Alla inlägg under oktober 2012

Av Jenny - 19 oktober 2012 19:45

Hata, hata dumma renar. Åh, vad dessa träskalledjur lyckas förpesta mina morgonpromenader.


Vet inte om det var så bra idé det där med att spåra vilt, eller jo, klart det var, men Affe har så att säga fått blodad tand och numera ska allt spåras till och med yttepyttesmå musspår. Här en morgon hade det fallit nysnö och gissa vem som hade fullt upp hela promenaden. Samma någon som förtränger det där med att gå fint i kopplet när det luktar gott på vägen.


Och så dessa förbaskade renar som bosatt sig längs vår favorit väg. Affe blir som besatt när han ser dem, drar som en tok och ska efter, helt okontaktbar. Har helt enkelt lyft upp hunden under armen när han vägrat lyssna på mig, med på följd att han skriker i högan sky, låter faktiskt som jag skulle sticka ett par tre knivar i honom. Dårfink.


På morgonens promenad var Fanny med och fick bevittna familjen Ren. Hon är så kolugn den hunden. Två små muff kom det, jag kallade in henne och hon kom som ett skott. Fanny är min idol.


I ett sinnesförvirrat ögonblick i höstas gick jag och inhandlade lite tulpanlökar. Dessa lökar har så fint hängt i en liten påse i hallen tills idag. Min nyvunna insikt om den annalkande vintern fick mig att plocka fram trädgårdsvantarna och gräva ner lökskrällena. Till min hjälp (stjälp) hade jag min lilla kompanjon, Affe. Önskar jag skulle kunna ha honom lös på gården men det får stanna vid en ljuv dröm tillsvidare.


   Jag ska hjälpa matte att plantera.


   Först måste man bära lökarna dit dom ska.


 Öppna påsen! Vad skulle hon göra utan mig?


   Sedan placera ut lökarna på lämpligt djup och avstånd.


   Undrar om matte märker om jag knycker en liten en.


Julen har börjat så smått i butikerna och jag är lyrisk, det är så fint. Var en sväng till Ikea idag för att spana in deras julutbud och blev riktigt förvånad. Det fanns så mycket fint och inte så där "Ikea stämplat" som deras pynt annars brukar vara. Några julgranskulor fick följa med hem, fast i granen kommer de nog inte att hänga, de är så fina i sig, att bara ha som prydnad.


   Muffins ala julgranskula


   Servetthållare som jag tänker använda redan nu


   Fanny (väl kamouflerad) fick ett fejkfårskinn.


Min gristillverkning har haft ett ofrivilligt uppehåll på grund av materialbrist. Men paketet anlände idag och jag ska plocka med mig det hem efter morgondagens arbetspass. Så spännande med de nya tygerna.


   En trött trädgårdsmästare.


   Halvvägs ut, bak och fram, på tvären, kors och tvärs, det är Affe det.


Trevlig kväll och helg.

Av Jenny - 16 oktober 2012 19:00

Blev idag tillfrågad om jag och Affe ville komma och spåra ett skjutet rådjur. Sa först nej! Det ingen idé eftersom han är så orutinerad, hans ben, svår terräng bla, bla, bla. Bara bortförklaringar för att slippa bli besviken?  

Men ändrade mig lyckligtvis, packade snabbt  in hunden och spårprylarna i bilen.


Det var rent ut sagt en helt överjävlig terräng. Det var snårigt, det var blött och jag hade stora problem att ta mig fram. För Affe gick det lättare eftersom det är lite glesare nertill.

Han hittade blodspår ganska snabbt men gick mest på luftvittring, vilket kanske inte var så konstigt eftersom rådjuret helt plötsligt hoppade upp, från liggande, ca 15 meter framför oss. Efter det bestämde jag mig för att avbryta spårandet. Dels för att Affe var topptunnor galen, han skulle ju efter Bambi, såklart och dels för att det nu var upptrampat kors och tvärs och omöjligt att urskilja de färska spåren.


Nu var det bara andra gången i historien som han spårade vilt och helst hade jag ju så klart sett att han hade fått finna en död bambi. Men i och med att han fick visuell kontakt med rådjuret kan jag ändå tycka att det åtminstone blev en liten belöning. I vart fall så får blodet någon betydelse, hoppas jag.


Det är så andlöst spännande att spåra vilt. Känslan när man märker att hunden får vittring och finner blodspår är obeskrivlig.

Jag saknar innerligt min spårterminator Emil. Vi gjorde en del makalösa spårturer tillsammans. Jägaren jag var med idag, mindes en av dem.  - Jag var inte med och gick sa han,  - men jag vet att ni spårade i mörkret med ficklampa. Det gjorde vi, det hade jag faktiskt glömt.


Det här med spår är vad  jag brinner för, det är varför jag har hund, ett av många skäl. Hundar behöver ha en uppgift, ett jobb, det här är Affes. Jägaren tog mitt nummer och lovade ringa nästa gång han skjutit något, bara för att Affe ska få träna. Det ser jag framemot.


Min lilla grisfamilj växer. Nu är de 4 och jag väntar med spänning på mitt Panduropaket, innehållandes de nya tygerna.

Mina grisar verkar vara uppskattade. Kanske skulle lägga upp tygerna på bloggen och låta er välja "önskegrisen"   


   STORA nassen


   Liten gris gjord på "spillbitar"


   Familjefoto


Apropå nassar.  Mitt i gårdagens gristillverkning visade sig solen från sin bästa sida och det kändes nästan som ett helgerån att sitta inne och skapa grisar. Så fort på med ytterkläderna, ladda fickorna med hundgodis och hänga kameran runt halsen, off we go.
Fanny fick vara lös och roade sig kungligt i en hög med något päckligt. Rulla och gnida i alla vinklar. Yäck! Nå, bättre det än att hon äter eländet.


   Steg 1 Inledningsfasen: lukta


   Steg 2 Gnidafasen


   Steg 3 Repetera steg 2


   Steg 4 Mission completed


   Nu kommer jag matte! Ropade du tidigare? Näää...


På vägen tillbaka skulle vi ta en genväg till en annan skogsväg. Kan knappt tro det är sant, att jag gjorde det igen, gick vilse. Dessutom på samma ställe som förra gången, hur korkad är man. Känslan som uppenbarar sig när man inte vet var man befinner sig är SÅ OBEHAGLIG. Avståenden blir ofantliga, man går och går och det känns som man varit ute i timmar.


   Så här såg det ut, en satans massa identiska träd.


I bästa Nalle Puh-anda sjöng jag en trudelutt där inne i skogen, en egen komponerad sång om hundgodiset i fickan och 10 000 kronors kameran på axeln.
När jag (vi) äntligen lyckats trassla oss ur skogen kom jag åtminstone fram på ett välbekant område. Pust.
Det är som sagt inte första gången jag förvirrat mig i skogen och garanterat inte sista heller. Mer än en gång har sambo får ställa sig i skogen och vråla för att jag ska hitta ut. 

Hålla koll på solen och sådant svammel funkar inte alls, jag är väl ingen indian heller.


   Fundersam Fanny


Idag har det premiärsnöat och varit kallaste natten hittills denna höst med -7,9 grader. Och jag är förvånad. Ska det bli kallt? Ska det komma snö? Har på något sätt lyckas förtränga att det är en vinter vi har framför oss.


    Älskar höstens färger, som snart tyvärr är ett minne blott.


Jösses, tisdagstema idag och jag som inte ens har hunnit kolla vad dagens ämne är. Kanske får hoppa det idag....


Kram på er.

Av Jenny - 15 oktober 2012 10:30

Nej, jag har inte gått under jorden, bara nästan. Var ledig hela helgen men har inte alls känt för att sitta framför datorn.

Jag har haft bra "knä-dagar" vilka det gäller att ta vara på. Så jag och Affe har varit på extremt långa långpromenader. I lördags var vi ute i 2 timmar och 3 minuter och knatade. Jag kunde liksom inte sluta gå, vädret var underbart, naturen likaså, ja allt. På kvällen fick jag betala priset men det var det värt. Som bonus, under vår runda lyckades jag förgrymma två jägare på pass - men sitt för-f inte just vid vägen DÅ, latmaskar!!!


Nu måste jag försöka ta tag i vikten innan den går helt överstyr. Shit, vad fort kläderna krymper. Borde träna, verkligen. Men enda gången jag tar mig till gymmet är när jag får sällskap av min kompanjon. Men på egenhand, no way. Jag försöker, i den mån det går, att ta raskare eller längre promenader. Men hjälper det.....

Laddade i alla fall ner en kulig motivationsgrej till mobilen, Runkeeper, som jag aktiverade på morgonens promenad. Efter 5 minuter höll jag dock på att få min första hjärtinfarkt, Affe också. Mitt i tystnade började en engelsk dam att babbla, högt och ljudligt. Hon informerade mig om tider, tillryggalagda avstånd och något annat jag inte uppfattade. Detta upprepades var 5 minut. Den inställning måste jag ta bort, nu fick jag nöja mig med att dra ner ljudet.

Rätt kul att analysera rundan efteråt. Du får reda på avstånd, tid, kalorier, medelhastighet, var du gått, you name it. Om man nu har någon glädje av det.


Det som verkligen fångat mitt intresse i helgen, jag är själv djupt chockerad, är gristillverkning. Jag har sytt grisar så det stått härliga till. Jag som inte ens kan sy, än mindre följa instruktioner.

Har i ett svagt ögonblick beställt dessa gris-materialsatser från Panduro, enbart för att de var så fruktansvärt söta.


   Detta ska bli grisar, men hur?


När jag öppnade lådan blev jag modfälld, klippa ut mallar, få allt att passa ihop, nåla, sy och bristfälliga skitinstruktioner, rent utsagt. Vad tänkte jag egentligen. För hela familjen stod det  på lådan. Jo, tjena.

Gör om, gör rätt. Ja, jag fick sprätta och sy på nytt, mer än en gång. Men jag fick ihop dem.


   Familjebild på mig och sambo, *haha*


Jag blev faktiskt så begeistrad av gristillverkningen att jag var tvungen att lägga en order hos Panduro. Där jag beställde tyg, jättefina tyger med stjärnor och prickar, som jag ska göra egna grisar av. Mallarna har jag ju redan. Och en fin gris kan man ju faktiskt ha framme året om.

*Hehe* lyckades till och med snåla och pussla så jag fick ihop TVÅ extra små grisar av medföljande tyg. Känns liksom gott på något sjukt sätt, nästan som att jag lyckats lura Panduro. Jag vet, jag är knäpp!


 

Trodde jag aldrig skulle säga det här är, men det är faktiskt roligt att sy grisar eller piglets, som det står på lådan. Tror minsann jag ska skicka grisar istället för julkort i år.


   Knorr på svansen oxå


Nu håller jag på med en JÄTTEgris, också materialsats. Men de små är sötare tycker jag. Ni får själva avgöra, lägger upp en bild när jag är klar med den stora.


Nä, time to go and make a pig.

  

Av Jenny - 12 oktober 2012 20:15

Har varit ledig idag och nu när dagen lider mot sitt slut måste jag återigen förundras över hur snabbt arbetsfria dagar tar slut. Vips så är dagen till ända och det är dags att dra täcket över huvudet.
Och vad har jag egentligen gjort idag?


   Knäckt men inte av! Det ska bli mitt nya motto.


 

Eftersom solen hedrade oss med sin närvaro idag, tog jag med båda vovvarna på en långpromenad, vi var ute i nästan två timmar. Hade med kameran men det var två "bängliga" hundar med helt egen vilja, tvärtemot mattes och vi hann bli ovänner flera gånger.


   Fanny poserar tjänstvilligt, för stunden.


Och tagen på bar gärning blev jag, av själva "väg-ägaren" skit oxå. Vi hade just börjat vår prommis när han anlände. Jag skyndande mig naturligtvis att tala om att jag hade full koll på att jakten börjar i morgon och underförstått då att jag inte skulle gå där längre.

Finns säkert de som önskar att jag hade lika stor respekt för övriga vägar inne i skogen. Sätt upp en bom vetja, kanske det hjälper, kanske inte. Men någonstans måste jag gå och inte blir det längs Keräsjokivägen i alla fall.

Väl hemma var vi hur som helst riktigt nöjda alla tre.


   Fruktsallad längs vägen (ni minns väl åteln jag skrev om igår)


   Vi hittade faktiskt en sked längs vägen, till fruktsalladen?


   Lyckades INTE få dem att glo mot kameran samtidigt.


   Ståöra 1


   Ståöra 2


Jag kör en ny självkontrollsövning med Affe där han ska sitta på sin rumpa när jag hämtar matskålarna från jämthundarna. Avståndet är ungefär en halv meter och det är svårt så svårt, speciellt med Lotta, som är ungefär lika energisk som Affe. När jag hämtat en skål, lägger jag en godbit i den och han får ett varsågod. Det går bättre och bättre men det gäller att stå på kopplet och vara beredd när han kastar sig i väg.


   Tre sätt att hantera en skogspinne: Nummer 1, med tassar.


   Nummer 2, utan tassar.


   Nummer 3, som en galning.


   En släng av parkinsons? Grämer mig hade blivit en kanonbild annars.


Spelade på Bomben igår. Gjorde en egen rad och lämnade in via nätet. Innan läggdags kollade jag resultaten på text-tv och hade en svag aning om att den kanske gått in. Men datorn var avslagen och inte förrän nu på kvällen kom jag ihåg att jag skulle kolla hur det gått.

Hann tänka att om det är väldigt mååååånga tusenlappar då ska jag åka och köpa mig en ny mobil imorgon, en Samsung. Har aldrig haft det märket  tidigare men nu är jag plötsligt akutsugen på just en sådan. Nog satt bomben *yey* men någon ny mobil blir det inte.


   Domherrarna har hittat hit  


Nu ska jag slöa framför teven, resten av kvällen , i mitt nystädade hus och minsann tror jag att jag ska förse magen med lite nybakade scones.


Mycket bilder idag..


Trevlig helg.


Just det, en bild på mitt nördiga duschdraperi, som inte dykt upp än. Detta finns på H&M



Av Jenny - 11 oktober 2012 20:15

Varför måste man slänga limpor längs vår promenadväg?
Eller egentligen vet jag ju varför. Det kallas för åtel.  Översättning för oinvigda: Åtel = hög med ätbart i oftast i olika färg och form, ju äckligare desto bättre, utplacerad för att locka till sig djur av olika slag.
Säkert inte regelrätt tolkning av ordet åtel men den är min privata.

Gissa om min Fanny, den glupskaste av de glupska, var i himmelriket när hon på promenaden fyndade en massa ätbart. Bröd i munnen, bröd i öronen, äta, äta allt vad man kan och inte höra matte som vrålar. Grrrrrrr.


 

332 foton i normal storlek är i väg skickade för framkallning dessutom x antal förstoringar till min fotovägg samt till de två ramarna i hallen. Mest nyfiken är jag på bilderna till hallen. Dessa lät jag göra som oljemålningsimitationer. Kan bli jättesuperbra eller bara skit, det återstår att se.  332 bilder och då har jag gjort ett urval, ska ni veta. Sen, när jag börjar scrappa sker ett nytt urval där enbart de bästa bilderna blir utvalda om fint ombonade i mitt scrapbooks album. Resten hamnar väl i vanligt album och några brukar jag ge bort, till bättre behövanden :)


 

Ibland (ofta) funderar jag hur folk tänker. Kom in en kund som ville lösa in en check. Den var av modellen som vi tar emot men den liksom såg och kändes  annorlunda. - Har du med dig originalet? Frågade jag efter en stunds vridande och vändande på checken. - Nä, nä svarade kunden, - den är 100 mil bort, går det inte med den här? En check, inscannad och utskriven på färgskrivare, jösses...


 

Termometern har frispel 2,2 - 0,2 - 1,9 - 2,1 - 1,3 -2,4 Den flipprar värre en att ett flipper spel. Var säker på att det skulle bli rejält minus i natt men kanske inte ändå.
Hoppas på en fin, klar dag i morgon med pigga hundar eftersom det är sista dagen av uppehållet i älgjakten. När jakten drar igång på lördag igen blir vi bannlysta från den långa, fina promenadvägen (limpvägen)
Fast lycka till att jaga med hund där säger jag, eller överhuvudtaget med hund här i området just nu eftersom det fullkomligt pumpar av Rudolfar(renar) Grannen tvärs över hade ett 15 tal på sin gård härom dagen och längs "limpvägen" är det som sagt gott om renspår. Gott tycker definitivt Fanny, äcklefia.


 

Jag har beställt ett duschdraperi med motivet av en jack russell och en halsduk med hundar på. Det är ganska nördigt kan jag själv tycka. Men oj vad spännande det ska bli att se hur de ser ut.


Har ni förresten läst senaste hundsport och kåseriet av Ursula Wilby. Det är bara SÅ JAG, att köpa dyra, fina hundsängen, som inte har någon riktig plats och som ingen sedan vill ligga i, mer än möjligtvis jag själv.


 

Höll på att fnittra ihjäl mig när jag tog bilderna på hundarna i Musse Piggöronen. Ingen av dem protesterade dock att ha dem på sig, tänk vad mina stackars hundar få stå ut med.

Fanny, fotomodellen nummer ett poserar alltid så tjänstvilligt. Tror hon varit modell i tidigare liv. Den andra, suck, han ser ju bara så tokrolig ut, lilla muppen.


   To be, or not to be, that is the question :)



Go kväller...

Av Jenny - 9 oktober 2012 22:30

Dagens Tisdagstema är SPIRAL.


Spiral, spiral, klurigt värre och det enda jag kan tänka på är hormonspiral *fniss*
Så, näääe, inga foton på några spiraler. Eller, jo vänta för sjutton, SPIRALkorv naturligtvis. Sambons favoritkorv.  


   SPIRALKORV


Här finner du andras spiraler:


EFITen (Ett foto  i timmen)  kommer senare, hoppas jag


Av Jenny - 9 oktober 2012 18:45

EFIT dags igen (Ett Foto I Timmen) I fortsättningen ska jag nog bara vara med i EFIT de dagarna jag är ledig. Jobb-foton har man ju inte så stor glädje av, kanske.


Andras EFIT finner du här



Nå väl, här kommer dagen hittills:



Kl  05.10 Wakie wakie, unnade mig hela 5 minuters snooze medan jag övervägde om jag skulle kliva upp eller somna om. Klev upp eftersom jag faktiskt inte var trött.


 


Kl  6. Gymdags! Inte direkt rusning till maskinerna den här tiden.


 


Kl 7. Home sweet home och dags att duscha. Brrrr, blev kallt, någon hade glömt att elda för varmvatten, hutter!


 


Kl 8. Hungrig som en varg och framförallt TÖRSTIG eftersom jag glömt min vattenflaska hemma. Har alltid med den till träningen i vanliga fall men idag svek visst minnet.


 


Kl 9. Rasta hundarna och bege mig till arbetet.




Kl 10. Två timmar varannan vecka får jag vara "på golvet" ute i butiken och fylla på varor. Veckans bästa och roligaste timmar. I vanliga befinner jag mig i förbutiken


 


Kl 11. Aj, aj mitt knä vill inte alls vara med idag. Iprendags.


 


Kl 12 - 13. På plats i förbutiken, min vanliga stationering, där jag säljer spel, lotter och hälsokost samt hanterar postärenden.


 


Kl 14. Dagens paketskörd anländer och ska ankomstregistreras samt placeras på hyllorna i postrummet.


 


Kl 15. Stämplar ut och åker hem


 


Kl 16. Matdags. Smarta jag hade redan igår förberett kyckling mangochutney, så enkelt att bara ställa in i ugnen och vips 30 minuter senare KLAR! Mmmmm, starkt och gott. En begränsad hög med cashewnötter i högra hörnet eftersom sambo inte delar mitt tycke för dessa.


 


Kl 17. Öppnar mitt paket från Bokus. En helmassa nya böcker. Vill ju börja med allihopa på en gång. Men eftersom jag redan håller på med Hungerspelen och Sagan om ringen, får det räcka tills vidare. Samtliga författare i senaste bokhögen är helt obekanta för mig. Dessutom är det helt olika genrer på böckerna. Spännande!


 


Kl 18. Sambo har hämtat posten och förutom reklam och räkningar finns mitt nya bling bling från Edblad, så fina.  



KL 19 Tänkte glo på TV men det tänkte inte Telia. Så less på detta felmeddelande. Orka starta om och uppgradera systemet idag IGEN.


 


Kl 20. Skulle ägna tid åt fyrbeningarna som blivit lite försummade idag. Men Fanny har hängt upp "Var god stör ej" skylten så jag har istället ägnat mig åt att skicka iväg 332 foton för framkallning.


 

Kl 21. Så fort jag laddat upp de gångna timmarna ska jag bänka mig i soffan och se slutet av Morden i Midsomer (inspelning)  och dricka en balja te.


 


KL 22. Jag är periodare när det gäller böcker och korsord. Just nu slukar  jag bägge. En bra avslutning på kvällen är att klura lite.





Kl 22.30 Nu är det definitivt dags att dra ner rullgardinen och släcka lampan. God natt och tack för idag.


 

Av Jenny - 6 oktober 2012 19:15

Tänkte bara börja med att tala om att jag minsann har inhandlat årets första julklapp, det ni. Och något helt ovidkommande. Stod och skivade champinjoner härom dagen och är det bara jag eller ? Men det enda jag kunde tänka på var Super Mario :) 




 

För x-antal år sedan drog jag igång "projekt  fotovägg" Men det blev aldrig riktigt bra och inspirationen att fullfölja liksom bara dog.
Känns nästan pinsamt att erkänna men i flera års tid nu har enbart 3 ramarna blivit fotoförsedda.
Borde väl kanske ha varit en rejäl spark i baken när min mor för en tid sedan gick fram till fotoväggen, begrundade den en stund och sa fundersamt  - men är det samma bild i alla ramarna?  *gapskratt*  Inte samma bild men väl samma bakgrundspapper. Bra där mamma.


Igår beslöt jag mig för att ta tag i eländet, äntligen. Jag flyttade på någon ram, la till och bytte ut storlekar och vips helt plötsligt, där satt den. Jag är nöjd och det är ta mig sjutton sällsynt. Min devis är ju att allt kan bli och göras bättre. Men inte min fotovägg, den är fulländad. *hehe*


   Symmetriskt = tråkigt???


Fotoväggar utan symmetri, med ramar i olika färger och former är jättefina, i inredningsmagasin och hos andra. När jag möblerade om på min vägg försvann osymmetrin och jag tror det var det som gjorde att bitarna föll på plats. Jag är väl en tråkig och kantig person kanske.


Eftersom jag ändå var igång beslöt jag mig för att färdigställa hallen också. Med hallresultatet blev jag inte lika nöjd. Ramarna hade kunnat flyttas ut mot hörnen några centimeter, - allt kan göras bättre, men tillsvidare får detta duga.


   Hallen. Åh vad ramarnas position stör mig, grrrrr.


Nu återstår det värsta. Att välja ut foton!  Har en del att välja på.  Men vilka ska jag ta? Vilka ska bli "stora" ? Ska jag hålla mig till ett tema? Svartvitt VS färg? Frågorna är många. Men innan helgen är över ska bilderna vara valda och iväg mejlade till något fotoföretag.


Affe hade det jobbigt igår, lilla puckot. Han har någon slags fobi mot/för hundar på väggen. Första gången jag märkte detta var på Strömsholms djursjukhus, då han helt plötsligt efter att ha vrålstirrat på en plansch på väggen, började morra och småmuffa. Det som fångat hans blick var en anatomiaffisch på en svart TECKNAD hund. *weirdo*

cuckoo smiley
Här hemma har jag ju en del hundfoton på väggarna, som samtliga har blivit morrade åt och utskällda. Efter ett tag vänjer han sig, tack och lov.
Igår var det minsann en ny hundtavla på väggen, en Fanny som stirrade på honom när låg i soffan och skulle mysa. Hela kvällen kastade han vaksamma blickar mot tavlan med den ondskefulla hunden.


   Hotfulla Fanny


Regnandet fortsätter och igår blev det en vilodag från promenerandet, både för mig och samtliga hundar, vilket säkert bara är nyttigt.


 


Idag struntade jag och Affe i regnet och begav oss i väg på långa rundan. Vet inte vad som for i mig men jag kände bara för att släppa honom lös och fri som vinden, vilket jag gjorde. Brukar inte vilja släppa honom efter denna väg eftersom den är så krokig och man får därför väldigt dålig uppsikt. Men idag trotsade jag alla farhågor och  över 70 minuter sprang lilla herren för allt vad benen bar, över stock och sten, fram och tillbaka, helt extatiskt lycklig.


 


Jag passade på att träna på den livsviktiga inkallningen. Att kalla in och sedan ge fri kommandot är idealiskt. Annars är det risk att man får en hund som lär sig - Aha, matte ropar och går jag till henne blir jag kopplad, boooooring, jag skiter i henne. Jag försöker variera Affes belöningar och den senaste är faktiskt en uppgift i sig för honom, fast en rolig sådan. När jag har kallat in honom och han kommer, får han sitta, jag går i väg slänger en godis och ropar - varsågod och sök. Mycket uppskattat av Herr Piraff.


   Denna bild skickade sambo i onsdags när jag jobbade. Log resten av dagen :)


Något lustigt och lite förbryllande med Affe längs denna väg är att han alltid exakt på samma sträcka och alltid på tillbakavägen, går jättefint vid min sida, ALLTID. Han tar kontakt och uppför sig verkligen exemplariskt. Det lustiga är att han gjorde samma sak idag fast han var lös. Något har jag gjort "rätt" just där, tänk om det skulle funka lika klockrent på andra ställen också.
Nu hoppas jag så klart att dagens maraton inte ska ha någon negativ effekt på hans ben, hoppas, hoppas.
Håller han för detta, då ska jag sluta analysera, jag lovar.


Alla hundar är väl egna och speciella på sitt sätt, vissa mer och vissa mindre. Affe tillhör definitivt kategorin MER och hans senaste "speciella" aktivitet består i att vara I MIN TRÄNINGSVÄSKA. Jepp, i träningsväskan lekandes med mina gymvantar. Det brukar sluta med att han lägger sig ner i den. Han ser inte klok ut och man kan inte annat än skratta åt honom.


   På väg på promenad men först ett besök i väskan.


   Yes, där var den, vanten!


Ni får ha överseende med dagens inlägg, jag tappar bokstäver och kastar om ord, har gått igenom texten tre gånger nu och hittar nya fel varje gång. Suck, en kraftig släng av dyslexi? Konstigt hur det kan vara vissa dagar.



Ha en trevlig kväll.


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
29 30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards