Alla inlägg den 14 maj 2015

Av Jenny - 14 maj 2015 18:30

Idag har Ruben fått sin andra dos kortison. 3 stycken tabletter, tre dagar i följd, sedan minskas det ner. Än märks ingen skillnad. Mer än i hans högra öra som i tisdags plötsligt blev alldels blött och kladdigt. Nu har det blöta torkat och bildat torra flak inne i örat. Det har även börjat lukta lite. Stackars lilla Puben.
I morgon ska vi börja tvätta. Det vill säga, fylla hela örat med vätska. Hade egentligen velat tvätta omgående men det var ingen idé eftersom det är så svullet *ajaj* Önska mig lycka till.



   Om jag gömmer mitt onda öra kanske matte
inte hittar det.


Han är ju alltså allergisk mot NÅGOT och det kan vara i princip vad som helst. Det kan vara något i maten. Det tror inte jag. Det kan vara pollen. Det kan vara kvalster eller något annat i omgivningen. Vi har en lång resa framför oss för att ta reda på vad som orsakar allergin.



   Jag har nog lite ont i tassarna.
Fast jag inget visar.


Måste köpa maten till eliminationsveckorna. Fast det känns onödigt faktiskt. Han står redan på ett så kallat hypofoder och jag ger honom ytterst sällan något annat ätbart. Men vi måste ju börja någonstans. Antar att det fodret är ännu dyrare än hans nuvarande. Japp! Kollade just. 678:- för 8 kg på nätet. Klinikerna tar såklart ännu mer och jag behöver det omgående. Kalix veterinärstation nästa. Fattar inte hur jag "trögade" mig och inte köpte det redan igår.


         


Om det skulle vara kallt i helvetet skulle det motsvara vädret ute just nu. Det blåser en isande kall vind, är 4 grader och småregnar. Brrrr, jag har fått göra eld i kaminen för att jag är så frusen.
Tänk att för 5 år sedan hade vi lika varmt i Haparanda som i Las Palmas. Jag minns det väl. Det var snöhögar kvar på gården och jag gick i shorts. Omväxling förnöjer.



 


Kör med tidiga kvällar den här veckan. Dels är jag trött och dels behöver jag toleransen som en mer utvilad Jenny innehar. Jag börjar bli innerligt trött på den dåliga arbetsmoralen bland folk och framför allt när det strävas efter att "dra ner" andra i samma anda. I dag teg jag. Imorgon är en ny dag, giv mig tålamod.


    



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards