Direktlänk till inlägg 11 juli 2010

Humlor bortskänkes!

Av Jenny - 11 juli 2010 10:15

Piraff, någon som vet vad det är? Nää trodde väl det. Det är en korsning mellan en piraya och en giraff och till den kategorin hör Affe (livsfarliga tänder och långa skånkar till ben) Kunde i och för sig även vara en avkomma mellan en Pirra (av rasen Kelpie) och en Affe men det får vi nog alla hoppas att vi ska slippa se.


I alla fall så har den här piraffen börjat tappa sina tänder. De sylvassa små nålarna som envist sargat mina händer och armar har nu börjat ge upp sitt grepp. Resultatet är en fin glugg uppe och nere, längst fram i munnen, hade han varit människa hade han definitivt inte kunnat vissla just nu.


  

 Piraff tassar


Väntade hela fredagen på att de skulle ringa från djursjukhuset, vilket de inte gjorde. Antar att det har att göra med belastningen så här under sommartider. Jag satt själv 55 minuter i kö enbart för att komma fram till deras växel. Får väl ringa tillbaks på måndag. De skulle i alla fall höra av sig till Strömsholm och försöka skynda på avläsningen av röntgenbilderna.

Sverige stannar verkligen av under sommarmånaderna, skrämmande och irriterande för dem (mig) som inte går omkring i sommarvakuum.


Var och tränade bilåkning härom kvällen (med Affen) och bevittnade något som genast fick hornen att växa och ”räddar” instinkterna att sätta in.

På en central gata i stan (vältrafikerad) möter jag en bil (taxi) som har en hund springande efter sig eller rättare sagt vid sidan om och då inte på trottoardelen utan mitt på vägen. Hunden är mycket fokuserad på bilen och visar tydligt att det är bilen eller någon i bilen som den vill till.

Min första tanke är att det är någon ”dumdjävul” ursäkta uttrycket som koppelrastar hunden med hjälp av bilen (det har jag sett en gång) Men nej, denna hund var lös och det var här jag var beredd att komma till undsättning (kasta in jycken i min bil osv.) Nu visade det sig att bilen, som visserligen körde rätt sakta, svängde in vid ett närliggande bostadsområde och förmodligen släppte av en kund som jag antar var ägare till jycken. Hann dock inte se någon som jag kunde ”läsa lusen av” kanske var tur det. Jag är rätt lugn och försynt i vanliga fall, men när djur är inblandande i dåligheter (orsakade av människor) kan jag bli smått rabiat.


Förövrigt kan ni känna er fria att komma hit och hämta humlor, helt gratis. Dessa kryp fascinerar Affe alldeles något kollosalt. Han spanar in varenda maskros och klöverblomma i hopp om att finna någon surrande varelse som man sedan kan jaga. Inte alls bra för hans ben trots att jag bara koppelrastar honom.

 
 
Ingen bild

Lena, Kila, Pirra

18 juli 2010 15:31

Nej, Pirra-Affe-valpar ska vi försöka undvika ;) Även om de självklart skulle bli underbara =) Håller alla tummar och tassar att allt löser sig med Affens ben!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 26 april 2022 19:40

Bloggen finns kvar och jag kan fortfarande logga in "wow" Det här var min bästa terapi under tunga tider som när jag tänker efter inte alls känns speciellt tunga idag. Vilket lyxliv jag levde. Synd bara att jag inte insåg det då.   Nåväl, kanske ...

Av Jenny - 2 juli 2017 19:00

Shit och helvete, vilken vecka.... Snacka om bottenrekord. Jag har aldrig i hela mitt liv varit så långt ner på botten som nu. Jag har gråtit tårar nog att fylla ett badhus. Hemma, på jobbet. Jag har brutit ihop så många gånger.  Mat! Jag har inte ku...

Av Jenny - 25 juni 2017 19:45

Det är underbart att vara jag. Underbart 24 timmar om dygnet, VERKLIGEN. Får ofta höra att jag inte har något liv och att allt är sååååå enkelt när man är själv. Jo tjena. Undrar var jag ska börja. Men tro mig, ni hade inte velat gå ett steg i mina s...

Av Jenny - 22 april 2017 19:15

För precis ett år sedan berättade jag på bloggen att jag hade fått ett nytt större ansvarsområde på jobbet. Idag får jag göra exakt samma sak. Jag kan dessutom bjuda er på en titel. Jenny -säljledare kolonial. En "resa" jag påbörjat har i och med det...

Av Jenny - 9 april 2017 20:30

Det var ett tag sedan, minsann. Och gissa vad jag har gjort sedan sist, om nu någon finns kvar          Jag har varit på min tredje "solo"resa, som tog mig tillbaka till Thailand och två för mig helt nya ställen. Första veckan tillbringade j...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards