Alla inlägg den 4 juni 2010

Av Jenny - 4 juni 2010 10:31

Riktigt vovve väder idag, det blåser för fullt och regnet piskar mot rutorna. Sitter här med en kopp kaffe och njuter av friden. Ena vovven sussar gott uppe i soffan och den andra i en liten korg på golvet vid mina fötter, harmoni   

På eftermiddagen styr jag kosan mot Ica igen och gör kvällspasset.


Tänk att få en valp som är inklickad. Inte för att det är jättestort jobb men än dock. Affe är det, tack vare min supergulliga uppfödare. Så igår testade jag honom själv för första gången och jajamensan inga problem alls.

En tacksamhetens tanke till Sari som påminde mig om att inte låsa vid ett beteende utan klicka för många olika saker. Men den enkla anledningen att hunden ska lära sig ”bjuda” på olika beteenden. Annars blir det lätt, sitt, sitt och sitt men jag sitter ju varför klickar du inte.


Ensamhetsträningen med Affe är ju påbörjad, vilket innebär att jag tar med mig Fanny och går. I normala fall kommer ju Fanny att vara hemma så jag räknar med att det blir som en positiv bonus för Affe. När han sedan måste vara ensam hemma på riktigt.

Igår blev det en skarv i planeringen och husse skulle inte hinna hem innan jag åkte till jobbet, rörde sig om dryga 20 minuter.  


Lämnade vovvarna och sa hej då. Halvvägs till stan fick jag iskalla kårar längs ryggraden, tänk om Affe hann smita ut när jag skulle stänga dörren    han är ju snabb den lilla rackaren och han har gjort det förr. Tiden räckte inte till för att åka hem och kolla upp saken, ringde husse som lugnt sa –smiter han ut så är han hos jämtarna, det vet du ju.

Så klart var han inne och allt hade gått bra. Men en gång virrhjärna, alltid virrhjärna   


Att man (jag) gör konstiga saker när man har hund är en underdrift. Beskrev för en flyktigt bekant hur jag satt med Affe utanför Ikea, bara för träningens skull. Denne tyckte visserligen att det var en bra idé men var ändå lite konfunderad och sa med viss tvekan –jaaa, det är ju klart, ingen vet ju faktiskt varför du sitter där, du kanske ska in och handla eller så.

He hee, att sitta där är väl inte det minsta konstigt eller pinsamt. Men när jag däremot var nere på alla fyra häromdagen och låtsades sniffa på en rotvälta som skrämde Affe och två stavgångare kom förbi, kan det emellertid verka en smula underligt för oinvigda   


Ha en trevlig fredag.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards