Direktlänk till inlägg 18 juli 2012

Hundsim och nya jeans

Av Jenny - 18 juli 2012 09:45

Är inne på fjärde veckan utan onyttigheter och jag har hållit mig bra. Två gånger har jag syndat med bröd men då i form av hårt tunnbröd till den rökta fisken, vilket är en livsnödvändighet. Har tillgodosett brödbehovet med mina Oopsisar, vilket har fungerat perfekt. Kommer nog att köra på dem även framöver eftersom min mage mår betydligt bättre utan det "riktiga" brödet. Sockerintaget ligger tyvärr lite för högt men inte pågrund av godis, nej, absolut inte. Men väl av alla jordgubbar jag inmundigar. Kan bara inte låta bli. Tur att det är under en begränsad period.


   Mini-Ferdinand luktar på mattes Lobelia.


Helt allvarligt så tror jag inte att dessa "nyttiga" veckor gjort varken till eller från på vikten, inget häpnadsväckande iallafall, vilket jag såklart trånar efter. Magen kanske har blivit pyttelite mindre men det är nog allt. Det är med andra ord inte värt alla uppoffringar. Det ska vara gott att leva. Träna är dessutom supertråkigt just nu, funderar starkt på att lägga gymmandet på hyllan ett tag.


Apropå gott att leva. Det hade kunnat sluta riktigt illa för kunden som härom dagen hängde över disken och knuffade till mig rätt rejält på axeln, antagligen för att få min uppmärksamhet. Hade jag inte blivit så paff och en kollega snabbt skyndat  att "ta över" så hade jag garanterat, av ren reflex, sopat till honom rakt i nyllet. Jösses, det var första gången någon verkligen tar till fysisk kontakt på det sättet. Det var INTE uppskattat.

Inte uppskattat är det heller när man ställer upp och jobbar och inte får något tillbaka. I måndags kväll blev hundbadet som jag och sambo planerat, inställt på grund att jag var tvungen att jobba längre. I går ville jag gå en timme tidigare för att kunna hjälpa sambo med matlådor och annat som krävs för en veckas arbete på annan ort. Men se det fungerade ju inte alls. Från och med nu kommer jag definitivt INTE att vara lika tjänstvillig.

Fast jobba borde jag, allt vad jag kan, för nu är kraschen nära. Datorkraschen. Får göra återställningar titt som tätt och ena mejlprogrammet  har totalt lagt ner, office går inte att öppna, sparade lösenord och adresser har mystifikt försvunnit. Blir nog till att nalla av skattepengarna. Kanske jag kan ta mig tid mot slutet av veckan och kika runt lite på utbudet.

Har köpt mig ett par nya brallor som sambo Peter kommer att såga totalt men jag är helt dökär i dem. - Gud så töntiga, riktiga fjortis brallor, vet jag att han kommer att säga :) Men jag är ju nästan fjortis *haha* En så kallad provköpare (en ungdom utsänd för att testa oss på leg kontroller vid köp av lotter och läkemedel) hade i sina noteringar (under gårdagen) gjort mig åtta år yngre dvs 30 år och 5 centimeter längre,  alltså 1,70 YES! Det lever jag på resten av veckan.

   Så här ser mina fjortis brallor ut. Naturligtvis inte jag som poserar (åh, om det ändå vore)


Sommaren har hittat hit, på gott och ont, är ju som bekant ingen sol och värme dyrkare. Men nog är det rätt underbart när jag som igår kväll kom på att jag och Affe faktiskt kunde åka iväg och ta oss ett kvällsdopp. Sagt och gjort, lite småkyligt i vattnet men väldigt uppfriskande och Affe såg åter väldigt förvånad ut när matte också plaskade omkring i vattnet. Är väldigt glad att kunna utnyttja vattnet som träningsredskap för Affe, att simma är ju som bekant väldigt skonsamt men samtidigt extremt bra träning för honom. Enda nackdelen är väl egentligen att man får kuta ut med honom rätt tätt under ett par timmar, det vatten som kommer in måste ju även komma ut. Fast det har blivit avsevärt mycket bättre sedan han blivit fokuserad på att simma och hämta sin apport. Han plaskar nästan ingenting och är inte så fixerad av att "fånga" vågor.


   Med apporten i säkert grepp.


   "Saken" är nästan lika stor som Affe själv och alltså ingen plättlätt sak att simma med. Envis terrier :)


Idag inledde vi dagen med en light powerwalk före frukost, en bra start på dagen och väldigt skönt att slippa gymmets kvava luft och Affe den lilla fisen har blivit sååå duktig på att gå i kopplet utan att dra.

 Senare idag blir det jobb, dag 8 av 9, wihooo.


   Ännu lite trött efter gårdagens simning och dagens prommis.


Tjingeling

  

 
 
Ingen bild

majako

18 juli 2012 17:45

Gullig bild på Affe som sniffar på blommorna.Du är alldelens för snäll som ställer upp på allt och för alla du måste börja tänka på dig själv och leva gott.Kan inte förstå att folk är så stressade och elaka i semestertider hoppas du slipper sådana knäppskallar i fortsättningen.Tycker inte jeansen såg ut som fjorttis jeans de var riktigt fina.Var rädd om dig kramar från oss.

 
Ingen bild

melitta

18 juli 2012 20:26

Hejsan!
Jag ser att du hittat in på en välbekant sida:)känner igen Evsa skor på bilden:) hihi...
jag har oxå kollat in dom nya baggy jeansen men jag har så många par av dom så jag vet inte om jag ids beställa... Men dom är gud så sköna på:)
DU skulle ju kunna maila receptet på Oopisarna till mig... Jag har som du vet liet stul med magen så kanske dessa fungerar bättre för mig med:)

Hur jobbar du fram över?
Jag skulle behöva komma över någon kväll:)

Kram

 
Pirjo

Pirjo

19 juli 2012 21:26

Du ska sluta vara så snäll på jobbet!!! Hur kunde de neka dig att sluta 1 timme tidigare, vad arg jag blir!! Sluta jobba ens 1 minut längre än du ska ett tag framöver så får vi se vad de säger. Om någon påpekar så är det ju bara att säga att varför ska du ställa upp när du sen inte får nåt tillbaka?
Du är duktig du med att låta bli godsaker, önskar jag vore lika duktig. Men det ska ju vara gött och leva oxå:)
Snart syns vi på jobbet, bläh! Du tog väl det på rätt sätt? :)
Kram

http://www.gransdalen.kennelsida.se

 
Ingen bild

Jenny

21 juli 2012 11:07

Maja. Tror nog att Affe kanske inte var så intresserad av doften på blommorna, snarare humlan som gömde sig där i mitten. Men bilden blev ju bra och alla knep är tillåtna.


Melitta. Du har mejl :) Ang baggysarna så tror jag aldrig jag kommer att återgå till vanliga jeans igen :) Jenny 70 år i baggy-jeans, haha det vore något.


Pirjo. Nu är jag inte snäll längre. Vägrade ta på mig en tionde dag i rad. Fast jag har lovat att komma in på söndag. Hehe.
Förstår precis vad du menar och lovar att du är så varmt välkommen tillbaka. Det är ett rent h-vete med noll planering.. Känns genast tryggare när jag vet att du är på plats igen.
Ja, jag har lyckats genomföra mina fyra veckor snart (än är ju inte faran över)men har till och med fått in tre pass träning denna veckan, trots att jag inte behövde ;)
Men du är ju redan smal som en räka i mitt tycke och kan faktiskt leva lite gött.

Kram till er alla.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 26 april 2022 19:40

Bloggen finns kvar och jag kan fortfarande logga in "wow" Det här var min bästa terapi under tunga tider som när jag tänker efter inte alls känns speciellt tunga idag. Vilket lyxliv jag levde. Synd bara att jag inte insåg det då.   Nåväl, kanske ...

Av Jenny - 2 juli 2017 19:00

Shit och helvete, vilken vecka.... Snacka om bottenrekord. Jag har aldrig i hela mitt liv varit så långt ner på botten som nu. Jag har gråtit tårar nog att fylla ett badhus. Hemma, på jobbet. Jag har brutit ihop så många gånger.  Mat! Jag har inte ku...

Av Jenny - 25 juni 2017 19:45

Det är underbart att vara jag. Underbart 24 timmar om dygnet, VERKLIGEN. Får ofta höra att jag inte har något liv och att allt är sååååå enkelt när man är själv. Jo tjena. Undrar var jag ska börja. Men tro mig, ni hade inte velat gå ett steg i mina s...

Av Jenny - 22 april 2017 19:15

För precis ett år sedan berättade jag på bloggen att jag hade fått ett nytt större ansvarsområde på jobbet. Idag får jag göra exakt samma sak. Jag kan dessutom bjuda er på en titel. Jenny -säljledare kolonial. En "resa" jag påbörjat har i och med det...

Av Jenny - 9 april 2017 20:30

Det var ett tag sedan, minsann. Och gissa vad jag har gjort sedan sist, om nu någon finns kvar          Jag har varit på min tredje "solo"resa, som tog mig tillbaka till Thailand och två för mig helt nya ställen. Första veckan tillbringade j...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards