Alla inlägg den 27 juni 2012

Av Jenny - 27 juni 2012 19:45

Har egentligen haft ett inlägg på gång sedan den 23/6 men inte lyckats färdigställa det och nu när jag ögnade igenom det kändes det ju inte alls aktuellt längre. Börja om från början, börja om på nytt.


Tråkvädret är tillbaka. Det var fint över midsommar men nu är det grått och mulet igen. Idag har det regnat hela dagen och dessutom blåst rejält. Endast 7 grader varmt visar termometern och faktiskt hade jag bilens sätesvärmare på imorse.


   Sova är bra aktivitet när det är busväder ute. Är det bara jag som ser likheter med Sid från Ice age?


  Sid/Affe

   Om det kniper kan man alltid ta sig en tuppis i skåpet.

Icafolkets första semesterperiod är nu inne på tredje dagen, vilket betyder att om sju veckor och fyra dagar är det fritt fram för min ledighet. Om jag är sugen då. Idag har jag då inte alls varit sugen att jobba. Förbaskade huvud, nack och axelvärk som gör det hela så tungrott. Hoppas det är bättre resten av veckan för det är inga korta pass som väntar.   

Minns ni när jag bestämde att jag skulle fläska fram till midsommar och sedan fick det vara NOG. I måndags var dagen D. Dagen då det var nog. Kommer att köra strikt i minst 4 men helst 8 veckor. Under denna period försöker jag minimera fett och kolhydratsintaget. Tänkte undvika bröd helt och hållet. Inga limpmackor och definitivt inget fikabröd. Mest av allt kommer jag nog att sakna mina obligatoriska fredagsscones. Snyft.  

Tanken med de 8 veckornas avhållsamhet från diverse gottigheter är lite synonymt med den ovannämnda semesterperioden på jobbet. Det är aldrig roligt att jobba när stora massan är ledig dessutom med mycket ny personal och större kundtryck. Så jag tänkte som så, att det är väl lika bra att packa samman allt trist och göra bort det på en och samma gång, deffa och slita räv på jobbet. *hihi*
Fast jag kan tycka att även om det så klart är trist med restriktioner i ätandet så känns det ändå skönt. Livet blir på något sätt enklare när man slipper gräva i kyl, frys och skafferi efter godsaker.

Har funderat hela gårdagen på vad jag egentligen sysslade med förra sommaren. Jag vet att jag inte klippte gräset en enda gång. Jag åkte inte till Stockholm. Jag planterade inga blommor och jag rensade definitivt inget ogräs (vilket straffat sig i år) Så vad sjutton pysslade jag med egentligen, förutom att jobba? Har lite svårt att tro att jag bara suttit på min rumpa och inte gjort något alls. Det är liksom inte  jag.

Apropå ogräs, suck. Gården börjar på sina ställen likna en äng och sambos farmor (som varit med och byggt upp huset) vrider sig nog i sin grav när hon ser hur jag låtit rabatterna förfalla. Nå, nu har jag iallafall inlett kampen. Men vilket jobb det är och ni skulle ha sett min tuffa dragkamp med Lupinerna. Ett tips från coachen. Plantera ALDRIG Lupiner i vanliga rabatten. De sprider sig som pesten och är nästan lika omöjliga att bli av med.

Var och fyndade hundtäcken på Hööks idag. När det är 50 % måste man ju bara slå till. Fotomodellerna var inte riktigt på hugget och mitt tålamod var inte heller det på topp. Hästfantaster kan nog liksom jag dra paralleller med det klassiska golden stripe täcket som var mycket poppis, i vart fall förr om åren.

 


Gnägg, gnägg


   Passar även lilla fröken.


   Nu har Affe både täcke och "jamas" i samma tyg  :)

   

 Nä nu spricker skallen snart. Sängen hägrar.


Ha en fortsatt bra vecka.


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards