Alla inlägg den 14 september 2011

Av Jenny - 14 september 2011 21:00

I mitt tycke är nog älgkött är nog det godaste i köttväg man kan äta. Men innan den delikata, vilda födan når sin väg till gommen krävs en hel del arbete.


Igår tog jag rätt på 17 kilo älgfärs och ca 15 kilo stekbitar. Jag höll på hela kvällen och en bit in på natten. I vanliga fall är vi ju två som fixar och donar men med sambo på vift, tar arbetet så klart dubbelt så lång tid.


Imorgon kommer nästa leverans och jag fasar. Torsdagsleveransen kommer från ett annat jaktlag, där ingen färs mals färdigt och stekbitarna är bara grovstyckade dvs. gigantiska, jag brukar knappt orka lyfta upp dem på bänken. 


Jag har fixat så jag får gå lite tidigare från jobbet imorgon. För att stå mitt i natta och dela, putsa, mala och paketera kött är ingen hit.

I ärlighetens namn är väl det stora problemet egentligen att jag är så petnoga. Färsen ska formas rektanglar, platta och jämna, stekbitarna ska vara helt hinn- och senfria, där med basta.


Sedan när man äntligen är klar ska hela köket röjas upp och icke att förglömma, den enorma köttkvarnen ska skruvas isär och rengöras, svårdiskad, tung som ett as och klumpig.


Det blev ingen träning på klubben i måndags med Affen eftersom det regnade så kopiöst. Idag innebar ett nytt träningstillfälle dock ett stressigt sådant. Jag slutar 17.30 träningen börjar 18, jag har ca 3 mil, tur och retur att köra, jag ska byta om, snabbrasta jyckarna, packa in en Affe mm.


Pust, några minuter över 18 var vi alla fall på plats och inte en själ syntes till, så TYPISKT! Nog för att det varit lite visset väder idag men just då regnade det inte.


Sammantaget närapå 5 mil i bil till ingen nytta? Nä det går jag inte med på så jag och Affen tog ett träningspass på egenhand. Och vet ni vad, jag tror det börjar bli dags att flytta träningen lite närmare civilisationen eller rättare sagt in i civilisationen dvs stan. Han var jätteduktig, visserligen då utan störningen men det märks att han börjar förstå vad jag är ute efter.


Och kanske det var bra att det blev ett sådant här pass idag då jag inte hunnit tömma honom på energi innan. Jag tog visserligen en rätt lång cykeltur med honom före jobbet men den förbrukade energin har han säkert hunnit ladda om under dagens lopp.


Apropå cykling så ser han så fruktansvärt söt och koncentrerad ut när han pinnar på där bredvid cykeln, totalfokuserad på det han gör, som att han har en uppgift att utföra och befinner sig i någon/något slags working mode. 

123gif.de" href="http://www.smiliesuche.de/hunde/gif-hunde-smilies-0041.gif.html">Hunde von <a href=123gif.de" />

Igår innan jag tog itu med köttet fick han en snabb springa-lös-tur i skogen, där vi även tränade lite sitt, stanna kvar, varsågod och sök.

Endast en gång fuskade han och reste sig i förväg. Men det var bara att gå tillbaka till ursprungsplatsen, parkera terrierrumpan på nytt och göra det lite lättare så han fick lyckas.


Fniss, hade så svårt att hålla mig för skratt idag då en kund dök upp i en sån där knallrosa mysoverall som jag skrivit om tidigare . Ett ord dök upp i min skalle när jag såg henne och det ordet har studsade runt resten av dagen, duracellkanin, duracellkanin, duracellkanin, duracellkanin.



Nä nu har klockan passerat 20.30 och då får man gå och sova om man vill och jag vill! Natti....

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards