Alla inlägg den 17 februari 2013

Av Jenny - 17 februari 2013 18:30

Neeeej, jag vill inte, vill INTE att sambo ska åka iväg och jobba. Undrar om det funkar om jag kedjar fast mig vid hans ben? Troligen inte. Jag känner mild panik (underdrift) över de kommande valpningarna. Jag är dessutom superbra på att "måla fan på väggen" Vi talar då om akuta kejsarsnitt, svaga valpar, ingen mjölk och så vidare, jag kan rabbla i evigheter.


Tanken var att Lotta skulle ha producerat redan för någon dag sedan. Men sedan när blir något som man planerat.
Vi tempar henne 100 gånger per dag och nog är det nära nu. Kroppstemperaturen sjunker först, hon ligger nu på ca 36,6 för att sedan stiga just innan valpning.
Under eftermiddagen har hon börjat bli pipig, flåsig och orolig, så jag antar att de små liven kommer till världen någon gång under natten. Varför ska det alltid ske då, om natten. Detta är vår femte kull och hittills har ingen fötts på dagen.


   Lotta


Jag har just varit och tagit en språngmarsch med henne, iklädd gummistövlar och dunjacka. Som det sved i bröstet. En kombination av dålig kondition, viktökning och FD lunginflammation antar jag.
SÅ nervös blev jag då hon plötsligt satte sig för att göra nummer två, sluta kläm, ville jag ropa, livrädd att det skulle ploppa ut en liten valp rakt ut i snödrivan.


Valphage nummer två har byggts i helgen så nu har vi även inne Kikka, den andra dräktiga jämthunden. Hon är parad 1 vecka senare. Tjock som en julegris ligger hon och jäser i valplådan.


   Kikka, svank som en gammal ko.


Förutom att förberedas inför valpningen har det lagats mat. 21 matlådor har jag lyckats knåpa ihop. Nej, jag tycker inte att det är roligt att laga mat. Men sambo behöver matlådor med sig när han åker.  




   Några av 21 lådorna


Affe är på tårna och gillar inte alls mina rundor i valprummet. Nyfikenhet och avundsjuka är bara förnamnet.
Det har blivit rätt mycket hopp och skutt sista veckan för honom, en bieffekt av husses närvaro och idag lät jag dessutom honom vara lös igen, lite mot bättre vetande. Men Affe, han var lycklig han.
Blev faktiskt en bra runda med inkallnings och kontaktövningar. Fick ett gyllene läge att "gå och gömma mig" och rätt snabbt insåg Affe att han minsann råkat tappa bort matte. Kanske inte så smart att springa förväg och inte håll koll på virrmatte. Rackarns överlycklig var han när han sedan fann mig.


Ett av våra problem är hans koppeldragande. Inte så att han drar överdrivet men han ligger på, för mycket, i mitt tycke. Idag gick han plötsligt jättefint och jag belönade honom genom att låta få bära min vante några meter (vante=jackpotbelöning). Han fortsatte gå fint och han fick vanten på nytt, så där höll vi på hela vägen hem. Jätteduktig pojke. Det finns hopp.


 

Fanny fick sig en egen promenad på tu man hand med matte, vilket hon uppskattar. Jag fortsätter att ge henne specialblandad mat och hittills har magen hållit sig bra. Håller tummarna att det forsätter så.


Var just och kollade till Lotta. Hon hade rullat ihop sig till en boll och sov. Samlar väl krafter inför natten kanske.......    *Vänte-li-vänta*bored smiley


Just det imorgon är det faktiskt EFIT, på riktigt, jag har kollat. Har valparna kommit är det ju lätt att räkna ut vad mina bilder kommer att föreställa.


Tjingeling


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19
20
21 22 23 24
25 26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards