Alla inlägg under juli 2010

Av Jenny - 5 juli 2010 12:11

Trodde nog att Affen skulle vara blockhalt idag men det är han tack och lov inte. Naturligtvis är det vila som gäller och ganska lämpligt är det husse som är Affe-vakt idag. Det brukar betyda att det är ganska lugnt och stillsamt här hemma, varför får ni själva klura ut. När jag sedan kommer från Ica vid 21.30 snåret ikväll har antagligen båda hundarna rabies.


Sju veckor återstår av Ica-personalens semesterperiod dvs. om lite drygt sju veckor har jag semester. Jag är inte så förtjust i att sola och bada så jag överlåter med glädje det till dem som gillar det.

Största delen av semestern blir förlagd till 08 delen i vårt avlånga land. Jag och vovvarna packar bilen och drar till landet (Roslagen) där vi ska våldgästa pappa i x-antal veckor medan mitt badrum här hemma rivs ner och byggs upp igen.


Apropå Roslagen så lyssnar jag just nu på Monty som sjunger låten Seglaren, en slags hyllning till Stockholms skärgård och bitar av texten hade kunnat vara mina egna ord. Provar lägga in ett You tube klipp om det nu funkar.



Nu mat och sedan Ica…

Av Jenny - 4 juli 2010 19:37

Jag skulle ha skrivit det här inlägget på eftermiddagen, då var jag fortfarande glad och optimistisk och hade positiva saker att berätta. Nu är jag så istället så ledsen och orolig att jag mår illa och bara vill gråta.


Orsak!

Har tagit kort koppelpromenader med Affen i några dagar nu och enligt veterinärens anvisningar gett honom lite mer yta att röra sig på. Det har gått bra och trots lite vildare tilltag har han inte haltat.


Idag var vi till Hillerströmsstrand (Nikkala) där vi tog en liten promenad medan ett kort Frolicspår (på några meter) fick ligga till sig (i hela 10 minuter, om ens det) Lycka, lycka när han spontant tog upp spåret (när vi passerade det) och tog sig till slutet, alldeles självmant. Mattes lilla superspårare.


Men nu efter någon timmas vila små haltar han igen och jag blir så fruktansvärt ledsen. Tror inte det var spåret, det var så kort och på jämn mark. Kanske det är promenaderna eller så härjar han på när han är ensam hemma. Eller också är det lite för mycket av allt.


Kan det inte bara bli bra! Borde hans ens halta när han går på Metacam? Det måste jag faktiskt kolla med veterinären imorgon.

Lilla Affen som är så glad och busig, undrar just hur ont han egentligen har.


Så här ser hundkarate ut, haia haaaaaa och myran är död!  

Av Jenny - 2 juli 2010 10:18

Jag och Affen närvarade i onsdags på hundklubbens träningspass. Jag fick mig ett gott skratt då jag och en likasinnad (också med valp) diskuterade nyförvärv och ”ex” hundar. Det visade sig att hon studerade sin lilla krabat minutiöst efter krokiga, felställda ben. Medan jag i min tur nästan analyserar ihjäl Affen, på jakt efter lynnesstörningar och andra aggressiva problem. Har dock bättrat mig och tagit till mig det kloka vänner sagt mig, att detta är en helt egen liten Affe som säkerligen kommer ha sin egen uppsättning av olater och (förhoppningsvis) inte de som Emil hade.

Det är en diger kappsäck man bär med sig från hund till hund men det var skönt att höra att jag inte är ensam om att göra det.


Husse som skakat på huvudet åt mig är inte så dålig själv heller. Affe hade igår gjort en fyndighet ute, en riktig skatt som han absolut inte ville släppa ifrån sig. Husse tillkännagav att han bara väntade på att lill-Affen skulle morra när han tog bort det ifrån honom men icke det   


Det går rätt uselt med Affens ensam hemma träning. Gick ju bra tidigare men nu lever han rövare. Idag när jag och Fanny kom hem från morgonprommisen skällde han som en blådåre, det har han inte gjort tidigare. Igår när Peter var ute på gården 10-15 minuter hade han total demolerat en matta. Och jag har minsann läst på nätet att lämnar man en valp för tidigt ensam kan man få en otrygg varelse med separationsångest som sitter i resten av livet. Mamma Mia först söndrar jag hans ben och nu har jag gett honom separationsångest, vad är det för fel på mig?? Eller också ska man inte tro på allt man läser   


Min huvudvärk är envis och vill inte ge med sig  Kör kvällspass på Ica igen så jag hoppas den håller sig någorlunda på mattan. Vill helst inte ta migränmedicin innan arbetet, blir som en gammalt lik efteråt   


Ha en trevlig fredag..

Av Jenny - 1 juli 2010 12:02

Tänk vilken tur jag har...

Vaknade med huvudvärk igår som höll i sig hela dagen och kvällen. När jag vaknade imorse visade det sig att värken övergått i migrän. Rastade valpen, tog upp honom i sängen och försökte sova lite till, i hopp om att bli kvitt trumslagaren i skallen. Hjälpte icke! Då återstår bara migränmedicin och MERA sömn, ett omöjligt företag med 16 veckors valp?! Inte då, mattes lilla gosing fick lite mat i magen och slumrade sött på min arm i en timme till, helt otroligt    Nu mår jag hyfsat bra igen och skall förhoppningsvis klara att jobba kvällen på Ica (utan att vara levande död)


En liten parentes. Lycka för mig är när en varm och go, liten valp kryper upp i min famn, lägger sig till rätta och gnager på sin tuggispinne   


Igår var mamma och Tommy Affe-vakt (tusen tack och guldvärt) vilken tur (igen) för mig eftersom både jag och Peter jobbade och i dessa semestertider är det rackarns svårt att få vikarier.

Affen är långt ifrån ”ensamhemmalämningsbar” Det går rätt bra när han är helt ensam men sämre/svårare när Fanny är hemma. Fattar inte varför? Tycker det borde vara tvärtom. Fast kanske det beror på att han är på begränsad yta och hon rör sig fritt?


Nä, dags att ta en lugn liten koppelpromenad med Affen för nu, efter denna ”sovmorgon” är han allt annat än trött.


  

              Inga problem med bakdelen, eller ??

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards