar nästan andan av trycket.




 

Nu har jag ätit frukost och laddar med koffein för nästa runda. Jag måste ut och skotta taket till hundgården som börja bågna oroväckande.  Syrenbuskarna är ett minne blott. De har fått ge vika för snötrycket. Torkvindan är historia och jag tror att de gigantiska snöhögarna på min gård kommer att ligga kvar till midsommar, minst.


 



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards