Alla inlägg den 14 maj 2010

Av Jenny - 14 maj 2010 22:00

Framöver får ni härda ut med att bloggen kommer att bestå av Affe bilder och Affe redovisningar   


Just nu går vardagen ut på att lära känna den lilla krabaten och se vad han går för. Jag försöker ha en daglig rutin med att borsta, pilla på tassar och tänder samt naturligtvis föra lite oljud.


Det mesta i ljudväg verkar vara farligt första gången. Inte så att han springer iväg och gömmer sig utan mer att han stannar upp, tar en paus i det han pysslar med, tittar, för att sedan återgå. Men att tex gå på presenningar och annat prassligt (som Fanny undviker i det yttersta) bekommer honom inte ett dugg.


Igår kom mitt snart 2 åriga gudbarn på besök med sina föräldrar. Vad jag vet så var det Affes första möte med barn.

Till en början var han lite avvaktande och undvikande men det gick bättre och bättre hela tiden. Hon fick klappa och ta på honom utan problem. Deras hem står öppet för oss så vi kan upprätt hålla kontakten mellan Affe, barn och katt.  Bra träning för Affe och så trevligt för matte att få träffas, dricka kaffe och surra lite   


Idag har vi varit till veterinären. Jepp, bekymren har redan inletts   Fast fullt så allvarligt är det inte. Han luktar lite skunk ur ena örat och kliar sig en del plus att han verkar ha ont i lilla rumpan. Så mycket klokare blev vi dessvärre inte av besöket. MEN ur hanteringssynpunkt var det helt perfekt. Ett veterinärbesök som inte var alltför obehagligt men som ändå innebar kläm och känn av okänd människa, nya ljud och nya lukter samt bilåkning. Bilåkning (transportbur i framsätet)  som föresten i dags läget vållar noll problem.

Fick med mig öronrengörning och order om psylliumfrön i maten en tid framöver. Samma frön som Emil blev ordinerad så de finns hemma redan.


Hur går det med Fanny då? Jo då, alldeles utmärkt     Hon ser ut som en raggig getabock bredvid Affe men så roligt hon har, det syns så tydligt de busar. Det är inte så mycket jaga-spinga lek, tack och lov utan nästan uteslutande med munnen, i korgen. Affe ligger i och för sig mest utanför korgen eftersom han trillar ur konstant   Men är lika fort tillbaka igen, likt en gummiboll.


Igår skedde ett efterlängtat ögonblick (från mattes sida) Fanny och Affe sov i samma korg, så gulligt och mysigt. Och just i skrivande stund ligger de båda två på golvet i samma solfläck, en "Fanny specialitet" Han lär sig av henne, på gott och ont.


Visste ni förresten att vi igår hade lika varmt i Haparanda som på Kanarieöarna? Närmare bestämt Las Palmas. Surt för dem som betalt många tusenlappar för att åka till värmen när det räcker att besöka Ikea-land   




Må gott.


 Mys i samma korg

    Affe klättermus


  Var är vovven..

 

  

Tugga ben, varför göra det lätt..

 

 

En riktig linslus :) 


Två solkatter  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21 22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards