Alla inlägg den 16 augusti 2012

Av Jenny - 16 augusti 2012 07:15

Mattes lilla Affe i skogen gick, myggor på nosen och blåbär i blick...... (melodi mors lilla Olle)

Milde himmel vad den här hunden sätter i sig blåbär. Om jag hade ett halvt kilo bär i min hink kan man fundera på hur mycket han har i sin lilla mage.

Vi har varit i väg ett flertal korta svängar för att fylla på blåbärslagret i frysen men knott, mygg och annat bitande djävulskap gör det nästan outhärdligt, kan lätt få en vuxen människa att grina. Dessutom är det stor konkurrens om de få bären som finns. Vem hinner först, jag eller Affe. Helt hämningslöst ställer han sig mitt i tuvan och rensar den effektivt på bär, gärna de största och saftigaste, naturligtvis. Tänkte strypa hundf_n när han hittade min hink med färdigplockade blåbär. -Åh, vad praktiskt, då slipper man ju rensa, vilken snäll matte jag har. Men snälla matte vrålade så halva Keräs måste ha satt kaffet i vrångstrupen och Affe har inte upprepat sitt tjuvandet från hinken. Gissa vems bajja som var alldeles svart nästa dag.


Nu har nästan hela semesterperioden avverkats för Ica personalen, vi är inne på åttonde och sista veckan. Hurra! Jag överlevde även denna sommar. Mina (fyra till) åtta veckors avhållsamhets-deal från gottigheter är därmed nästan fullföljd. Jag tror dock att jag kommer att stupa på målsnöret, vilket kan kvitta eftersom hela dealen ändå inte haft förväntad effekt. Jag kan i alla  fall numera, med lite godvilja, få på mig kjolen som så snöpligt hade krympt i skåpförvaringen. Tror jag lyckats töja ut den med mitt evinnerliga provande.  Men det är ingen vacker syn. Tänk er en korv på grillen som börjar spricka i skinnet och liksom fläks upp och väller över. Så känner jag mig, men en stor svart kofta tar lyckligtvis udden av det hela.

Annars har jag skött mig exemplariskt under dealens gång och alltså, inget gofika, inget bröd, ingen Baileys, ingen pasta, ris eller potatis, inga chips, ingen glass och så vidare. Magen mår definitivt bättre och är mindre uppblåst när jag skippat brödet och det andra.


   Sista tappra jordgubben?


   Numera befinner sig denna vackra gubbe i min mage


Övrigt oviktigt vetande. Har skeppat iväg sambo och hans matlådor, 38 styckna bestämde han sig för att ta med och plötsligt blev det lite plats i frysen igen.


Tänk, min nya dator kom för en dryg vecka sedan och jag har inte ens hunnit öppna lådan ännu. Fast jag har alltid gillat känslan av den som spar han har.


   Himlen hade skådespel en kväll här i veckan


   Otroliga färger

Nästa vecka ska jag äntligen i väg och förhoppningsvis få  nya migränmediciner, hoppas kunna få testa någon ny variant, om det finns. Känner mig ännu inte helt 100 fast det gått en hel vecka idag sedan anfallet inleddes. Pust, det tar på krafterna och jag känner mig ganska sliten i kropp och knopp.
Lyckades i alla fall ta mig ut och springa milen igår innan jobbet. Fast det blev faktiskt längre än en mil. Konditionen och orken håller för längre sträckor nu men inte mitt knä, som sa ifrån rätt rejält under gårdagens runda. Misstänker att det nu kommer att krävas någon veckas avhållsamhet från springande igen, SKIT!

 

Nu på prommis med Piraff och Fanny sedan mot arbetet. Ha en bra dag.


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards