Alla inlägg den 16 september 2012

Av Jenny - 16 september 2012 15:15

Det är något speciellt med dagens datum 16/9, det måste det vara. Hur förklarar man annars, en födelsedag, en bröllopsdag och en förlovningsdag, oberoende av varandra.

 

Ytterligare en riktigt fin höstdag idag och jag önskar jag kunde klampa runt i skogen för att plocka bär och svamp, lägga spår och allt annat skoj man kan göra så här års. Men icke. En liten kort och lugn promenad unnade jag mig och Affe, vi behöver komma ut för att må någorlunda bra.


 

Idag har jag tillagat och ätit något där man verkligen kan tala om att smakerna gifte sig i munnen. Mmmm, det var så otroligt gott. Men jag är inte dummare än att jag fattar att det kommer att låta supersvinäckligt och gillar man inte smakerna kräks man nog nästan bara av själva tanken.
Vad åt jag då? Jo, jag stekte kantareller och kycklinglever tillsammans med bacon, lök och vitlök. Tillsatte en skvutt grädde och lite kryddor, voilá, klart. Hade kunnat pilla i annat som exempelvis soya, tomatpuré, fond, philadelphiaost osv. Men det behövdes inte för det var redan så yummi och jag var rädd att "döda" smakerna.


  


   

Mina hundar börjar nog bli less på att ha mig drällandes här hemma. Mest för att jag är på dem konstant och pillar på än det ena och än det andra.

Affe hivade jag häromdagen upp på köksbordet och skrapade bort en hel massa tandsten från hans tänder. Kan erkänna att vi inte är vidare duktiga på det där med tandborstning, måste skärpa oss på den punkten. Men tandstenen går faktiskt rätt lätt att ta bort, när man har riktiga redskap och när hunden ligger stilla.


   Någon har lite å göra.


Borstning är numera en daglig punkt på vår agenda, i alla fall för Affens del. Han tappar så kopiöst med päls och jag fattar inte hur han kan producera så mycket behåring.
Tror pälstappandet hållit på strax över ett år, utan att minska och jag börjar lite smått fundera på om han kan ha någon sjukdom eller brist på något.
Ni skulle se mina strumpor om jag fuskar en endaste dag med dammsugningen, urk. Han äter ett bra foder så jag tycker inte något tillskott ska behövas, men vad vet jag.
Mycket stämmer in på honom när man läser om cushingssjukdom, den som Fanny redan fått diagnostiserad. Men vad är sannolikheten?? Fast det är klart, det är ju mig och mina hundar det handlar om.
Fanny åkte också på borstning idag och det är nästan en kamp på liv och död, precis som med kloklippning, hon hatar bägge och ger sig aldrig lättvindligt. Jösses vilket temperament hon har lilla fröken.


  En svamp trallalalaaa, fel svamp trallalalaaa.



Ha en trevlig söndag

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15 16
17 18 19 20
21
22 23
24
25 26
27
28 29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards