Direktlänk till inlägg 28 december 2012

Allt går vidare, tack och lov.

Av Jenny - 28 december 2012 19:00

Var till djursjukhuset med Fanny idag. Hon har ju börjat dricka kopiösa mängder vatten och jag misstänkte att hennes cushings tagit några kliv framåt.


   Nyfiken i en strut.


Proverna visade att hennes levervärden hade blivit sämre men om det helt säkert beror på cushings kunde veterinären inte svara på, ett till urinprov behöver tas. Men, det finns alltid ett men. Detta prov körs enbart onsdagar (i Uppsala) och naturligtvis kommer det en nyårsafton och en nyårsdag och förstör för oss (ingen postgång) Så vi får vackert vänta till 8 januari innan jag kan samla in Fannykiss och skicka iväg som ett brev på posten.


   Fanny har intagit röda mattan på djursjukhuset.


Är ju van att vara med virvelvinden Affe hos veterinären med Fanny är det helt annat. Hon tycker visserligen att det är ett förskräckligt ställe att vara på men är ändå väldigt nyfiken. Inte ett knyst säger hon och kikar intresserat på alla fyr- och tvåbenta i väntrummet. De som hämtar matsäckar är mest intressanta, matvraket Fanny :-) Jag är så imponerad av min duktiga lillstrumpa.


   Juldagen anno 2012


 


Optimala förolämpningen idag? Dessutom av någon iklädd djursjukhusmundering:

- Är hon en sån där nakenhund med hår? Trodde först jag hört fel, - Nakenhund med hår?  - Nej hon är en terrier, en jack russell terrier.
Finns det ens nakenhundar med hår och är det då verkligen en nakenhund...... Okej, de finns, googlade, men inte sjutton ser de ut som Fanny.


   Affe och Lotta roar sig


 


Juldagens händelse har skapat konstiga bieffekter som jag inte riktigt kan förstå. Jag vill helst inte vara ensam hemma och plötsligt tycker jag att det är kusligt i mörkret. JAG som är SÅ van att vara själv utan bekymmer eller rädsla. Hoppas bara att detta inte är något permanent.
Igår jobbade jag till kl 21 och började timmarna innan stängning känna av en konstig känsla i magen. När jag satte mig i bilen för att köra hem visste jag vad känslan berodde på. Jag ville inte hem. Här hemma blir allt mycket påtagligare och dessutom betyder det att jag snart måste gå och lägga mig. Men även om jag snurrar runt i timmar och vaknar 30 gånger så går faktiskt nätterna allt bättre och jag får sova mer och mer. Bilderna förföljer mig fortfarande men inte lika intensivt. Nu kan jag tänka oj det har gått en hela 30 minuter och jag har inte tänkt på det en enda gång, hurra. Hur sjukt och kanske egoistiskt det än må låta. Livet går vidare och ingen är mer tacksam än jag just nu.


Affe är en lustig liten hund. Han är nämligen ruskigt fascinerad av tecknad film. Han tittar verkligen fokuserat och jag undrar vad han får ut av det hela. Just precis nu kollar han på Shrek och är lite småirriterad på åsnan, lite små morrande hörs då och då från soffan. Knäppis.


   Affe tittar på Shrek.


Dags att kolla in julskinka nummer två som är på gång i ugnen. Ha en go fredag och en trevlig helg.
   


 
 
Ewa

Ewa

28 december 2012 21:26

"Nakenhund med hår" !!! Det var det värsta jag har hört!

Mörkerrädslan och oviljan att vara ensam kommer att gå över. Det vågar jag faktiskt lova dig!

Åsnan i Shrek är min favorit. Skärp dig, Affe!

http://www.fundringar.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

melitta

29 december 2012 10:48

Hahhahahaha... Du måste ju komma med Affe hit.. Tänk dig när dem alla tre ligger på rad o kollar film;) *Skrattar* Det skulle vara en bild att bevara;)
Men jag kan förtså barn filmer "Nya" vill man ju inte missa själv heller:):

Vad skönt fr dig att du kan släppa på det hela lite.. Det är jobigt!
Du tänker nog på det undermedvetet när du är ute o går och är ensam hemma.. Sätt på lite bakrunds radio så lyssnar du på det ist:)

Kram

 
Ingen bild

Jenny

30 december 2012 19:36

Ewa, Ja, eller hur, förolämpa lilla Fanny så ;)
Vad skönt att höra om mörkret och det andra, jag tar dig på orden och hoppas det sker snabbt.

Melitta, Hahaa, skrattar gott åt synen med Affe och kidzen, ja det vore något. Tack för tipset med ljud. Nu kör jag med tvn på, lite ljud och rörelse och det hjälper massor mot mina nya underliga fobier.
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 26 april 2022 19:40

Bloggen finns kvar och jag kan fortfarande logga in "wow" Det här var min bästa terapi under tunga tider som när jag tänker efter inte alls känns speciellt tunga idag. Vilket lyxliv jag levde. Synd bara att jag inte insåg det då.   Nåväl, kanske ...

Av Jenny - 2 juli 2017 19:00

Shit och helvete, vilken vecka.... Snacka om bottenrekord. Jag har aldrig i hela mitt liv varit så långt ner på botten som nu. Jag har gråtit tårar nog att fylla ett badhus. Hemma, på jobbet. Jag har brutit ihop så många gånger.  Mat! Jag har inte ku...

Av Jenny - 25 juni 2017 19:45

Det är underbart att vara jag. Underbart 24 timmar om dygnet, VERKLIGEN. Får ofta höra att jag inte har något liv och att allt är sååååå enkelt när man är själv. Jo tjena. Undrar var jag ska börja. Men tro mig, ni hade inte velat gå ett steg i mina s...

Av Jenny - 22 april 2017 19:15

För precis ett år sedan berättade jag på bloggen att jag hade fått ett nytt större ansvarsområde på jobbet. Idag får jag göra exakt samma sak. Jag kan dessutom bjuda er på en titel. Jenny -säljledare kolonial. En "resa" jag påbörjat har i och med det...

Av Jenny - 9 april 2017 20:30

Det var ett tag sedan, minsann. Och gissa vad jag har gjort sedan sist, om nu någon finns kvar          Jag har varit på min tredje "solo"resa, som tog mig tillbaka till Thailand och två för mig helt nya ställen. Första veckan tillbringade j...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10 11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards