Alla inlägg den 4 april 2011

Av Jenny - 4 april 2011 10:15

Så trött jag var imorse när klockan ringde 5.15 för träningspass på Actic. Vet ni vad jag gjorde? Jo, stängde av klockeländet och somnade om    Det var den träningen det, men samtidigt känns det så lyxigt att kunna göra så.


Gick en lite längre promenad idag med Affe som får fortsätta ”träningen” att vara lös. Det går bra och han tar mycket kontakt, vilket jag så klart belönar.


La idag in lite ”stanna kvar” övningar längs vägen. Det tränar jag konsekvent inomhus, speciellt när vi varit ute. Då får han sitta kvar på mattan i hallen tills jag klätt av mig osv. Det momentet har han blivit väldigt duktig på. Ute är det naturligtvis svårare. Men en kort bit bara och snabbt tillbaka och belöna.


Hemma tränar vi även på kontakt (vänta på varsågod) innan passering ut och in genom dörr. Samt kontakt innan upp och ner gång för den lilla brotrappen. Trappen har vi precis i dagarna lagt in eftersom han inte fått gå i den tidigare.


Hade tänkt försöka öka på hans ”vara lös tid” idag men ett mega terrierfnatt   satte stopp för hela planeringen. Kuta runt som en galning och sladda hit och dit är strängeligen förbjudet, än så länge. Men visst förstår jag honom och visst ser det helt underbart ut    öronen flaxar och tungan dinglar. Men nej, inte än.


Har öppnat upp här hemma och hundarna kan röra sig fritt i köket + vardagsrummet. Nu är det istället soffan och fåtöljen som är ingallrat vilket ser lite lustigt ut.


Tycker Fanny piggat på sig rejält (hoppas det håller i sig) och igår kväll fick hon komma ut på en promenad. Gissa om det var sprutt i de små terrierbenen och vilken skillnad mot i torsdags då hon inte ville gå alls.


Men nu börjar den förhatliga ”dyngråtteperioden” vilket innebär att nästan varje utevistelse resulterar i ett duschbesök. Både Affe och Fanny borde få sig ett besök hos hundfrisören, vilket med säkerhet skulle underlätta renhållningen.


Blev så bortskämd med Emil som knappt hade någon päls överhuvudtaget. Fannys päls har blivit sju resor värre efter steriliseringen och Piraffen har förärats med en självlockig ryaskapelse längs hela ryggen.


Have a nice day.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards