Alla inlägg den 25 maj 2010

Av Jenny - 25 maj 2010 15:45












Morr, hade skrivit ett långt inlägg så bara försvann det just när jag var klar. Åh vad less man blir.


Börja om…


Är valpledig idag och vi har ägnat förmiddagen åt att socialisera oss. Inledde med att åka till Maria   och hennes lill-bebba Lucas   (ett ”riktigt” barn på ca 8 veckor   ) Ett mycket trevligt besök och Affe fick dessutom lite träning i ”light” barnagråt.


Åkte vi vidare till Shell och hälsade på husse. På vägen hem stannade vi till hos Karina i Salmis för att titta på hästarna. Han har träffat hästar tidigare, dagen efter jag hämtat honom och då var de gräsligt otäcka. De gigantiska fyrbeningarna var fortfarande lite läbbiga så fler besök krävs men det var stor (positiv)skillnad på reaktionen. Gick in och hälsade på Karina som genast tog sig an Affe. Nu snarkar han gott efter förmiddagens aktiviteter.


Lämnade honom ensam en liten stund imorse då jag och Fanny gick och hämtade tidningen. Gjorde så att jag strödde ut lite av hans mat på golvet innan vi gick. Likandan procedur nu på eftermiddagen när vi hämtade posten, lite pip och gnäll hördes. När det blev ett tyst ögonblick gick vi in. Tar visserligen inte många minuter att hämta tidningen men mer behövs inte i början.


Körde med inomhus koppelträning igår, på ett lekfullt sätt, gick jättebra och jag belönade snabbt när han tittade på mig samt följde efter mig Koppel och halsband verkar inte vara någon stor grej, antar att han blev härdad utanför Arlanda då det blev minst trettio minuters effektiv träning med koppel. Kunde ju ha fått motsatt effekt också.


Är inte den som klär på mina hundar en massa prylar mer än jacka när det är snorkallt, reflexväst i mörkret osv. Men alla mina hundar får minst en gång i sitt liv stoltera i den vackra, stickade DIF tröjan. Dessutom är det en riktigt bra hanteringsövning att få på dem tröjan. Så här har ni Affe i tröjan med djurgårdsfärger.

  


Fick två nya hundböcker i brevlådan igår. Valpvardag av Yrsa Franzén Görnerup och Ledarskap med Cesar av Cesar Millan.

Valpvardag : en bra start på ett långt hundliv  Ledarskap med Cesar


Har redan börjat med Valpvardag och hittade en checklista för socialisering. Här är ett axplock från den:

  • Raggig hund
  • Jättehund
  • Man med skägg
  • Någon med solglasögon
  • Någon med hatt
  • Någon med paraply
  • Skolbarn
  • Pensionär
  • Någon som går annorlunda

Vilket heltidsjobb det är att få en hund socialiserad och detta är ändå bara människodelen, tänk bara på alla olika miljöer som ska besökas samt olika situationer man ska utsätta vovven för osv. Nu är jag lite extra nojjig eftersom socialträningen inte gick så bra med Emil och i stället för att utsätta honom för olika miljöer, människor och situationer, undvek jag det i det längsta eftersom han tyckte det var jobbigt. Fel, fel, fel      Tur att det aldrig är försent för att lära sig     



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21 22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards