Alla inlägg den 18 maj 2010

Av Jenny - 18 maj 2010 19:00

Jaaaaaaaaa, det är sant   


Kunde bara inte låta bli att lägga ett litet korvspår åt Affe igår kväll. Det blev så klart ett ytterst kort spår, kanske 6 meter och tätt med korvbitar i varje steg, lagt i medvind och ingen liggtid alls.


Ni som pysslar med spår vet den där speciella sugande känslan av spänning och förväntan som uppstår när man lagt sitt spår. Spela roll att vovven är 9 veckor och ska spåra utan sele och helt alldeles kravlöst, känslan fanns i alla fall.


Visade på första korvbiten och nästa, mer behövdes inte. Han spårade ända till slutet, rakt på, utan att vika av en tum. Lycka, lycka, lycka     Säger kanske inte så jättemycket om framtiden men lite hoppfullt verkar det allt. Här kommer lite bildbevis för alla spårnördar. Titta, anlysera och njuuut.


 


 


  


       


Försökte förklara känslan som fanns hos mig efter det lyckade spåret för sambo som antagligen tyckte jag var helknäpp som nästan fällde en liten tår av lycka. -Tänk när din unga jämte skäller på älg för allra första gången, så känns det för mig just nu. Då tror jag han förstod.


Idag har vi varit till Nikkala och socialtränat hos goda vänner. Affe struttade gladeligen omkring som att han varit där hur många gånger som helst. Tog ett skutt och for över och hälsade på grannen också, lika bra när man ändå håller på ;)


Inne fyndade han, en stor mjukisråtta. Den tog han utan tvekan och gick omkring med i truten, såg nästan ut som att skulle gömma den någonstans. Sedan blev det enligt mitt önskemål kläm och känn på Affedags. Det slutade med att han somnade i Ia´s famn. Tusen tack Ia för att du tog dig tid, det betyder så mycket   


Inatt kräktes han, det var ett barr som ville ut. Fanny är inte helt ok i sitt öga, det varar lite lätt. Har tvättat med kokt vatten och hoppas det ska bli bättre.


Lämnade Affe ensam ”på riktigt” idag. Passade på när han var supertrött. Tog med mig Fanny och gick ut. Han följde med till dörren men gick och la sig direkt när vi gått ut. Spinkade på honom genom fönstret och han sov som en sten. Hundarna på gården började skälla. Han vaknade, filosoferade en stund men la sig och somnade på nytt. Då tyckte jag att det var läge att gå in igen =)


Han börjar bli snabb i benen och smiter till jämtarna. Matte börjar bli less men inte Affe.


    


Imorgon ska vi försöka ta oss till stan och brukshundsklubbens onsdagsträning.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21 22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards