Alla inlägg den 22 september 2012

Av Jenny - 22 september 2012 12:15

Innan klockan slagit nio i morse hade jag hunnit baka ut ett  valnötsbröd och gräddat det (4o minuters jäsning och 60 min i ugnen) Gjort eld i pannan, bakat ut och gräddat kalljästa bullar (inklusive två timmars jästid) Röjt undan all röra i köket, tagit en morgonpromenad med Affe, varit till stan och handlat samt ätit frukost. Det är inte klapp på axeln jag vill ha genom att berätta detta, tvärtom. Vad hade jag inte gett för att istället fått ligga och sova till klockan nio.


   Vacker höstmorgon med några minusgrader.


 



   Spanar-Affe


Jag sover så fruktansvärt illa just nu och hade jag inte varit första klassens motståndare till allt vad sömnmedel heter så hade det nog suttit på sin plats nu.

Jag ser ut som ett vattensvullet lik och mår nästan som ett också. Blek och plufsig med fina påsar under ögonen. Som extra piff, kan vi lägga till huvudvärk. Trött så in i själen är jag och inte på humör för någonting alls. Törs inte ens tala om hur lite jag faktiskt sover men börjar själv tycka att det är ett mindre mirakel att jag står på mina ben. Mardrömmen härom natten har definitivt inte underlättat för sömnen och jag är livrädd att det ska komma någon slags fortsättning på den.


   Att räkna pippisar hjälper inte mot sömnsvårigheter, jag har provat.


Åter till bakningen. Valnötsbrödet var ok men inte mer än så. Har redan kasserat det receptet. Bullarna, klassiska Rimbobullar blev som de brukar, ganska smarriga. Men det höll på att bli katastrof, som vanligt. För i fyllningen som består av smör, socker och vaniljsocker hade trött-i-mössan Jenny satt bakpulver istället för vaniljsocker. Jag hade förväxlat burkarna och upptäckte det just som jag skulle mixa ihop gojset. Bara att hälla ut. Gör om, gör rätt. Undrar hur det hade blivit om jag inte upptäckt det. Kanske hade det blivit jättemaffiga bullar.


   Valnötslimpan


   Rimbobullarna


Har även hunnit förbereda dagens mat och det hade jag gjort innan klockan slog 10 *haha* Tänkte fylla smördegsplattor med älgfärs och philadelphiaost med vitlök och örter. I min del kommer det även finnas kantareller som sambo kom hem med igår. Duktig sambo.


Är drabbad av feber, mobilfeber naturligtvis. Nya Iphonen är ju här, eller inom snar framtid. Med förbättrad kamera, större skärm och annat smått och gott. Det där med kameran var ju verkligen på tiden. Jag har varit väldigt missnöjd med kameran på nuvarande Iphonen.


Just det. Vill ni ha Affes autograf får ni höra av er, än så länge är den gratis. Men vänta bara när hans kändisskap tar skruv. Oj, oj, då kanske matte kan ta pension och Affe försörjer hela familjen. För han är ju faktiskt numera TV-kändis  *Fniss* Jajamensan, han kom med i tv-programmet tillsammans med husse, iklädd sin fina DIF tröja. Så nu väntar jag bara på att anbuden ska hagla in. Men det är så tyst här, kanske måste kolla så ringsignalen är påslagen på telefonen.


   Affe- the moviestar


I form av Affes manager måste man ju hålla koll på allt och lite till och så här kan det se ut på köksbordet hos Manager-Tokigterrier *Hahahaaaaaaaa* Observera i synnerhet den väl tilltagna biten morotskaka. It's a dirty job but somebody gotta do it.


  Hard work


Gäsp, nu gäller det att hålla sig vaken resten av dagen. På grund av mina sömnbekymmer har jag förbjudit mig själv att sova ens en mikrosekund dagtid. Men Gud vad trött jag är.


Ha en trevlig helg!

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15 16
17 18 19 20
21
22 23
24
25 26
27
28 29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards