Alla inlägg den 12 juni 2010

Av Jenny - 12 juni 2010 10:27

Äckel päckel i kvadrat. Att se två ormar på en och samma promenad är allt för mycket för en vek individ som jag. Med anledning av detta kommer naturligtvis migränen ”krälande” som på beställning.

Och nej! Jag överdriver inte, jag har en ren och skär ormfobi, som tenderar att bli värre ju äldre jag blir. Den är inte så illa att jag inte kan vistas i skog och mark, eller på något sätt undviker det. Men när jag väl ser dem, framförallt levande krullar mina tår ihop sig, jag ryser, nackhåren reser sig och idag insåg jag att jag faktiskt hyperventilerade. Min mor som bevittnat mig under en del ormmöten har även kunnat konstatera att alla färg försvinner från mitt ansikte.


Ena ormen var överkörd och platt som en pannkaka. Äcklig men dödare än död, tack för det. Den andra var livslevande och låg och gottade sig i morgonsolen, mitt på vägen där jag och Fanny skulle gå. Fanny var kopplad och gick ordenligt vid min sida så det var aldrig någon fara för henne. Hade det varit Emil, som alltid var pigg, alert och steget före kunde det ha gått illa.

Att fortsätta promenaden förbi eller över ormen var definitivt inte ett alternativ, så det bar hemåt istället.


Har inte gått den vägen på länge och nu lär det dröja innan jag gör det igen.

Första åren här i Keräs syntes inga ormar what so ever. Men sista, kanske fyra åren har de konstant ökat, TYVÄRR.


Vidare så fortsätter renoveringsracklet. Helt plötsligt, i början av veckan slutade golvvärmen att fungera och yllesockorna åkte fram (jag är extremt frusen om mina fötter) Ringde rörfirman som var här igår och kikade. Det visade sig att dosan som sänder ut signaler till termostaterna gått sönder och måste bytas ut. Detta hade de aldrig varit med om tidigare. Vilken tur att de inträffade (hos mig) så de fick bygga på sin erfarenhet lite. Ny dosan anländer förhoppningsvis någon gång nästa vecka. Tur att det inte är vinter och minus 30 grader.


Nä nu är det isblåsa och migränmedicin som gäller. Måste försöka bli bra snabbt, har liksom inte tid och möjlighet att bli sängliggande denna helg.


Må gott, lev väl..

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards