Alla inlägg den 20 juni 2012

Av Jenny - 20 juni 2012 08:15

Jo tjena. Tog mig själv i kragen, selade på Affe och taggade för årets första cykeltur. Skulle ställa in sadelhöjden och fann att det var punktering på bakdäcket. Surare än sur släpade jag med mig en superladdad Affe in igen. Så var det med den cykelmotionen. Typiskt!  

Min lilla vita pojkterrier lider av överskottsenergi x 10. Brukar vara så efter min jobbiga jobbvecka. Men han känns faktiskt värre än vanligt. Efter den misslyckade cykelturen hoppade jag in i duschen i istället. Medan jag lät de ljumma strålarna skölja bort mitt griniga humör, hörde jag ljud, misstänkt ljud. Affe hade lyckats öppna dörren till badrummet och ägnade sig nu åt att tömma tvättmaskinen på smutstvätt. Fick tag i en socka, stack iväg med den. Kom tillbaka, hade dragkamp med husses kallingar som tydligen inte ville lämna tvättmaskinen. Nöjde sig  med en strumpa istället och pep i väg med den. Där står jag löddrig från topp till tå. Provar lite lätt med NEJ! Men någon har alldeles för roligt för att lyssna på det örat. Sammantaget fyra strumpor hittade jag senare på vardagsrumsgolvet.


   Jag knyckt strumpor? Nä, vet inte vad du snackar om. Har du bevis?

Har en gammal hundsäng på ben från Ikea som jag tänkte ge nytt liv genom att klä om den. Bredde ut tyget över sängen (eller pallen)och snabbare än blixten passar Affe på att krypa in under själva sängen och lägga sig till rätta. Varför ligga ovanpå när man kan ligga under, nästan som i  en koja. Hade inte alls tänkt ha någon volang eller kappa på sängen men jag får nog tänka om för den här hunden gillar verkligen att gömma sig i diverse kryp in.

   Men vad sysslar han med?

   Ska man verkligen ligga under?


   Vad glor ni på? Fattar ni inte att jag är en grythund, på riktigt!


    


Jag är så smart så det nästan gör ont *hehe* Lägger ju in egen sill men när sillen är klar att avnjutas  ogillar jag starkt att behöva tugga på de hårda sillkryddorna. Så smarta jag la så klart sillkryddorna i ett kaffefilter, hällde över lagen och sänkte sedan ner kaffefiltret i sillagen, likt en gigantisk tepåse. Där den nu får ligga och dra ett par dagar. Smart va?


Passade på efter måndagens arbetspass att handla det mesta jag behöver inför midsommar. Vis av erfarenhet vet jag att det brukar se ut som Ryssland på hyllorna och folk är som gamar och hyenor. Lök, dill, creme fraiche och gräddfil är sådant som brukar ha  en strykande åtgång. Minns året när löken tog slut, jösses vilket kaos. Men HA, jag har köpt allt sådant och den obligatoriska färskpotatisen. Min egna hann ju tyvärr inte bli riktig klar. En vecka var visst för kort tid för skörd.


Redan igår var det faktiskt "gamvarning" i butiken. Folk låg formligen dubbelvikta över lådorna med billig färskpotatis och kassaköerna ringlade sig långa.
Att gå senare och komma tidigare till arbetspassen är vardag för mig så här innan midsommar, vilket oftast är helt ok. Igår fick jag dock stampa med foten och säga nej! Jag har hundar som behöver komma ut och sambo är borta på jobb. Kompromissen blev att jag börjar 90 minuter före utsatt tid och kanske kan gå hem 30 minuter tidigare. Fast det räknar jag inte med.

Har haft träningsuppehåll i snart två veckor nu vilket är både skönt och  inte skönt. Hjärnan, kroppen och välbefinnandet saknar träningen. Men åh så skönt det varit att inte behöva stressa iväg på morgonen. Det kommer att bli en gräsligt TUNG nystart nästa vecka eftersom någon definitivt drabbats av latmasken. Tänkte att jag skulle ha tagit en liten löprunda idag innan jobbet (för att kompensera åtminstone lite för gårdagens gigantiska pizza) Men ooops, jag har visst glömt löpardojjorna på jobbet. Vad synd.

Vädret här är inget vidare, inte för att jag klagar, egentligen. Lite mera vind vore absolut att önska så de stygga myggen blåste bort. Och kanske lite varmare med tanke på att jag inte har någon som helst värme i huset nu när reglaget till golvvärmen är sönder.


Undrar om det inte finns ett par gamla reservdojjor här hemma, har faktsikt en liten gnutta spring i benen känner jag.


Ha det!


Ps visste ju att min midsommarledighet skulle ändras. Kollegan ringde alldeles just. Så nu jobbar jag midsommar (igen) Men det är två dagar kvar, massor hinner hända, suck!




Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards