Alla inlägg den 4 februari 2010

Av Jenny - 4 februari 2010 18:15

Ibland blir jag lite avundsjuk på min hund som efter 24 timmars fasta ser ut som en benget. Nu menar jag inte att jag vill se ut som en get men skulle gärna få några av hans avmagringsgener   


Det är fruktansvärt att svälta, äsch menar fasta (men det känns som rena rama svälten) en hungrig hund. Vaknade vid 5 tiden imorse av att det kurrade och skrek i lill Emisens mage. Han var också vaken och olycklig. Gav lite majsvällning, hoppas att det inte ska spela någon roll. Magen lugnade sig iallafall.


På förmiddagen fick han första omgången med laxermedel, 1 dl avskyvärd vätska. När man blandade pulvret med kallvatten uppstod en reaktion som gjorde att vattnet blev varmt, värsta häxbrygden. Naturligtvis intogs detta inte frivilligt och jag insåg snabbt att om jag skulle spruta in vätskan skulle både han och jag bli less innan vi var ens halvvägs. Så istället blandade jag i yttepytte med a-fil i vätskan, bara så att det blev lite vitt och simmigt och då slurkade han i sig det självmant.


Åkte och jobbade några timmar och fasade för att komma hem, föreställde mig det värsta, ett diarréparty  Men allt hade gått bra, väl ute sedan kom det värsta vattendiarrén.


Inser ju att detta inlägg är totalt intressant för alla utom extrema hundnördar (jag känner till en handfull sådana) så ni andra som vill slippa läsa om avföringsdetaljer kan scrolla neråt eller helt sonika klicka på krysset och återkomma en annan dag.


Iallafall så var det en som en kula i diarrén som hade fast form (inte helt lätt att beskriva) Nu efteråt börjar jag fundera om den kulan kan ha något med hans besvär att göra. Det hade faktiskt, med lite fantasi kunnat vara en liten inkapslad kotte, modell mindre. Är det något min Emil älskar så är det just kottar. Hoppas att morgondagens veterinärbesök kan ge något svar.


Antar att det blir en heldag i Luleå imorgon igen. Sist det var nödvändigt var en bit innan jul när Emil fick halsmandlarna borttagna. Usch, fy och tvi, gillar inte att tvingas tillbringa en hel dag i stan, tiden går sakta och jag slösar alldeles för mycket pengar. Snudd på att det skulle bli billigare att köra hem och tillbaks igen. Men med tanke på att det är världens tråkigaste väg får jag väl acceptera en dag på stan.


Min mage har totalhavererat, inte helt oväntat, sista tidens vånda och oro sätter sina spår och magen tillhör den del som tar åt sig. Nu är det snäll föda och regelbundna mattider som gäller en tid framöver.


Apropå mat, igår var vi med jobbet och käkade på sportbaren. Mmmmm, oxfilé i rödvinssås och bauta stora pommes frites yummi, yummi annat går inte att säga.


Vår jämttik Alba löper och husse ska åka dryga 50 mil  för att para henne. Nu gäller det bara att pricka in rätt tillfälle. För att avgöra detta tas ett blodprov hos veterinären. Idag blev det tredje resan till "kreatursstationen" i Kalix för ovannämnda blodprov. Imorgon kommer resultatet och vi väntar med spänning. Ska bli mysigt med lite pupps i huset igen.


Min blomfrön kom idag, jippie. Tänkte prova om mina fingrar fortfarande är gröna. Det är många år sedan jag sist drev upp mina egna plantor. Ska försöka begränsa mig och inte ha så mycket plantor för det är ett jäkla jobb att plantera om dom, vattna och skydda de späda plantorna från stark sol och kyla. På bilderna kan ni se hur dom ska se ut, när dom är vuxna


PETUNIA, HÄNG

Lime och rosalila petunia


    Vaniljfärgad tagetes


Återkommer imorgon med rapport om min shoppingdag och Emis veterinärbesök.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8 9
10
11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards