Direktlänk till inlägg 28 februari 2011

Hello sunshine!

Av Jenny - 28 februari 2011 10:00

Idag fanns det ungefär 100 000 lämpliga, glada och pigga rubriker på mitt inlägg. Varför? Jo, jag satte milen imorse och det var länge sedan sist. Jippie!    Solen skiner, det är nästan nollgradigt och jag ska jobba (ja, det är positivt)


Mer om milen eftersom den betyder mycket för mig.

Premiärmilen gjorde jag den 13 juni 2009 (mitt gudbarns 1 årsdag och mormors 79 årsdag, en dag att minnas alltså)

Sedan har det ju blivit lite då och då. Nu har det varit ett megalångt uppehåll på minst ett år och jag har knappt sprungit 1 km under den tiden pga. diverse skador.


Tanken var inte att det skulle bli 10 km idag eftersom jag inte kommit igång ordentligt med löpträningen. Sprang 5 km för någon vecka sedan och efter det bara nedvarvning efter träningspasset på någon ynka km.


Vid 7.5 km blev det lite tyngre och jag sänkte lutningen 1 grad (springer numera alltid med minst 1.5 graders motstånd, vilket tydligen ska motsvara löp i ute terräng) och nu blev det som att springa i nedförsbacke, smart drag.  


Men på det stora hela gick det ovanligt lätt (inga nära döden upplevelser eller den berömda väggen) och jag kunde öka farten rejält sista kilometern. Är fegis när det kommer till att dra på i förväg men när man vet att man klarar det är det biff. Beviset  

Ingen skryttid men det struntar jag i.


Nu strävar jag inte efter någon superbra tid, mitt mål i dags läget är bara att klara 10 km (upprepade gånger) och så småningom längre etapper. Men visst var det lite nice att tiden blev just under 60 min. Det är bra för att vara slöhögen Jenny. Jag är egentligen en väldigt lat och bekväm människa, ska ni veta. Det som driver mig är min envishet.


Blev inte så mycket till styrketräning   efter löpet, kroppen var lite för trött. Men nu efter iskall dusch (hade missat att elda för varmvatten igår kväll) frukost och kaffe, har jag återfått lite energi, lagom till 2x hundpromenader, hoppas jag. 


Det underlättar definitivt att promenaderna kommer att ske i strålande solsken och endast 2 minusgrader (blir mildare hela tiden) Man blir så attans sugen på varm choklad och korvgrillning när det är sådant här ljuvligt väder.


Klockan 13.30 beger jag mig mot Ica och dagens arbetspass. Känner mig nästan speedad, hoppas det håller i sig tills passet är slut åtminstone. Vågar inte sitta längre, känner nämligen hur ”likstelheten” kommer krypande så sakteliga.


Ut i   

 
 
Malin

Malin

28 februari 2011 19:37

HERRE J***AR!!!
Springa en mil - e du galen tös??!
Jag kan gå raskt i skogsterräng en
hel dag, men springa - nähää du!
+ att jag har kassa knän efter hästtiden..

Jepp - en valp bidde det! Går ju inte att
stå över när det blev en sån läcker kull
efter min egen hane - vad det blir av lilla
mÖnster/mOnster-valpen får tiden utvisa!
Nya valpbilder på bloggen idag o hon har
gjort entré på hemsidan!

Tjillevippen!

http://www.madofi.se

 
Ingen bild

Melitta

1 mars 2011 08:37

Grattis:) det har du gjort bra:) tränar du inför vårruset? hihi... Blir en baggis med dina resultat:)
Själv har jag åkt på en förkylning:( så ligger lite lågt för att orka jobba:)
Ha en underbar dag på jobbet;) Kramiz

 
Ingen bild

Jenny

1 mars 2011 18:37

Melitta, vad tror du om Stockholm maraton, ha haa =D Ne, gammeltanten försöker bara intala sig själv och bevisa att hon inte är så gammal och orkeslös som hon faktiskt är.

 
Ingen bild

Melitta

2 mars 2011 08:51

Nu pratar du om din granne för du är då ingen gammeltant:) Lång ifrån det:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 26 april 2022 19:40

Bloggen finns kvar och jag kan fortfarande logga in "wow" Det här var min bästa terapi under tunga tider som när jag tänker efter inte alls känns speciellt tunga idag. Vilket lyxliv jag levde. Synd bara att jag inte insåg det då.   Nåväl, kanske ...

Av Jenny - 2 juli 2017 19:00

Shit och helvete, vilken vecka.... Snacka om bottenrekord. Jag har aldrig i hela mitt liv varit så långt ner på botten som nu. Jag har gråtit tårar nog att fylla ett badhus. Hemma, på jobbet. Jag har brutit ihop så många gånger.  Mat! Jag har inte ku...

Av Jenny - 25 juni 2017 19:45

Det är underbart att vara jag. Underbart 24 timmar om dygnet, VERKLIGEN. Får ofta höra att jag inte har något liv och att allt är sååååå enkelt när man är själv. Jo tjena. Undrar var jag ska börja. Men tro mig, ni hade inte velat gå ett steg i mina s...

Av Jenny - 22 april 2017 19:15

För precis ett år sedan berättade jag på bloggen att jag hade fått ett nytt större ansvarsområde på jobbet. Idag får jag göra exakt samma sak. Jag kan dessutom bjuda er på en titel. Jenny -säljledare kolonial. En "resa" jag påbörjat har i och med det...

Av Jenny - 9 april 2017 20:30

Det var ett tag sedan, minsann. Och gissa vad jag har gjort sedan sist, om nu någon finns kvar          Jag har varit på min tredje "solo"resa, som tog mig tillbaka till Thailand och två för mig helt nya ställen. Första veckan tillbringade j...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18 19 20
21
22 23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards